Wysłany: 2005-07-02, 12:00 Bibułki matujące - skuteczne czy nie?
Powiedzcie mi proszę, co sądzicie o skuteczności bibułek matujcych. Jaki polecacie? Podajcie ceny jeśli możecie. Na jak długo jedna bibułka likwiduje nieznośny połysk z twarzy? Pytam bo muszę znaleźć jakąś pomoc na moje czoło.
Jeśłi chodzi o bibułki matujące , to polecam Dermikę MAT-B Complex , cena około 22-25zł, są też firmy Bielenda , tańsze , bo ok.10zł i 50 sztuk w kartoniku, czyli tyle samo co w Dermice.
Na jak długo jedna bibułka likwiduje połysk z buzi , to trudno powiedzieć. Zależy to w dużej mierze, od ilości wydzielanego sebum...
ja mam z A. bibulki i jestem srednio zadowolona,matuja mi czolo,ale na moze godzine,puzniej i tak sie znow zaczynam swiecic
Dokładnie . Musiałabym zużywać całe opakowanie dziennie , żeby się nie świecić. Poza tym zauważyłam , że przykładając do twarzy chusteczkę higieniczną uzyskamy podobny efekt, jak przy użyciu bibułek.
Ja kiedys pamietam ze "starozytna" metoda zmatowania skory bylo pocieranie jej papierem toaletowym (tym szarym jeszcze co byl kiedys). Podejrzewam, ze bibulki daja tyle samo, czyli matuja na chwile (moze jeszcze nie podraznaja chociaz jak papier).
Parsifal
Wysłany: 2008-09-21, 10:48
ja ostatnio kupiłam bibułki firmy Beauty Formulas i są całkiem niezłe, moja twarz matują na jakieś 2 godziny, nie naruszając makijażu, zapłaciłam za nie 10zł za 50 bibułek, jak dla mnie mogłyby być odrobinę większe
_________________ "Zawsze jest czas na małe co nieco"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum