Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Krem do cery tłustej/mieszanej
Autor Wiadomość
Reichea 

Wysłany: 2006-12-17, 23:26   Krem do cery tłustej/mieszanej

Kobitki moje kochane, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze kremu na noc. Do niedawna uzywałam Eris under 20 Anti Acne, ale mi sie konczy. Chciałam kupić coś nowego.

Opis mojej cery:
Mam cerę raczej tłustą (szczegolnie w strefie T ). Nie mam trądziku, raczej raz na jakiś czas (ostatnio jakby częsciej) wyskoczy mi jakaś niespodzianka to tu to tam. Moją główną bolączką są wągry i rozszerzone pory na policzkach.

Czego oczekuje od kremu:
To ma byc krem na noc, wiec nie musi matować. Chciałabym, żeby zapobiegał wyskakiwaniu pryszczy, ale jednoczesnie zeby mi nie wysuszał skóry.

Zastanawiałam sie nad Normaderm Vichy i o Effaclar La Roche-Posay.. ale są dosyć drogie i chyba też dosyć "mocne"?
Znacie coś fajnego? Skołowana jestem...

Edyta_000 

Wysłany: 2006-12-17, 23:46   

Dla mnie ten normaderm vichy na noc powodowal ze mialam wiecej krostek za to na dzien jest super , dziwne, czemu uwazasz ze sa mocne??

Reichea 

Wysłany: 2006-12-18, 00:04   

BO maja niby jakies kwasy czy coś..

tenebra 

Wysłany: 2006-12-18, 11:34   

Reichea, z tego co piszesz to mam identryczna cera jak ty ;) i w sumie też by mi się przydał jakiś kremik na noc. teraz robie eksperyent i używam kremu oliwkowego ziaji :P jest tłusty i w sumie nie wiem sama co mi to da :P

ale jeżeli bede kupowała "pożądniejszy" krem to chciałabym żeby mi zwęził rozszrzone pory chociaż :)
zatem kobitki też czekam na wasze wypowiedzi :)

NeynA 

Wysłany: 2006-12-18, 14:18   

Mam podobną cerę i używam na noc masła kakaowego Ziaji. Nie drogi a daje super efekty. Nawet jeśli Ci niepodpasuje nie będziesz miała wyrzutów sumieniea, że wstawiłaś do szafki drogi krem

Apsik! 

Wysłany: 2006-12-18, 14:42   

ja też mam taką cerę, z tym że moją główną bolączką (pomijając już całkowicie nieusuwalny wysyp wągrów na nosie) jest błyszczenie się skóry... dlatego używam wyłącznie kremu matującego Garnier Czysta Skóra. Ja nie wiem czy mogłabym używać takiego kremu jak NeynA bo takie tłuste kremy niezbyt mojej buźce się podbają :( w każdym bądź razie ja się podczepiam pod to pytanie o krem, może ktoś coś fajnego zaproponuje...

dejanira 

Wysłany: 2006-12-18, 15:33   

A ja mam staaasznie suchą i napiętą skórę :( Taj źle i tak nie dobrze :?

Kinna 

Wysłany: 2006-12-18, 15:54   

Cytat:
Mam podobną cerę

ja też :)
Cytat:
używam na noc masła kakaowego Ziaji

ja też :P
Cytat:
Nie drogi a daje super efekty

popieram :D
Cytat:
Nawet jeśli Ci niepodpasuje nie będziesz miała wyrzutów sumienia, że wstawiłaś do szafki drogi krem

dokładnie ;)

Nonkaa 

Wysłany: 2006-12-18, 16:22   

kurcze jak do polski przyjade musze sie zaopatrzyc to masło... tyle osób je chwali. ale kurcze jednego sie boje- ze pory mi pozapycha :(

Aga_B 

Wysłany: 2006-12-18, 16:28   

Polecam Ci krem, o którym już gdzieś wcześniej pisałam i którego sama używam na noc - antybakteryjny krem nawilżający z wyciągiem z sosny syberyjskiej (olejek pichtowy). Nie matuje, ale całkowicie się wchłania, pozostawia na skórze delikatny film ochronny.

