tego co kojarzę to przetestowałaś już trochę kremów na noc, mogłabyś jakoś to podsumować?
pewnie Przypominam, że mam cere mieszaną (tłusto - normalną), która mimo tłustości lubi się przesuszać
Masło Kakaowe Ziaji - generalnie ok, stan skóry się nie pogorszył czego się obawiałam na początku. Ale jednak trochę za tłusty dla mnie i miałam takie wrażenie, że jak wstalam rano, to skóra była natłuszczona, ale jak tylko ją umyłam to znowu była jakaś taka sucha. Tak jakby nic się nie wchłonęło w skórę.
Nivea żel - krem Control It - jakiś taki beznadziejny... ani nie nawilżał ani nie matował, ani na noc ani na dzień - wylądował w koszu
L'oreal Nutrissime na noc - bardzo fajny krem. Kupię go pewnie jeszcze. Oczywiście jest tłustawy, ale w odróżnieniu od ziaji, nawet jak umyłam rano twarz to czułam, że policzki, generalnie cała twarz jest odżywiona, nawilżóna. Nie miałam praktycznie w ogole zadnych suchych skórek jak używałam tego kremu. Mimo, że za dnia intensywnie się matuję Wada - kosztuje ok 30zł
Teraz mam:
Lirene krem do cery tłustej i mieszanej na noc - taki sobie.. Nie jest w ogole tłusty, ma bardzo fajną konsystencję. Ciężko mi się wypowiedzieć bo mam go od niedawna. Trochę mam suchych skórek na nosie, ale z drugiej strony np policzki wysuszone nie są. Kosztuje ok 15 zł więc cena ok. Musze jeszcze dać mu troche czasu
tenebra napisał/a:
ostatnio zauważyłam że robi mi się coraz większy wysyp
no to chyba czas zmienić krem.. może rzeczywiście jakaś substancja zaczyna cię podrażniać.
no to chyba czas zmienić krem.. może rzeczywiście jakaś substancja zaczyna cię podrażniać.
no tak czy tak bede za niedlugo zmieniać krem na taki z większym filtrem, więc się zobaczy. na razie mam jeszcze resztki kremu nivea nawilżającego, który używam na noc to go skończę i w międzyczasie będę cię molestować o ten krem Lirene. A skoro ten L'Oreal ci się spodobał to może wypróbuję go najsajmprzód. Po 'wypłacie' pochwalę się co kupiłam
Jeśli chodzi o kosmetyki do cery tłustej(nie tylko kremy na noc) to ja polecam serie kosmetyków Ivostin . Sa to takie apteczne kremy, emulsje matujące, zele itd. Mi je poleciła dermatolog, dała mi próbki i byłam z nich naprawde zadowolona. Moja siostra ostatnio kupiła sobie emulsję matującą ivostin i po dłuższym stosowaniu juz widac efekty. nawet ostatnio chwialili ją w jakims programie dla babek- mówili że przy regularnym stosowaniu po pewnym czasie śwecenie bardzo się redukuje . Ja w najbliżsyzm czasie zamierzam sobie kupić ich krem na noc, bo mam próbke i się sprawdza
A masz duże problemy z tłustą cerą? Bo jak pisałam, ja mam tryb turbonatłuszczanie i jestem ciekawa na ile matują.
ja miałam ogromniaste problemy z tłusta cera z tym ze przez stosowanie masci antytrądzikowych moja cera zaczęła sie przesuszać do tego stopnia ze skóra mi schodziła z twarzy :| . teraz mam ogólnie tragedie- czoło, broda (bardzo) tłuste, policzki mega przesuszone. Krem działa dobrze, bo policzki nawilza, i jednoczesnie reszte matuje, nie jest to cudowny efekt, ale w porównaniu z innymi specyfikami jest naprawde dobry(dla mnie). jak kupie pełna wersję to bed emogła powiedizec coś wiecej, ale póki co waham sie czy kupic krem na noc czy na dzień
martunia, może używaj kilku kremów? Inny na policzki inny na reszte twarzy. ja naprawdę zauważyłam, że wcale kremy przeznaczone do cery tłustej nie sprawiają, że moja buzia wygląda dobrze. Wręcz odwrotnie
Ja to już dawno zauważyłam,że kremy antybakteryjne i matujące dają u mnie efekt odwrotny i mam po nich brzydka cerę. Używam lekkich kremów nawilżających i one mojej skórze bardzo dobrze pasują.
