Słyszałam że to wcale niejest prawda że krem można stosować tylko od jakiegoś wieku , ale poprostu od tego wieku działają jego wszytkie składniki . Logiczne się wydaje że jeżeli niemasz zmarszczek to krem ich niewygladzi, wiec myśle że spokojnie możesz używać i napewno Ci niezaszkodzi:)
Ja ostatnio oglądałam fajny kremik nawilżający, spytałam się ekspedientki od ilu lat można
go używać, to powiedziała Mi że od 25 lub 20 jeżeli chodzi się na solarium bo skóra osób
korzystajacych z solarki jest średnio o 5 lat starsza niz nasz wiek
Poszukiwany idealny kosmetyk do cery mieszanej na dzień - matujący, usuwający błyszczenie twarzy i zarazem nawilżający a nie wysuszający, no i pokrywający niedoskonałości. Ktoś napisał że Nivea jest słaby, ktoś polecił Eris, i bądź tu mądra... Chyba zdecyduję się na ten ostatni, jeśli nie korkuje porów. Wszelkie rady mile widziane, szczególnie jeśli chodzi o stosunek cena-jakość.
Poszukiwany idealny kosmetyk do cery mieszanej na dzień - matujący, usuwający błyszczenie twarzy i zarazem nawilżający a nie wysuszający, no i pokrywający niedoskonałości
No wlasnie mialam to napisac... NadJa, poczytaj sobie troche ten watek bo chyba tutaj go Moesha bardzo zachwalala.. Ja tez go mam i musze powiedziec ze jestem jak narazie bardzo zadowolona.
Też kupiłam krem dax, narazie używam go przez 2 dni razem z żelem i mleczkiem eco cosmetics i dzisiaj zauważyłam, że po nocy skóra nie była tak świecąca jak zawsze, zmniejszyło mi się wydzielanie sebum Polecam ten krem i z sorayi witaminowa terapia, też jest świetny, bardzo lekki i dobrze matuje, nie zatyka porów
Aktualnie używam i tego Daxa, na noc albo Dax z sokiem aloesowym, ale częściej serum z wit C z The Body Shop. Zakochałam się w tym kosmetyku, ajak się okazało, kosmetyczka powiedziała, że bardzo dobre to jest i że idelane do mojej skóry. Więc już cała happy jestem
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
No wlasnie mialam to napisac... NadJa, poczytaj sobie troche ten watek bo chyba tutaj go Moesha bardzo zachwalala.. Ja tez go mam i musze powiedziec ze jestem jak narazie bardzo zadowolona.
ja tez odkad kupilam to caly czas uzywam i rzeczywiscie dobrze sie spisuje.
Dzięki bardzo Cleo80, nawet zdjęcie jest - full serwis. No i widzę że większość głosów jest za. Chociaż prawda jest pewnie taka że każda skóra reaguje trochę inaczej i nie ma jednego idealnego panaceum.
Reichea napisał/a:
Zasiadłam z zamiarem przejrzenia całego tematu, ale jego długość sprawiła, że nie wytrwałam w tym postanowieniu do końca... Ale chciałam dobrze i przynajmniej próbowałam a teraz - mając konkretną wskazówkę - łatwiej mi będzie poruszać się w tym wątku.
[ Dodano: 2008-02-07, 14:51 ]
Od pewnego czasu na noc stosuję Vichy Normaderm - jak dla mnie trochę za mocno wysusza skórę i muszę stosować zamiennie z kremem nawilżającym. W takim tandemie sprawdza się dobrze. Poza tym stosuję go tylko w obrębie "litery T" - policzkom mogę odpuścić.
to jest krem do cery mieszanej (ogorkowy z reszta tez). Ma szczerze mowiac slabe oceny na KWC i Kafeterii ale zaryzykowalam. Ma tlustawa konstytencje, ale dobrze sie wchlania i nie pozostawia zadnej tlustej warstwy na skorze.
Do tej pory Ogorkowy byl moim faworytem, ale jakos teraz latem za malo nawilza.
Ja używam Perfecta Dax Cosmetics Cera Naczynkowa do cery tłustej i mieszanej, i bardzo jestem z niego zadowolona opakowanie wygląda tak (tylko do innego rodzaju cery):
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum