Puder Stay Matte RIMMEL, transparentny Jakaś promocja w Rossmanie, 18zł z hakiem.
i gdzie te czasy, gdy bez promocji kosztował 16,99? ale to jest chyba jedyny kosmetyk, któremu jestem wierna od wielu lat więc mimo, iż regularnie drożeje, zawsze go kupuję
ja ostatnio się pokusiłam na kolejny antyperspirant AA oraz mydło pod prysznic Ziaja oczywiście z serii masło kakaowe
a póki co czekam na jakieś zimowe promocje zapachów bo perfumy mi się wszystkie kończą
Faktycznie już wieki minęły odkąd kosztował poniżej 20zł, zawsze go widzę po 23 z ogonkiem. Liczyłam, że będzie jeszcze w takiej promocji z pędzlem gratis ale się nie doczekałam
A dziś kupiłam tonik Lirene odświeżająco-matujący do cery tłustej i mieszanej
_________________ Because heaven sends and heaven takes
odżywka Garnier - drożdże piwne i owoce granatu ( tej jeszcze nie miałam )
Peeling Synergen
hydrożelowe płatki pod oczy Perfecta
Maseczka jakaś niemiecka z migdałów
Maseczka na twarz szyję i dekolt Perfecta
peeling gruboziarnisty Perfecta
(czyt. wracam do gry jako singielka )
i to jestem w szoku bo ja nigdy nie kupuję błyszczyków z drobinkami, a na ten się skusiłam na szczęście drobinki są bardzo dyskretne, błyszczyk ma w ogóle świetną konsystencję i ładnie pachnie, nie klei się no i jeszcze bym tak mogła długo chwalić. Polecam
i to jestem w szoku bo ja nigdy nie kupuję błyszczyków z drobinkami, a na ten się skusiłam na szczęście drobinki są bardzo dyskretne, błyszczyk ma w ogóle świetną konsystencję i ładnie pachnie, nie klei się no i jeszcze bym tak mogła długo chwalić. Polecam
Ja miałam 2 błyszczyki do użytku w pracy z Essence i były ok (szczególnie ten z Sun Clubu . nawilżał). Teraz oglądałam te Nude, ale te drobinki mnie przeraziły.. Ale może jednak się skuszę .
Ja ostatnio kupiłam 3 lakiery (1 mini Eveline) 2 MIYO, puder mineralny Eveline, tusz Essence ALl eyes on me brąz.
antycellulitowy specyfik tradycyjnie od Eveline tym razem z serii w pomarańczowym opakowaniu;
żel do mycia twarzy Nivea
aniusia
Wysłany: 2011-12-11, 18:43
Agnes napisał/a:
Puder Stay Matte RIMMEL, transparentny Jakaś promocja w Rossmanie, 18zł z hakiem.
o kupiłam go wczoraj też w promo!
ponadto:
krem na zimę z Flosleku
cetaphil
tonik z ziaji Bio aloesowy
zapasy robię bo zimą nie będzie mi się chciało iść do drogerii
a no i przyszły do mnie perfumy z allegro, jak pojadę do domu to je zwącham ;d
a ja sobie kupiłam zamiast Stay Matte puder matujący z Bella... Całkiem fajny, jeśli chodzi o opakowanie to milion razy lepsze od Rimmela, bo jest pancerne i ma lusterko (dodają nawet puszek). Co do krycia, trwałości itp. to jest porównywalny z Rimmelem. Cena taka sama, 18zł z czymś.
Agnes, jak tam krem BB się sprawuje? Trudno było Ci wybrać kolor? Długo się trzyma na twarzy? Skąd? Ebay? Też chciałam kupić ten krem, ale jak zobaczyłam wielki wątek na Wizażu, to chyba nie dam rady przez niego przebrnąć
I jak tam pędzel z ecotools?
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
Nie Ebay, sklep internetowy Polki mieszkającej w Singapurze (link mogę podać na PW) Skin79 ma jeden kolor, który wg producenta ma się dopasować indywidualnie do kolory cery, z tymże z założenia jest dla raczej jasnych karnacji, ciemniejsze mogą mieć problem. Ja jestem mega blada i u mnie dopasowuje się idealnie Krycie bym oceniła na 8 w skali 1-10 (ale zaznaczam, że ja mam poważne problemy z trądzikiem i pozostałości w postaci czerwonych śladów), za to cienie pod oczami znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki! Jest trwały, malowałam się o 6:30 do pracy, wróciłam po 17 i wszystko było ok Dziewczyna, właściwie kobietka od której go kupiłam prowadzi blog i nagrywa filmiki z opiniami, także pełną recenzję i wiele informacji możecie znaleźć właśnie tam
Na razie nie mam zamiaru wracać do podkładów, które i tak ze względu na ograniczoną paletę kolorów zawsze trudno mi dopasować. Skin79 wygląda zupełnie naturalnie, nie widać, że mam coś na twarzy, mi się kolor stapia idealnie. Trochę mi po kilku godzinach podkreślił suche skórki, ale już jakiś czas biorę retinoidy i mnie zaczyna wysuszać mocno (twarz, usta, włosy) więc akurat tu się minusu nie dopatruję, bo to nie wina Skin79
Zapach może początkowo troche sylikonowy (kremy BB są nimi napakowane, co trzeba wziąć pod uwagę bo dla kogoś to może być poważny problem, zapychanie porów itp.), ale tylko przy nakładaniu, potem nie czuć nic. Aha no i jak ktoś lubi zupełnie matowe wykończenie to warto użyć pudru, bo jakoże w Azji lekko jakby wilgotna cera jest w modzie, to Skin79 daje leciutki "połysk" (ale bez obaw, do efektu żarówy daaaleeeeko).
Pędzel z Ecotools użyłam póki co 3 razy Skin79 dobrze się nakłada palcami, szczególnie jeśli muszę popracować punktowo nad niektórymi miejscami.
A dziś kupiłam różaną wazelinkę Flos Lek'u
KLIK przyjemna koi moje mega wrażliwe przez działanie retinoidów usta.
_________________ Because heaven sends and heaven takes
ja kupiłam kolejną badziewiastą bazę matującą, z Sephory tymrazem, na szczęście wydałam tylko 17zł bo byłabym znacznie bardziej wkurzona zrozpaczona porzucam na jakiś czas poszukiwania bazy pod podkład, przynajmniej moja cera sobie odpocznie
Agnes, to ja poproszę link do tego sprzedawcy:) Przekonałaś mnie- ja w zimę też jestem blada, a większych problemów z cerą już nie mam, więc może i mi przypasuje któryś BB
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
Agnes, to bardzo ciekawe co napisałaś o tym kremie BB. Coś mi kiedyś mignęła ta nazwa ale jakoś specjalnie mnie nie zainteresowała.
A floslekowa wazelinka jest świetna, mam tą pomarańczową. Moim zdaniem świetnie nadaje się nie tylko na zimę.
Z moich ostatnich zakupów: żel do mycia twarzy z biodermy bo promocja była i nie mogłam się oprzeć a i zaszalałam i nabyłam euphorię.
Z kremów BB to skin79 (różowy, pomarańczowy) jest dla mnie stanowczo za ciemny muszę sobie skombinować próbki jaśniejszych. Jest jakiś mega jasny w wersji męskiej, ale nie pamiętam, z których to... Skin79 ma jakąś wersję Homme, ale to chyba nie o niego mi chodzi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum