Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kremy do twarzy jakich aktualnie używacie
Autor Wiadomość
yska207 

Wysłany: 2007-10-07, 10:13   

Słyszałam że to wcale niejest prawda że krem można stosować tylko od jakiegoś wieku , ale poprostu od tego wieku działają jego wszytkie składniki . Logiczne się wydaje że jeżeli niemasz zmarszczek to krem ich niewygladzi, wiec myśle że spokojnie możesz używać i napewno Ci niezaszkodzi:)

Moesha 

Wysłany: 2007-10-07, 14:12   

Ja ostatnio oglądałam fajny kremik nawilżający, spytałam się ekspedientki od ilu lat można
go używać, to powiedziała Mi że od 25 lub 20 jeżeli chodzi się na solarium bo skóra osób
korzystajacych z solarki jest średnio o 5 lat starsza niz nasz wiek :)

NadJa 

Wysłany: 2007-11-20, 18:34   

Poszukiwany idealny kosmetyk do cery mieszanej na dzień - matujący, usuwający błyszczenie twarzy i zarazem nawilżający a nie wysuszający, no i pokrywający niedoskonałości. Ktoś napisał że Nivea jest słaby, ktoś polecił Eris, i bądź tu mądra... :) Chyba zdecyduję się na ten ostatni, jeśli nie korkuje porów. Wszelkie rady mile widziane, szczególnie jeśli chodzi o stosunek cena-jakość. :)

Cleo80 

Wysłany: 2007-11-20, 18:38   

NadJa napisał/a:
Poszukiwany idealny kosmetyk do cery mieszanej na dzień - matujący, usuwający błyszczenie twarzy i zarazem nawilżający a nie wysuszający, no i pokrywający niedoskonałości

No to może ten Dax :

Reichea 

Wysłany: 2007-11-20, 18:39   

No wlasnie mialam to napisac... NadJa, poczytaj sobie troche ten watek bo chyba tutaj go Moesha bardzo zachwalala.. Ja tez go mam i musze powiedziec ze jestem jak narazie bardzo zadowolona.

Kinna 

Wysłany: 2007-11-20, 18:49   

ja na zime uzywam zwykłego nivea :)

Edyta_000 

Wysłany: 2007-11-20, 20:18   

Też kupiłam krem dax, narazie używam go przez 2 dni razem z żelem i mleczkiem eco cosmetics i dzisiaj zauważyłam, że po nocy skóra nie była tak świecąca jak zawsze, zmniejszyło mi się wydzielanie sebum :grin: Polecam ten krem i z sorayi witaminowa terapia, też jest świetny, bardzo lekki i dobrze matuje, nie zatyka porów :)

Alea 

Wysłany: 2007-11-21, 09:19   

Ja używałam ten z Dax'a i mi jakoś nie pomógł :(

Rozejrzę się za tym z Soray

adriana7 

Wysłany: 2007-11-21, 09:28   

Aktualnie używam i tego Daxa, na noc albo Dax z sokiem aloesowym, ale częściej serum z wit C z The Body Shop. Zakochałam się w tym kosmetyku, ajak się okazało, kosmetyczka powiedziała, że bardzo dobre to jest i że idelane do mojej skóry. Więc już cała happy jestem :)

Paulette 

Wysłany: 2007-11-21, 14:02   

Reichea napisał/a:
No wlasnie mialam to napisac... NadJa, poczytaj sobie troche ten watek bo chyba tutaj go Moesha bardzo zachwalala.. Ja tez go mam i musze powiedziec ze jestem jak narazie bardzo zadowolona.

ja tez odkad kupilam to caly czas uzywam i rzeczywiscie dobrze sie spisuje.

NadJa 

Wysłany: 2007-12-04, 19:57   

Dzięki bardzo Cleo80, nawet zdjęcie jest - full serwis. :) No i widzę że większość głosów jest za. Chociaż prawda jest pewnie taka że każda skóra reaguje trochę inaczej i nie ma jednego idealnego panaceum.

Reichea napisał/a:

Zasiadłam z zamiarem przejrzenia całego tematu, ale jego długość sprawiła, że nie wytrwałam w tym postanowieniu do końca... Ale chciałam dobrze i przynajmniej próbowałam :D a teraz - mając konkretną wskazówkę - łatwiej mi będzie poruszać się w tym wątku.

[ Dodano: 2008-02-07, 14:51 ]
Od pewnego czasu na noc stosuję Vichy Normaderm - jak dla mnie trochę za mocno wysusza skórę i muszę stosować zamiennie z kremem nawilżającym. W takim tandemie sprawdza się dobrze. Poza tym stosuję go tylko w obrębie "litery T" - policzkom mogę odpuścić. ;)

outsiderka 

Wysłany: 2008-06-14, 21:55   

Paulette napisał/a:
ja tez odkad kupilam to caly czas uzywam i rzeczywiscie dobrze sie spisuje.

Mnie on nie pasował.

Ja obecnie używam kremu Ziaja SPF 25.

adriana7 

Wysłany: 2008-08-19, 18:29   

Nadal uzywam na dzień serum z wit C z TBS. Każde pieniądze za to serum dam !!! Na noc Normaderm.

lea88 

Wysłany: 2008-08-19, 18:35   

ja kupilam na lato zamiast ziaji ogorkowej, ziaje z biala herbata i jest naprawde ok. Nie zapycha, dobrze nawilza :)

no_promises 

Wysłany: 2008-08-19, 18:49   

lea88 napisał/a:
ziaje z biala herbata

a to jest typowo nawilżający? To może się skusze, bo wszystkie inne mnie zapychaja ;/

lea88 

Wysłany: 2008-08-19, 19:20   

to jest krem do cery mieszanej (ogorkowy z reszta tez). Ma szczerze mowiac slabe oceny na KWC i Kafeterii ale zaryzykowalam. Ma tlustawa konstytencje, ale dobrze sie wchlania i nie pozostawia zadnej tlustej warstwy na skorze.
Do tej pory Ogorkowy byl moim faworytem, ale jakos teraz latem za malo nawilza.

no_promises 

Wysłany: 2008-08-19, 19:22   

Dzięki :) Kupie, dużo nie kosztuje a może sie sprawdzi.

marinka 

Wysłany: 2008-08-19, 20:40   

co do daxa to jest wersja dotleniająca i wersja przeciwzmarszczkowa, łatwo się pomylić, różnią się tylko 1 małym napisem.

gabuś 

Wysłany: 2008-08-19, 21:33   

Ja używam Perfecta Dax Cosmetics Cera Naczynkowa do cery tłustej i mieszanej, i bardzo jestem z niego zadowolona :) opakowanie wygląda tak (tylko do innego rodzaju cery):

no_promises 

Wysłany: 2008-08-19, 21:42   

marinka napisał/a:
o do daxa to jest wersja dotleniająca i wersja przeciwzmarszczkowa,

wersja przeciwmarszczkowa ma zmniejszac pory, to mnie jakoś bardziej przekonuje niż dotlenienie :D

Odpowiedz do tematu