Ayra 

Wysłany: 2006-12-18, 16:52   

ja uzywalam najpierw garnier czysta skora pozniej nivea do cery mieszanej i tlustej - stosowalam zarowno na dzien jak i na noc i jakos nie mialam po nim kolejnych niespodzianek a teraz skusilam sie po recenzji kolezanki za ziaji zel i kremik do cery mieszanej i tlustej no i zobaczymy jak to bedzie

[ Dodano: 2006-12-18, 16:53 ]
ps. mam taka cere jak ty no i wole eksperymentowac z tanszym a moze skutecznym niz od razu wydac 80 zl na cos co moze sie okazac totalna klapa

adriana7 

Wysłany: 2006-12-18, 18:27   

Ja też mam podobną cere :) z tym, że teraz używam Vichy Normaderm na noc. Kiedyś miałam Effaclar, potem Diacneal Avene. Gdzies pisałam o Vichy, że jestemz niego bardzo zadowolona. Buzie mi wygładziło, blizny po syfach poznikały, cera stałasię jaśniejsza. Moja kumpela, która ma straszne problemy z cerą, bardzo go sobie chwali. Ja tez :) On zmiejsza widocznośc porów. Zresztą teraz to robie tak, że używam Normadermu a co 2 dni robie sobie ten peeling podwójny z Garniera. Jak na razie(tfu tfu tfu ) jest extra!
Co do Effaclar'u to tez ma podobne zadanie jak Normaderm. Tylko jak po Normadermie po niecałej połowie widze efekty, tak na efekty Effaclara trzeba było poczekać troszkę, ale były. Jak dla mnie smierdział takimi lekami i piekła troche buzia. Kremy z kwasami robią robote, ale troche trzeba poczekac na efekty, a nawet z początku pomęczyć się ze zwiększoną ilością syfów :)

NeynA 

Wysłany: 2006-12-18, 18:49   

Nonkaa jak chcesz to moge Ci kupić i przesłać do tego Londynu :D

Reichea 

Wysłany: 2006-12-18, 21:03   

No ale jak wy używacie Masła kakaowego na tłustą cerę? Nie zapycha wam to porów? Przeciez to chyba tłusty krem?

outsiderka 

Wysłany: 2006-12-18, 22:17   

Ja używam na noc tradycyjnego kremu Nastolatki matującego, tylko że on chyba nie spełni Twoich wymagań, bo on tylko taki nawilżający zwykły... :(

Apsik! 

Wysłany: 2006-12-19, 16:04   

Reichea napisał/a:
No ale jak wy używacie Masła kakaowego na tłustą cerę? Nie zapycha wam to porów? Przeciez to chyba tłusty krem?

no właśnie mnie też to totalnie dziwi :shock: ten krem jest tak tłusty że aż strach go na tłustą buzię nakładać.

Kinna 

Wysłany: 2006-12-19, 19:29   

mnie nie zapycha nie wiem czemu...moze dlatego ze od kosmetyków antypryszczowych przesuszyła mi sie skóra na policzkach :( a teraz jest prawie idealnie :)

Magda87 

Wysłany: 2006-12-20, 08:19   

Reichea napisał/a:

ja tez go uzywam. kosztuje niecale 4zł. mi wcale nie zapychał porow. ma fajna konsystencje, nawilża. nie matuje, i nie jest to krem na noc. ale wole np wydac te niecale 4zl niz na krem za 20zl i efekt podobny.

wiecie moze czym sie roznia te kremy? ja mialam w ciemnym opakowaniu ale teraz patrze i w jakims innym tez jest

ZIAJA Masło Kakaowe - to odżywczy krem do pielęgnacji twarzy. Zawiera masło kakaowe i wit. E. Zmiękcza, wygładza i działa ochronnie na naskórek. Łagodzi podrażnienia. Nawilża skórę i zapaobiega jej wysuszeniu. Pozwala zachować piękną opaleniznę.

Wskazania:
polecany do pielęgnacji cery normalnej i suchej(ja mam tłusta i fajnie na mnie dzialal :) )

Substancje aktywne:
Witamina E, masło kakaowe.

Apsik! 

Wysłany: 2006-12-20, 12:41   

Magda87 napisał/a:
wiecie moze czym sie roznia te kremy? ja mialam w ciemnym opakowaniu ale teraz patrze i w jakims innym tez jest

one się niczym nie różnią :D po prostu nowe opakowania weszły, te ciemne, a te stare jeszcze w obiegu zostały :)

dejanira 

Wysłany: 2006-12-20, 13:48   

Mam ten w ciemnym opakowaniu :) Ale uzywam żadko. Czy on daje efekt brązujący? Po ilu stosowaniach??

Odpowiedz do tematu