Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Henna na rzęsy
Autor Wiadomość
Selia 

Wysłany: 2007-01-03, 19:08   

spoko..ja i tak Cie podziwiam ze sama sobie zrobilas henne na rzesach..ja bym sie nie odwazyla..moze na brwiach tak ale na rzesach chyba nie..

Lotta 

Wysłany: 2007-01-04, 01:03   

Selia napisał/a:
jesli chodzi o rzesy to ja proponuje jako podklad wykorzystac jednak husteczke higieniczna a nie platek..

ja jednak wole płatek jakos wydaje mi sie o wiele wygodniejszy i praktyczniejszy :?

Selia 

Wysłany: 2007-01-04, 12:54   

no ale to zalezy..jak Ci wygodniej..ale platek jest dosc gruby i ciezko go wsunac pod rzesy zeby wszystkie dolne byly na podkladzie..a tak w przypadku podkladu z husteczek nie ma problemu..tylko ze nie wycicasz podkladu z rozlozonej hust. tylko skladasz ja tak troche weziej niz na 'orginalnych' zagieciach moczysz woda wyrownujesz i wycinasz na tyle szerokie zeby w przypadku dlugich rzes nie okazalo sie ze beda wystawac poza..i takich podkladow mozesz sobie narobic badz ile..z 1 husteczki wychodzi bardzo duzo..a nie mowiac juz o calej paczce..wiec dla kosm.taniej i praktyczniej jest wykorzystac husteczki..bo jak bym miala za kazdym razem brac platka to bym musiala miec mase opakowan..

kasiaz 

Wysłany: 2007-01-04, 13:21   

Dziwnie Cię uczą Selia ja w tym wogóle logiki nie widze. Jak mozesz moczyć podkład wodą przed nałożeniem henny skoro właśnie woda zmywa henne. To już chyba lepsze są te oryginalne podkładki pod oczy ale nie wszędzie można je dosteć więc dla dziewczyn ktore nie skonczyły szkoły kosm. mogą być trudno dostępne. Ja nigdy nie mialam problemów z płatkami tylko trzeba je umieć dobrze dopasować do dolnej powieki...

Selia 

Wysłany: 2007-01-04, 14:37   

Chyba mnie źle zrozumiałaś..zreszta spróbuj to zobaczysz ze jak zmoczysz husteczke woda to ona sie sklei w taki pasek zwłascza jak ja przepraszujesz miedzy palcami kilka razy to woda sie odsaczy..i podklad jest lekko wilgotny..i absolutnie nie przeszkadza to w nakładaniu henny..zreszta taka ilosć wody która jest w tym podkładzie nie jest w stanie zmyć henny.. :? zreszta podkłady robi sie wcześniej a nie tuz przed samy m nakładaniem henny..wiec nie widze zadnego problemu..

Lotta 

Wysłany: 2007-01-05, 00:34   

kazdy ma tam swoja metode :) i nie klocmy sie o to, kazdy robi tak jak mu wygodnie. Ja sie osobiscie podpisuje pod platkami :)

SAMANTA 

Wysłany: 2007-01-21, 17:50   

Ja robie sobie sama co miesiac henna "Refectocil" mozna ja kupic w hurtowniach kosmetycznych lub fryzjerskich w przeciwienstwie do tych tanich jest sparwdzona bo taka robia w gabinecie i jest naprawde super ! bardzo wydajna w pascie kosztuje 20zł a starcza i starcza dodtakowo tez ma skladniki odzywcze polecam grafitowa wychodza prawie jak czarne ale kolor nie jest tak intensywny jak czarny!
Co do tego ze wloski jasnieja pozniej to prawda bo traktujemy ja woda utleniona 3% ale ja tego nie widze bo przyciemniam co miesiac.

Odpowiedz do tematu