Teraz używam kremu Dax Perfecta do cery mieszanej, jak dla mnie jest dobry, ale też czasami mam tak że w strefie T skóra jest lekko przesuszona albo jakieś skórki widoczne. Ale Mam na to sprawdzony sposób, oliwka wieczorem na 2-3minuty na całą buzię. Jednocześnie nawilżona i jak zauważyłam mniej tłusta skóra
Ja to już dawno zauważyłam,że kremy antybakteryjne i matujące dają u mnie efekt odwrotny i mam po nich brzydka cerę. Używam lekkich kremów nawilżających i one mojej skórze bardzo dobrze pasują.
Zauwazylam dokladnie to samo. Uzywam tylko kremow nawilzajacych i jest o wiele lepiej. To samo z podkladami.
Ja już wiele kremów matujących sprawdziłam i zgadzam się z tym, że często wywołują odwrotny efekt niż obiecuje producent. Ale krem Garnier Czysta Skóra jest według mnie świetny, efekt matu jest na niemal cały dzień.
W matujące właściwości podkładów już dawno przestałam wierzyć, bo też wiele używałam i to pic na wodę. Jedyny kosmetyk, któremu można zaufać w 100% to puder. Ja mam w kamieniu, Rimmel Stay Matte i nie zamieniłabym go na żaden inny (oczywiście z tego przedziału cenowego )
Wysłany: 2008-06-10, 15:00 Re: Krem do cery tłustej/mieszanej
Reichea napisał/a:
Opis mojej cery:
Mam cerę raczej tłustą (szczegolnie w strefie T ). Nie mam trądziku, raczej raz na jakiś czas (ostatnio jakby częsciej) wyskoczy mi jakaś niespodzianka to tu to tam. Moją główną bolączką są wągry i rozszerzone pory na policzkach.
Aga, znalazłam sposób na zmniejszenie przetłuszczania się cery.
Stosuję na noc oliwkę Johnson's Baby. Wcieram ją tak jak krem. Ponoć Hipp bije wszystkie na głowę, ale ja jej nie mogłam znaleźć, dlatego JB wzięłam z braku laku. Rewelacja! Już po pierwszym użyciu skóra LEDWO CO była tłusta. Tzn. nos, bo czoło w ogóle Trochę to nieprzyjemny zabieg, bo trzeba łazić z tłustą paćką na buzi. Trochę się bałam, że włosy mi się od tego potłuszczą w nocy, ale nic takiego się nie wydarzyło. Jednak na wszelki wypadek zawsze lepiej spiąć grzywę jakąś spinką.
Zaprawdę powiadam, dla mnie rewelacyjny zestaw to: płyn do higieny intymnej+oliwka. Syfek jakiś to mi wyskoczy raz na 100 lat (a wcześniej walczyłam z wysypami na czole-teraz jest czyste). Na dzień używam tylko kremu z filtrem i potem trochę przypudruję twarz. Podkład i kremy matujące wywaliłam na dno szuflady
ja stosowalam oliwke BabyDream, potem Bambino i mi nic nie pomagalo. Wrecz odwrtonie zatkalo mnie na maxa i nie moglam niczym tego tluszczu ze skory usunac . Jak widac to sposob nie dla kazdego, albo moze akurat te oliwki mi nie sluza. Mycie twarzy zelem do higieny intymenej tez nie dziala u mnie ani troche na plus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum