Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WS
2011-02-13, 23:48
Kremy do twarzy jakich aktualnie używacie
Autor Wiadomość
justyna118 

Wysłany: 2007-09-25, 18:13   

Teraz używam tego gruszkowego perfecty. Rzeczywiście- świetnie matuje i to na długo. Jestem bardzo zadowolona. Narazie używam tylko ten krem, ale do niedawna używałam Gardzier czysta skóra.

Edyta_000 

Wysłany: 2007-09-26, 13:39   

Ja uzywam kremu Soraya witaminowa terapia matujaca, swietny :) jak narazie nie zmieniam bo musze dokonczyc ten, ale kiedyś sprobuje tego z perfecty

malwina20 

Wysłany: 2007-10-04, 11:18   

ja nivea do cery normalnej - taki niebieski. juz ktores opakowanie bo sie przyzwyczailam.

aloes
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-04, 18:57   

Aktualnie? Iwostin Purritin na dzień i na noc.

PS.: Pytam tu, bo po co tworzyć nowy wątek - używała któraś z Was kremu Anti-imperfections z Yves Rocher? Możecie mi coś o nim powiedzieć (dobry, do kitu...)?

aloes
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-05, 16:21   

Zasadniczo nie przyglądałam się sobie przez lupę, ale myślę, że jest ok. Na pewno nie miałam pod tym względem gorszego kremu niż L'Oreal Deep Control. Jak myłam twarz wieczorem to czułam po prostu pod palcami warstwę smalcu :shock: Nie powiem że ten jest cudotwórcą, ale trzyma twarz w przyzwoitej kondycji. Na pewno z wągrami sobie nie poradził, jak zresztą jeszcze żaden :? O zapychaniu chyba nie umiem się naukowo wypowiedzieć, mogę tylko tyle jeszcze dodać, że ma (i na dzień i na noc) konsystencję normalnego kremu, co na pewno nie dale takiego efektu jak lekki żel, np. Sebamed (miałam, miło wspominam).

lolenka 

Wysłany: 2007-10-05, 20:17   

nivea visage young już od dłuższego czasu

MałaMi 

Wysłany: 2007-10-06, 12:08   

brewoxyl a na dzień skinoren,od czasu do czasu jeszcze mam próbkę vichy aqualia thermal i avene clean-ance K. Osobiście vichy jest b.dobre,nie zapycha, a cera jest jakby ,,miękksza" .

NadJa 

Wysłany: 2007-11-20, 18:34   

Poszukiwany idealny kosmetyk do cery mieszanej na dzień - matujący, usuwający błyszczenie twarzy i zarazem nawilżający a nie wysuszający, no i pokrywający niedoskonałości. Ktoś napisał że Nivea jest słaby, ktoś polecił Eris, i bądź tu mądra... :) Chyba zdecyduję się na ten ostatni, jeśli nie korkuje porów. Wszelkie rady mile widziane, szczególnie jeśli chodzi o stosunek cena-jakość. :)

Edyta_000 

Wysłany: 2007-11-20, 20:18   

Też kupiłam krem dax, narazie używam go przez 2 dni razem z żelem i mleczkiem eco cosmetics i dzisiaj zauważyłam, że po nocy skóra nie była tak świecąca jak zawsze, zmniejszyło mi się wydzielanie sebum :grin: Polecam ten krem i z sorayi witaminowa terapia, też jest świetny, bardzo lekki i dobrze matuje, nie zatyka porów :)

Alea 

Wysłany: 2007-11-21, 09:19   

Ja używałam ten z Dax'a i mi jakoś nie pomógł :(

Rozejrzę się za tym z Soray

NadJa 

Wysłany: 2007-12-04, 19:57   

Dzięki bardzo Cleo80, nawet zdjęcie jest - full serwis. :) No i widzę że większość głosów jest za. Chociaż prawda jest pewnie taka że każda skóra reaguje trochę inaczej i nie ma jednego idealnego panaceum.

Reichea napisał/a:
No wlasnie mialam to napisac... NadJa, poczytaj sobie troche ten watek bo chyba tutaj go Moesha bardzo zachwalala.. Ja tez go mam i musze powiedziec ze jestem jak narazie bardzo zadowolona.

Zasiadłam z zamiarem przejrzenia całego tematu, ale jego długość sprawiła, że nie wytrwałam w tym postanowieniu do końca... Ale chciałam dobrze i przynajmniej próbowałam :D a teraz - mając konkretną wskazówkę - łatwiej mi będzie poruszać się w tym wątku.

[ Dodano: 2008-02-07, 14:51 ]
Od pewnego czasu na noc stosuję Vichy Normaderm - jak dla mnie trochę za mocno wysusza skórę i muszę stosować zamiennie z kremem nawilżającym. W takim tandemie sprawdza się dobrze. Poza tym stosuję go tylko w obrębie "litery T" - policzkom mogę odpuścić. ;)

lea88 

Wysłany: 2008-08-19, 18:35   

ja kupilam na lato zamiast ziaji ogorkowej, ziaje z biala herbata i jest naprawde ok. Nie zapycha, dobrze nawilza :)

lea88 

Wysłany: 2008-08-19, 19:20   

to jest krem do cery mieszanej (ogorkowy z reszta tez). Ma szczerze mowiac slabe oceny na KWC i Kafeterii ale zaryzykowalam. Ma tlustawa konstytencje, ale dobrze sie wchlania i nie pozostawia zadnej tlustej warstwy na skorze.
Do tej pory Ogorkowy byl moim faworytem, ale jakos teraz latem za malo nawilza.

gabuś 

Wysłany: 2008-08-19, 21:33   

Ja używam Perfecta Dax Cosmetics Cera Naczynkowa do cery tłustej i mieszanej, i bardzo jestem z niego zadowolona :) opakowanie wygląda tak (tylko do innego rodzaju cery):

Parsifal 

Wysłany: 2008-11-07, 17:49   

zależy ile pieniążków możesz na to przeznaczyć, wiem że bardzo dobre a przede wszystkim nieuczulające są: Avene Hydrance Optimale Legere oraz Bioderma Hydrabio Legere, są to kremy apteczne porządnie nawilżające do cery mieszanej i tłustej a nawet ze zmianami trądzikowymi, mają świetne opinie na Wizażu, niestety są drogie...

Parsifal 

Wysłany: 2008-11-07, 18:09   

a nie ma za co :)

Cleo80 

Wysłany: 2009-05-16, 10:16   

Zastanawiałam się nad kupnem tego nowego rozświetlającego kremu Nivea, ale na szczęście dorwałam próbkę i zrezygnowałam z tego pomysłu :? Z daleka twarz wygląda jakby była spocona i się świeciła a z bliska jakbym się brokatem posypała . Masakra. Teraz używam Lirene do cery naczynkowej i jest spoko, aczkolwiek zaczerwienienia z moje twarzy nie znikają w ogóle. Wcześniej używałam kremu Dax , którego zdjęcie wkleiła Gabuś i mimo, że był do cery suchej nie nawilżał wystarczająco :( Teraz poluję na Garnier czysta skóra A , miałam próbkę i to był chyba jedyny krem po którym moja skóra nie była taka zaczerwieniona.

Kinna 

Wysłany: 2009-05-16, 12:26   

ja sie smaruję Sudocremem na noc i skóra mi sie bardzo poprawiła. od tygodnia nie nakładam podkładu na twarz i jest taka roznica ze szok :D

Cleo80 

Wysłany: 2009-05-16, 12:28   

Kinna napisał/a:
ja sie smaruję Sudocremem na noc i skóra mi sie bardzo poprawiła. od tygodnia nie nakładam podkładu na twarz i jest taka roznica ze szok :D

Muszę spróbować :)

aniusia 

Wysłany: 2009-05-16, 12:31   

Kinna, a ten sudocrem to taki typowo na trądzik ? bo Ty Skinoren miałaś, jak dobrze pamiętam? ja używam Acne derm i jest ok, ale i tak wybieram się do dermatologa. a rano to stosuje krem z ziaji nuno.

Odpowiedz do tematu