Wysłany: 2006-12-17, 23:26 Krem do cery tłustej/mieszanej
Kobitki moje kochane, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze kremu na noc. Do niedawna uzywałam Eris under 20 Anti Acne, ale mi sie konczy. Chciałam kupić coś nowego.
Opis mojej cery:
Mam cerę raczej tłustą (szczegolnie w strefie T ). Nie mam trądziku, raczej raz na jakiś czas (ostatnio jakby częsciej) wyskoczy mi jakaś niespodzianka to tu to tam. Moją główną bolączką są wągry i rozszerzone pory na policzkach.
Czego oczekuje od kremu:
To ma byc krem na noc, wiec nie musi matować. Chciałabym, żeby zapobiegał wyskakiwaniu pryszczy, ale jednoczesnie zeby mi nie wysuszał skóry.
Zastanawiałam sie nad Normaderm Vichy i o Effaclar La Roche-Posay.. ale są dosyć drogie i chyba też dosyć "mocne"?
Znacie coś fajnego? Skołowana jestem...
Reichea, z tego co piszesz to mam identryczna cera jak ty i w sumie też by mi się przydał jakiś kremik na noc. teraz robie eksperyent i używam kremu oliwkowego ziaji jest tłusty i w sumie nie wiem sama co mi to da
ale jeżeli bede kupowała "pożądniejszy" krem to chciałabym żeby mi zwęził rozszrzone pory chociaż
zatem kobitki też czekam na wasze wypowiedzi
Mam podobną cerę i używam na noc masła kakaowego Ziaji. Nie drogi a daje efekty. Nawet jeśli Ci niepodpasuje nie będziesz miała wyrzutów sumieniea, że wstawiłaś do szafki drogi krem
ja też mam taką cerę, z tym że moją główną bolączką (pomijając już całkowicie nieusuwalny wysyp wągrów na nosie) jest błyszczenie się skóry... dlatego używam wyłącznie kremu matującego Garnier Czysta Skóra. Ja nie wiem czy mogłabym używać takiego kremu jak NeynA bo takie tłuste kremy niezbyt mojej buźce się podbają w każdym bądź razie ja się podczepiam pod to pytanie o krem, może ktoś coś fajnego zaproponuje...
Polecam Ci krem, o którym już gdzieś wcześniej pisałam i którego sama używam na noc - antybakteryjny krem nawilżający z wyciągiem z sosny syberyjskiej (olejek pichtowy). Nie matuje, ale całkowicie się wchłania, pozostawia na skórze delikatny film ochronny.
ja uzywalam najpierw garnier czysta skora pozniej nivea do cery mieszanej i tlustej - stosowalam zarowno na dzien jak i na noc i jakos nie mialam po nim kolejnych niespodzianek a teraz skusilam sie po recenzji kolezanki za ziaji zel i kremik do cery mieszanej i tlustej no i zobaczymy jak to bedzie
[ Dodano: 2006-12-18, 16:53 ]
ps. mam taka cere jak ty no i wole eksperymentowac z tanszym a moze skutecznym niz od razu wydac 80 zl na cos co moze sie okazac totalna klapa
Ja też mam podobną cere z tym, że teraz używam Vichy Normaderm na noc. Kiedyś miałam Effaclar, potem Diacneal Avene. Gdzies pisałam o Vichy, że jestemz niego bardzo zadowolona. Buzie mi wygładziło, blizny po syfach poznikały, cera stałasię jaśniejsza. Moja kumpela, która ma straszne problemy z cerą, bardzo go sobie chwali. Ja tez On zmiejsza widocznośc porów. Zresztą teraz to robie tak, że używam Normadermu a co 2 dni robie sobie ten peeling podwójny z Garniera. Jak na razie(tfu tfu tfu ) jest extra!
Co do Effaclar'u to tez ma podobne zadanie jak Normaderm. Tylko jak po Normadermie po niecałej połowie widze efekty, tak na efekty Effaclara trzeba było poczekać troszkę, ale były. Jak dla mnie smierdział takimi lekami i piekła troche buzia. Kremy z kwasami robią robote, ale troche trzeba poczekac na efekty, a nawet z początku pomęczyć się ze zwiększoną ilością syfów
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
No ale jak wy używacie Masła kakaowego na tłustą cerę? Nie zapycha wam to porów? Przeciez to chyba tłusty krem?
ja tez go uzywam. kosztuje niecale 4zł. mi wcale nie zapychał porow. ma fajna konsystencje, nawilża. nie matuje, i nie jest to krem na noc. ale wole np wydac te niecale 4zl niz na krem za 20zl i efekt podobny.
wiecie moze czym sie roznia te kremy? ja mialam w ciemnym opakowaniu ale teraz patrze i w jakims innym tez jest
ZIAJA Masło Kakaowe - to odżywczy krem do pielęgnacji twarzy. Zawiera masło kakaowe i wit. E. Zmiękcza, wygładza i działa ochronnie na naskórek. Łagodzi podrażnienia. Nawilża skórę i zapaobiega jej wysuszeniu. Pozwala zachować piękną opaleniznę.
Wskazania:
polecany do pielęgnacji cery normalnej i suchej(ja mam tłusta i fajnie na mnie dzialal )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum