Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Krem do cery tłustej/mieszanej
Autor Wiadomość
Reichea 

Wysłany: 2008-04-22, 20:12   

tenebra napisał/a:
tego co kojarzę to przetestowałaś już trochę kremów na noc, mogłabyś jakoś to podsumować? :D

pewnie :) Przypominam, że mam cere mieszaną (tłusto - normalną), która mimo tłustości lubi się przesuszać :)

Masło Kakaowe Ziaji - generalnie ok, stan skóry się nie pogorszył czego się obawiałam na początku. Ale jednak trochę za tłusty dla mnie i miałam takie wrażenie, że jak wstalam rano, to skóra była natłuszczona, ale jak tylko ją umyłam to znowu była jakaś taka sucha. Tak jakby nic się nie wchłonęło w skórę.

Nivea żel - krem Control It - jakiś taki beznadziejny... ani nie nawilżał ani nie matował, ani na noc ani na dzień - wylądował w koszu

L'oreal Nutrissime na noc - bardzo fajny krem. Kupię go pewnie jeszcze. Oczywiście jest tłustawy, ale w odróżnieniu od ziaji, nawet jak umyłam rano twarz to czułam, że policzki, generalnie cała twarz jest odżywiona, nawilżóna. Nie miałam praktycznie w ogole zadnych suchych skórek jak używałam tego kremu. Mimo, że za dnia intensywnie się matuję :) Wada - kosztuje ok 30zł

Teraz mam:
Lirene krem do cery tłustej i mieszanej na noc - taki sobie.. Nie jest w ogole tłusty, ma bardzo fajną konsystencję. Ciężko mi się wypowiedzieć bo mam go od niedawna. Trochę mam suchych skórek na nosie, ale z drugiej strony np policzki wysuszone nie są. Kosztuje ok 15 zł więc cena ok. Musze jeszcze dać mu troche czasu :)

tenebra napisał/a:
ostatnio zauważyłam że robi mi się coraz większy wysyp

no to chyba czas zmienić krem.. może rzeczywiście jakaś substancja zaczyna cię podrażniać.

tenebra 

Wysłany: 2008-04-22, 20:20   

Reichea napisał/a:
no to chyba czas zmienić krem.. może rzeczywiście jakaś substancja zaczyna cię podrażniać.

no tak czy tak bede za niedlugo zmieniać krem na taki z większym filtrem, więc się zobaczy. na razie mam jeszcze resztki kremu nivea nawilżającego, który używam na noc to go skończę i w międzyczasie będę cię molestować o ten krem Lirene. A skoro ten L'Oreal ci się spodobał to może wypróbuję go najsajmprzód. Po 'wypłacie' pochwalę się co kupiłam ;)

dzięki za info :)

martunia 

Wysłany: 2008-04-23, 19:35   

Jeśli chodzi o kosmetyki do cery tłustej(nie tylko kremy na noc) to ja polecam serie kosmetyków Ivostin . Sa to takie apteczne kremy, emulsje matujące, zele itd. Mi je poleciła dermatolog, dała mi próbki i byłam z nich naprawde zadowolona. Moja siostra ostatnio kupiła sobie emulsję matującą ivostin i po dłuższym stosowaniu juz widac efekty. nawet ostatnio chwialili ją w jakims programie dla babek- mówili że przy regularnym stosowaniu po pewnym czasie śwecenie bardzo się redukuje :) . Ja w najbliżsyzm czasie zamierzam sobie kupić ich krem na noc, bo mam próbke i się sprawdza :D

no_promises 

Wysłany: 2008-04-24, 15:26   

A ja polecam tą nowa serie z Ziaji, krem antybakteryjny testuja akurat i naprawde jestem zadowolona ; ) <odpukać>

outsiderka 

Wysłany: 2008-04-24, 15:46   

martunia napisał/a:
Ja w najbliżsyzm czasie zamierzam sobie kupić ich krem na noc, bo mam próbke i się sprawdza

A masz duże problemy z tłustą cerą? Bo jak pisałam, ja mam tryb turbonatłuszczanie i jestem ciekawa na ile matują.

Teraz używam do cery tłustej i mieszanej kremu z zakazanej firmy na F. i jestem zadowolona, ale nie zaszkodzi poszukać czegoś jeszcze :P

no_promises 

Wysłany: 2008-04-24, 16:19   

Autsi jaki to krem? Wyślij na PW nazwe jak nie można tutaj ;)

martunia 

Wysłany: 2008-04-24, 18:29   

outsiderka napisał/a:
A masz duże problemy z tłustą cerą? Bo jak pisałam, ja mam tryb turbonatłuszczanie i jestem ciekawa na ile matują.
ja miałam ogromniaste problemy z tłusta cera z tym ze przez stosowanie masci antytrądzikowych moja cera zaczęła sie przesuszać do tego stopnia ze skóra mi schodziła z twarzy :| . teraz mam ogólnie tragedie- czoło, broda (bardzo) tłuste, policzki mega przesuszone. Krem działa dobrze, bo policzki nawilza, i jednoczesnie reszte matuje, nie jest to cudowny efekt, ale w porównaniu z innymi specyfikami jest naprawde dobry(dla mnie). jak kupie pełna wersję to bed emogła powiedizec coś wiecej, ale póki co waham sie czy kupic krem na noc czy na dzień :P

