Ja mam w domu tysiące kremów do rąk i smaruję dłonie co chwilę czym popadnie Teraz planuję kupić taki zwykły krem z Rossmanna za 5 zł, bo strasznie mi się ten szklany słoiczek spodobał
_________________ P <33:*:*..SZCZĘŚCIEM ODDYCHAM !
jejku, ja w ogóle nie pielęgnuję dłoni. jak balsamuję całe ciało, to jednocześnie balsamują się ręce. a jak już czuję ogromna potrzebę to sprawdzam co mama ma na półce i smaruje czym popadnie.
ja do rąk używam przeważnie byle jakich, byleby tanich kremideł i tak wszystkie u mnie tak samo działają kiedyś mama miała jakiś przeterminowany krem do twarzy w tubce który postanowiłam zużytkować na dłoniach i jakoś mi się nic nie stało
Ja wiedziałam. W ogóle to podobno u starszych ludzi to jak się złapie skórę, to ona potrzebuje więcej czasu niż skóra młodego człowieka, żeby powrócić do pierwotnego stanu (u nas to niecała sekunda). Moja babcia tak kiedyś zrobiła i faktycznie ta skóra tak schodziła się później.
Ja używam kremów do rąk Eveline. Są bardzo dobre,kosztują ok. 5 zł. Czasami też używam kremu aloesowego nieznanej mi bliżej firmy Odea albo nakładam maseczkę oliwkową.Zdarza mi się tez używać balsamu do ciała. Nienawidzę mieć suchych dłoni,czuję sie wtedy strasznie niekomfortowo,dlatego w torebce też noszę coś,czym moge posmarować dłonie po umyciu.
wchłania się.. ale nie do końca.. ja nie owijam folia.. chociaz to by wzmoglo dzialanie.. rano mam raczki .. (przydalyby mi sie te rekawiczki co do tej palomy dodawali..)
a to w tubce nie wiem jak dziala bo nie mialam, ale wole sloiczki bo z nich zawsze do konca mozna fajnie zuzyc...
Też kiedyś nie przywiązywałam szczególnej wagi do skóry dłoni ale to się niestety zmieniło - szczególnie moczenie rąk podczas prania czy zmywania niezbyt im służy. Na takie okazje używam ochronnej emulsji Dermaguard i nawet sobie ją chwalę. Pewną jej wadą jest to, że jest dość trudno dostępna, szczególnie poza stolicą (zamawiałam przez internet).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum