Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Makijaż gwiazdkowy GUERLAIN 2006
Autor Wiadomość
tuRmaNIA 

Wysłany: 2006-12-23, 22:51   Makijaż gwiazdkowy GUERLAIN 2006

Współczesna wersja luksusowego kosmetyku stanowi sentymentalny powrót do dawnego świata pięknych przedmiotów.

- W poszukiwaniu inspiracji do gwiazdkowej kolekcji Guerlain zajrzałem do skarbca jego dawnych kreacji. Odnalazłem tam zdumiewająco piękne, cenne opakowania, skrywające niegdyś tajemnicze formuły o barwach szlachetnych kamieni, głębi welwetu, skąpane w świetle perlistej satyny. Szczególnie zachwycającym obiektem był puder, który stał się gwiazdą tegorocznej kolekcji. Puder spoczywa majestatycznie w pięknym pudełku ozdobionym złotymi ornamentami - Olivier Echaudemaison, Dyrektor Artystyczny Guerlain.

POWRÓT LEGENDARNEGO PUDRU

W hołdzie dla splendorów Ludwika XIV, zwanego Królem Słońce w 1925 roku Guerlain stworzył niezwykły produkt do makijażu. "La Poudre C'est Moi" był niewiarygodnie pięknym obiektem. Szkarłatne pudełko zdobiły bogato złote ornamenty, a na jego wieczku znajdował się słynny symbol słońca, który nawiązywał do pamiętnego powiedzenia Króla-Słońce: "L'Etat, c'est moi".
Współczesna, wysublimowana wersja pudru nawiązuje do historycznej estetyki pierwowzoru. Nowy, prasowany puder ukształtowany jest w bryłę przypominającą oszlifowany diament. Delikatny, jedwabisty puder zawiera drobinki białego szafiru, który nadaje makijażowi subtelną srebrzystą poświatę.
Oryginalne opakowanie w szkarłatnym kolorze zdobi słynny symbol Ludwika XIV - złote słońce. Pod jego wieczkiem znajdziemy szeroki pędzel w kształcie pół-księżyca, wykonany z naturalnego włosia kucyka.

LŚNIĄCE PERŁY METEORYTÓW

Sześć odcieni meteorytów - beżowy, cielisty, złocisty oraz blady róż, owocowy róż i szampan. Niektóre odcienie matowe, inne zaś opalizujące i lśniące.
Nadają cerze niezwykły blask. Omieć świetlistym pudrem kości policzkowe, szyję i ramiona.
Spektakularna puderniczka zawiera sprasowane meteoryty w kolorach kolekcji gwiazdkowej.

POMADKA KISSKISS W WYRAFINOWANEJ WERSJI DLA KOLEKCJONERKI

Pomadka wtóruje kształtom pudru, jest oszlifowana jak drogocenny kamień.
Opakowanie zewnętrzne zachwyca szkarłatnym blaskiem.

Wszystkie produkty makijażu gwiazdkowego 2006 maja charakter edycji limitowanej.
28.09.09r. -> STUDIA -> ???

yska207 

Wysłany: 2006-12-23, 22:56   

Wow pierwszy makijaż Guerlain który mi się w ogóle niepodoba...

Gwiazdka 

Wysłany: 2006-12-23, 23:17   

Póki co bardzo podoba mi się opakowanie od pudru. A makijaż... czy ja wiem, mam mieszane uczucia. "Codzienny" to on na pewno nie jest...

Nonkaa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 23:20   

ee tam... mi sie nawet podoba ale to juz na takie wystrzałowe okazje...

tenebra 

Wysłany: 2006-12-23, 23:21   

oczy mi sie strasznie podobaja :)

(\.../)
(O.o)
(> <)

tuRmaNIA 

Wysłany: 2006-12-23, 23:26   

Nonkaa napisał/a:
mi sie nawet podoba ale to juz na takie wystrzałowe okazje...

Sama nazwa wskazuje, że to 'makijaż gwiazdkowy'... :lol:
28.09.09r. -> STUDIA -> ???

surenie 

Wysłany: 2006-12-23, 23:27   

mi tam strasznie sie podoba :D chociaz jakby tez pomarancz zastapic troszke innym kolorem :)

Nonkaa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-12-23, 23:35   

mamm napisał/a:
'makijaż gwiazdkowy'
ja tam nie wiem mi by sie nie chciało tak wystrzałowo malować na kolacje z rodziną...

yska207 

Wysłany: 2006-12-24, 13:28   

Mi się właśnie niepodobają oczy w ogóle jest troche przesadzony - mocne , zrwacające uwage oczy + mocne usta to chyba za dużo szczęścia na raz

Nonka już widze moją dalszą rodzine jak wbijam na świąteczne obiady w Takim makeupie;p

Reichea 

Wysłany: 2006-12-24, 13:29   

Mnie sie ten makijaż też za bardzo nie podoba..Ale musze powiedziec ze te opakowania są cudne... strasznie mi sie podobaja.

yska207 

Wysłany: 2006-12-24, 13:41   

w ogóle ich opakowania to małe dzieła sztuki:)

Pati00022 

Wysłany: 2006-12-24, 14:14   

Mnie ten makijaz strasznie denerwuje :? Nie moge sie na niego patrzec :shock: Ta kobieta wyglada jakby miala zoltaczke ,tak ma oczy pomalowane... odemnie wielki MINUS :lol:

Odpowiedz do tematu