Reichea 

Wysłany: 2008-04-25, 14:24   

martunia, może używaj kilku kremów? Inny na policzki inny na reszte twarzy. ja naprawdę zauważyłam, że wcale kremy przeznaczone do cery tłustej nie sprawiają, że moja buzia wygląda dobrze. Wręcz odwrotnie :)

bejbe 

Wysłany: 2008-04-25, 17:36   

Ja to już dawno zauważyłam,że kremy antybakteryjne i matujące dają u mnie efekt odwrotny i mam po nich brzydka cerę. Używam lekkich kremów nawilżających i one mojej skórze bardzo dobrze pasują.

martunia 

Wysłany: 2008-04-26, 19:43   

Cytat:
martunia, może używaj kilku kremów? Inny na policzki inny na reszte twarzy.
też o tym myslałam :) .Ale moze nie bede musiałam, bo lekarka zmieniła mi maść, i ta nowa póki co nie wysusza mi skóry na policzkach :) .

Edyta_000 

Wysłany: 2008-04-26, 20:07   

Teraz używam kremu Dax Perfecta do cery mieszanej, jak dla mnie jest dobry, ale też czasami mam tak że w strefie T skóra jest lekko przesuszona albo jakieś skórki widoczne. Ale Mam na to sprawdzony sposób, oliwka wieczorem na 2-3minuty na całą buzię. Jednocześnie nawilżona i jak zauważyłam mniej tłusta skóra :)

lea88 

Wysłany: 2008-04-27, 16:30   

bejbe napisał/a:
Ja to już dawno zauważyłam,że kremy antybakteryjne i matujące dają u mnie efekt odwrotny i mam po nich brzydka cerę. Używam lekkich kremów nawilżających i one mojej skórze bardzo dobrze pasują.

Zauwazylam dokladnie to samo. Uzywam tylko kremow nawilzajacych i jest o wiele lepiej. To samo z podkladami.

bejbe 

Wysłany: 2008-04-27, 17:35   

Tak,podkładów u mnie tez to się tyczy. Nie kupuje już matujących i mocno kryjących,bo po nich moja skóra wariuje.

Apsik! 

Wysłany: 2008-04-28, 13:49   

Ja już wiele kremów matujących sprawdziłam i zgadzam się z tym, że często wywołują odwrotny efekt niż obiecuje producent. Ale krem Garnier Czysta Skóra jest według mnie świetny, efekt matu jest na niemal cały dzień.
W matujące właściwości podkładów już dawno przestałam wierzyć, bo też wiele używałam i to pic na wodę. Jedyny kosmetyk, któremu można zaufać w 100% to puder. Ja mam w kamieniu, Rimmel Stay Matte i nie zamieniłabym go na żaden inny (oczywiście z tego przedziału cenowego ;) )

outsiderka 

Wysłany: 2008-06-10, 15:00   Re: Krem do cery tłustej/mieszanej

Reichea napisał/a:
Opis mojej cery:
Mam cerę raczej tłustą (szczegolnie w strefie T ). Nie mam trądziku, raczej raz na jakiś czas (ostatnio jakby częsciej) wyskoczy mi jakaś niespodzianka to tu to tam. Moją główną bolączką są wągry i rozszerzone pory na policzkach.

Aga, znalazłam sposób na zmniejszenie przetłuszczania się cery.

Stosuję na noc oliwkę Johnson's Baby. Wcieram ją tak jak krem. Ponoć Hipp bije wszystkie na głowę, ale ja jej nie mogłam znaleźć, dlatego JB wzięłam z braku laku. Rewelacja! Już po pierwszym użyciu skóra LEDWO CO była tłusta. Tzn. nos, bo czoło w ogóle :) Trochę to nieprzyjemny zabieg, bo trzeba łazić z tłustą paćką na buzi. Trochę się bałam, że włosy mi się od tego potłuszczą w nocy, ale nic takiego się nie wydarzyło. Jednak na wszelki wypadek zawsze lepiej spiąć grzywę jakąś spinką.

Zaprawdę powiadam, dla mnie rewelacyjny zestaw to: płyn do higieny intymnej+oliwka. Syfek jakiś to mi wyskoczy raz na 100 lat (a wcześniej walczyłam z wysypami na czole-teraz jest czyste). Na dzień używam tylko kremu z filtrem i potem trochę przypudruję twarz. Podkład i kremy matujące wywaliłam na dno szuflady :)

Reichea 

Wysłany: 2008-06-10, 19:44   

oooo to spróbuje dzięki! :) :588:

lea88 

Wysłany: 2008-06-10, 20:08   

ja stosowalam oliwke BabyDream, potem Bambino i mi nic nie pomagalo. Wrecz odwrtonie zatkalo mnie na maxa i nie moglam niczym tego tluszczu ze skory usunac :/ . Jak widac to sposob nie dla kazdego, albo moze akurat te oliwki mi nie sluza. Mycie twarzy zelem do higieny intymenej tez nie dziala u mnie ani troche na plus.

Magda87 

Wysłany: 2008-06-10, 20:11   

lea88 napisał/a:
Mycie twarzy zelem do higieny intymenej tez nie dziala u mnie ani troche na plus.
a u mnie wlasnie bardzo pozytywnie ostatnio dziala.

Reichea 

Wysłany: 2008-06-10, 20:12   

A którym żelem myjecie? (mam na mysli te do higieny intymnej)?

Magda87 

Wysłany: 2008-06-10, 20:18   

biedronkowym :D za 3,50 chyba

Odpowiedz do tematu