Tak spojrzałam do torebki i mam:
-pomadkę
-balsam do ust
-3 błyszczyki
-puder w kamieniu z lusterkiem
-grzebień
-krem do rąk
-kosmetyczkę,a w niej: korektor,tusz,kredka,cień,róż i pędzel
-tampon i podpaska
-klucze
-telefon
-chusteczki
-portfel
-dokumenty
-gumy do żucia
-3 długopisy i notes
-okulary p/słoneczne
-wafelka
-frotke+kilka spinek
Torebki nie biorę ze sobą tylko jak wychodzę z psem albo jak idę do sklepu na drugą stronę ulicy
U mnie w trobie (ja mam albo duza Torbe ale taka mała maluska kopertówke:D )
W tej dużej Torbie:
>podkład
>puder
>kredka
>cienie
>chusteczki higieniczne
>perfumetka
>lusterko
>błyszczyk
>gumki do włsów
>rózne papierki i paragony
>telefon
>i różne różnosci
w tej małej:
>mala perfumetka
>maly pojemniczek z podkładem
>kredka
>sypki brokat
Ja musze sobie kupic jakiś dobry krem matujący, żeby nosić w torbie i móc w ciągu dnia się poprawić. Bo puder to mi spływa
no ale jak na warstwę tłuszczu na twarzy nałożysz jeszcze warstwę kremu to raczej twarz nie stanie Ci się nagle matowa.
Wiesz ja zawsze staram się ze sobą nosić mokre chusteczki to myśle, że jak brzetre nimi brodę to chociaż kawałek tego tłuszczu zniknie. a poza tym to ja tylko leciutko się świece, nie mam problemów z bardzo przetłuszczającą się cerą ale to i tak mnie doprowadza do szewskiej pasji.
Mnie się nieraz nie chce używać pudru w szkole... Czoło mi też się zdeka świeci, ale nieraz to tylko trochę nałożę na nos i tyle... Nie przeszkadza mi świecenie się specjalnie.
Uzupełnienie
Nie lubię nosić torebek, bo mi niewygodnie
W dodatku drętwieją mi ręce- mam jakiś ucisk jak noszę torebkę czy plecak, ale z plecakiem jest przynajmniej wygodnie...
blyszczyk, mala szczotka do wlosow, lusterko (to nie kosmetyk no ale warto miec;p) gdy wychodze na dluzej to podklad zeby poprawic makijaz a tak to zazwyczaj nie nosze kosmetykow w torebce
hmmm co ja noszę w torebce...no więc tak:
szczątka
fluid
puder brązujący
puder jasny
lakier do paznokci
tusz do rzęs
kilka błyszczyków
lusterko
perfumy
dezodorat
czasem cienie do powiek (jeśli nimi jestem pomalowana)
krem do rąk
pędzel do pudru
.....chyba to wszystko
u mnie teraz portfel, ,krem do rak,klucze, komorka, skorowidz, legitka, puder, tusz, lusterko (jestem na wyjezdzie), chusteczki, dlugopisy, moje tabletki zycia, espumisan (roznie to w zyciu bywa, wole byc przygotowana ), 5 pomadek ochronnych, stopki do mierzenia butow. i czasem cyfrowke, ale teraz nie, bo mam mala torebke i mi sie nie zmiesci.
Wysłany: 2008-07-28, 23:44
O matko, ja mam tak wielka torbe ze masakra jakas
portfel, legitymacja i bilet miesieczny, zapaaaaaaaas chusteczek [alergia na maxa], zuzyte chusteczki, rachunki, wieelka kosmetyczka [ dwa podklady, krem matujacy, 3 blyszczyki, 3 kredki do oczu, puder, czasem tusz do rzes, lusterko] okulary sloneczne, czasem dwie pary, odtwarzacz muzyki, komórka, sluchawki do komorki, jakas ksiazka czy gazeta, szalik taki jak szaal, tabaka, czasem zapalniczka
Wysłany: 2008-07-29, 01:13
outsiderka napisał/a:
O rany, to ja tyle w domu nie mam
no masakra, mowie ostatnio nawet trzy, bo jeden dobrze kryje ale troche za jasny na teraz, po drugim sie swiece, a trzeci tak akurat. ale jakby mi byly potrzebne wszystkie to mam!
outsiderka napisał/a:
Tabaka w torebce?
taaa, w kosmetyczce mam 5 opakowan, po ch olere mi to tez
ojej ja zawsze nosze malutkie torebki bo nie lubie jak mi to wszystko gania po torebce. A nosze zazw.
*portfel - w nim prsktycznie wszystkie dokumenty
*błyszczyk - ze 2 szt.
*gumy do żucia
*dropsy Winterfresh
*telefon + słuchawki
*ulubione perfumy
generalnie to tyle, czasem zabieram jeszcze mp3, kalendarz i aparat w zależności od okazji.
hmm więc tez sie wypowiem - komórka, nożyczki( jakby ktoś mnie zaczepił mam broń poza tym czasem się przydają ), chusteczki, legitymacja,portfel, smackers, aspiryna, butelka wody mineralnej ,czasem parasolka
z kosmetyków został mi tylko smackers teoretycznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum