ja jak mialam 14 lat dopiero sie zaczelam malowac. a teraz widze 12-latki w pelnym makijazu. na kosmetyki wydaje nie duzo. zreszta nawet zwykly krem starcza mi na 1,5-2 miesiace, a cienie mam od lat i wciaz sie nie koncza, wiec na co 500-600PLN mialabym wydawac. szkoda mi by bylo tak naprawde. wole wydawac kase na mojego labradorka.
mi sie tam nic nie zbiera. moje cienie to ja chyba w ogole musze juz wyrzucic, bo chyba po 3 latach nie powinno sie uzywac nie?
w tym miesiacu kupilam tylko odzywke, maseczke do wlosow plus takie mleczko i peeling do ciala. wszystko jakies 10€. ale wszystko oprocz moze odzywki starczy mi na conajmniej 2 miesiace. krem do ciala starcza mi tez na dlugo, czasami kupuje tez oliwke, to tez tylko 1-3€.
krem do twarzy mam zawsze jeden albo gora dwa plus krem pod oczy i kupuje tylko jak mi sie koncza, wiec co jakies 2 miesiace. na to wydaje jakies 5€ jesli mam jeden krem do twarzy. perfumy dostaje zawsze w prezencie, wiec przez kilka lat wcale nie kupowalam. naprawde nie wiem na co mialabym tyle kasy wydawac na same kosmetyki. podklad mam na conajmniej pol roku. mascare kilka miesiecy, blyszczyki i cienie na kilka lat. itp.
nie wiem jak mozna w ogole tyle kasy wydawac. ja w tym wieku nawet tyle nie mialam na wydanie. mama mnie zawsze uczyla skromnosci w tym punkcie. sama uzywa bardzo malo kosmetykow i wyglada rewelacyjnie.
oczywiscie, ze kazdy jest inny, ale to sa juz sa kwoty, ktore sie mieszcza moim zdaniem w luksusie. jako nastolatka tyle wydawac-mi sie to w glowie nie miesci.
moja mama tyle nawet nie wydaje, a chodzi czesto do kosmetyczki.
ja teraz nie wiedzialabym na jakie kosmetyki mam wydac tyle kasy gdybym miala, pomimo ze lubie kosmetyki.
a jak bym wydala, to chyba przez conajmniej pol roku nie musialabym niczego sobie kupowac.
Magda87 napisał/a:
karomegi napisał/a:
perfumy dostaje zawsze w prezencie
zazdroszcze
to nie jest tak, ze ciagle na byle okazje dostaje.
moja mama po prostu wie, ze jako studentka z wlasnym mieszkaniem, samochodem i psem nie mam tyle kasy, wiec mi kupuje pod choinke wieksza butelke i tak mi starcza na rok.
ja sie w tym miesiącu trosze osiągałam ale juz pisze więc wydałam 144,27 zł ! w sumie cos koło tego sie spodziewałam bo mi sie duzo rzeczy pokonczyło.... ale kwiecien bD mniej
ja ostatnio mniej wydaję na kosmetyki bo mam tego duzo więcej idzie na ciuchy, ale postanowiłam kupić sobie upragnione perfumy z ejfonu today-tomorrow-always na allegro, tylko 49,99 no i na tym kończę, nic już więcej kupywać nie będe
Ja we wrześniu trochę za dużo nakupywałam aż jestem na siebie zła. Ale do końca roku nie kupie nic oprócz kosmetyków pierwszej potrzeby bo takich mam tylko po jednej sztuce bo idą jak woda i zapasy się nie opłacają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum