Wysłany: 2006-01-20, 13:39 Kremy do twarzy jakich aktualnie używacie
Nie wiem czy taki temat juz jest (szukalam, ale pobieznie). Jestem ciekawa jakich kremow do twarzy uzywacie i do jakiego typu cery.
Ja mam cere normalna z tendencja do przesuszania sie i używam kremu Farmix- wiesiolkowy z witamina E. Wczesniej uzywalam Nivea dla cery wrazliwej, ale wlasnie zauwazylam, ze wysuszyla mi sie od tego skora.
wakaba
Wysłany: 2006-01-20, 16:07
Ja mam cerę mieszaną-trądzikową. Po wypróbowaniu wielu serii dla nastolatek i nie tylko zostałam przy dwóch seriach: Pure Zone Loreal i Czysta Skóra Garnier. Używam ich naprzemiennie, żelu i kremu. Czasem pokuszę się o jakiś krem z kwasem, czasem muszę nałożyć jakiś ochronny na zimę (A), czasem nawilżający (A, ten niebieski, bardzo polecam).
ja mam cere mieszana i uzywam obecnie kremu nivea do cery mieszanej lub tlustej i jestem z niego bardzo zadowlona o wiele bardziej niz z kremu garniera czysta skora ktorego kiedys uzywalam
Ja używam Ziaja 100 % pielęgnacji dla cery tłustej i mieszanej i też jestem z niego bardzo a to bardzo zadowolona, czasami zapomnę spojrzeć dla jakiej to jest cery i kupuję dla suchej ale nic się nie dzieje, nie świecę się. Ziaja jest rewelacyjna i tania przede wszystkim. Bardzo polecam
Ja aktualnie do twarzy mam następujące kremiki:
1.SORAYA, Witaminowa Terapia Matująca, krem aktywnie matująco-nawilżającu na dzień;
2.Dr Irena Eria, Under Twenty, krem nawilżająco-matujący;
3.GARNIER Skin Naturals, Czysta Skóra, krem nawilżający, Długotrwałay efekt matujący;
4.Yves Rocher, Pure Calmille, Hydratant Ete, lekki żel nawilżający;
5. IWOSTIN PURRITIN:
- emulsja matująca;
- żel na dzień;
- krem na noc.
sama się zdziwiłam że mam tego aż tyle
Ja używam Ziaji matującego Bio Balans i jest bardzo dobry. Mam dziwną cere bo jest sucha ale się świeci... Wiem że to dziwne, ale tak jest. Używam też dużo kremów nawilżających. Ten z ziaji jest matujący ale nie szkodzi mojej skórze, a wręcz przeciwnie:)
Ja obecnie używam kremu do cery tłustej & mieszanej z A (buźka już przyzyczaiła się do niego i przestał matować...:/ ) oraz krem na zimę też z A (spisuje się świetnie ).
Ja mam aktualnie Garniera pomarańczowego,nawet niezły =)
_ducha_
Wysłany: 2006-01-26, 21:47
Dwa dni temu skonczylam sloik Pro-Retinol 100% Vegetal z YS,nawilzajaco-matujacy.Dla mnie byl w sam raz.
Teraz uzywam na noc: krem apteczny z witamina A+E, ciezszy pol tlusty-tlusty(cos pomiedzy),dla cery suchej,przesuszonej z tendencja do luszczenia.Nawilza i natluszcza.OK.
Na dzien:Nivea,nawilzajacy dla cery suchej i wrazliwej,w tubce.Taki sobie.
Wroce jednak do Oil of Olaz,dla wrazliwej skory.
Czasem zmieniam kolejnosc uzywania tych 2 kremow.(dzien z noca)
Pod oczy:Nivea w sloiczku (swietny) badz z firmy La Roche Posay z wit C.
Mam skore cienka,wrazliwa,sucha.
Jak mam za duzo stresow,zle sie odzywiam,badz przed "ciotka" moze mi wyskoczyc jakis pryszcz na brodzie.
Moja skora ma tendencje do tworzenia sie na niej prosaczkow (malych bialych kuleczek),szczegolnie w okolicy oczu,skroni dlatego 2 razy w roku chodze do kosmetyczki aby mi je usunela a przy okazji zaopiekowala sie moja buzka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum