Ja też w lecie raczej nie uzywam podkładu, chyba, że na jakieś wyjątkowe okazje Ale w mojej składnicy posiadam YR Luminelle, Vipery rozświetlający(super jest!!), Maybelline Fresh Matte - uzyty raz, i na tym koniec, taki jest świetny oraz Dermacol. Wszystkie są jasne, bo i ja mam jasną cerę. Na zime mam zamiar kupić sobie L'Oreala Ideal Balance, bo uważam, że do mieszanej cery jest świetny, a resztę wywalić albo oddać komuś (poza Viperą).
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
A do mnie to nadal nie dociera ze podkład powinien byc jasniejszy bo ma tuszowac niedoskonałosci cery, a nie ciemniejszy, ktory poza tym zadaniem dodatkowo pociemnia twarz... troszeczke przeciez moze sciemnic....
_________________ Because heaven sends and heaven takes
No ja używam fluidu Soray'i takiego za 7 zeta i z nim nie mam sie co martwic, ze bedzie widać róznice pomiedzy zuchwą a szyją bo on co prawda ladnie rozświetla mi twarz i w ogole daje jej świeży wygląd ale tuszować przebarwień i pociemniac to on na pewno NIE potrafi
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Miałam fresh mat i mi bardzo pasowal trzeba go umiec rozkladac.....
Samanto jak ja mam to cholerstwo nałożyć?? Dałam mu jeszcze szanse, nakładałam raz palcami, innym razem gąbką, i nawet ręcę przykładałam do twarzy, żeby się podkład wtopił ładnie. Nic z tego - smugi, wszystkie niedoskonałości widoczne jak..... No i wcale nie matuje
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
No ja używam fluidu Soray'i takiego za 7 zeta i z nim nie mam sie co martwic, ze bedzie widać róznice pomiedzy zuchwą a szyją bo on co prawda ladnie rozświetla mi twarz i w ogole daje jej świeży wygląd ale tuszować przebarwień i pociemniac to on na pewno NIE potrafi
Z Soray'i z serii antybakteryjnej może w jakimś pomarańczowym opakowaniu?
Powracając do tematu to o wiele lepiej mieć o ton jaśniejszy podkład niż ciemniejszy. Ciemniejszy się mocno odznacza, a jaśniejszy sie praktycznie stapia... no i jaśniejszy lepij pokrywa przyszcze i cienie pod oczkami
Tak tylko pamietajmy zeby zmieszac podklad z kremem tak zeby sie nam przypadkiem nie zwazyl
[ Dodano: 2004-09-30, 20:36 ]
adriana7 napisał/a:
SAMANTA napisał/a:
Miałam fresh mat i mi bardzo pasowal trzeba go umiec rozkladac.....
Samanto jak ja mam to cholerstwo nałożyć?? Dałam mu jeszcze szanse, nakładałam raz palcami, innym razem gąbką, i nawet ręcę przykładałam do twarzy, żeby się podkład wtopił ładnie. Nic z tego - smugi, wszystkie niedoskonałości widoczne jak..... No i wcale nie matuje
To fakt duzo osob poprostu sobie nie radzi z nakladanie tego podkladu, a pozniej mowi ze jest felerny.Proponuje nalozyc dosc tłustawy krem wtedy bedzie sie lepiej rozcierał, jesli wybierzesz za ciemny kolor beda smugi widoczne.A i nie nakladaj go duzo, zadne tam zwilzanie gabki wtedy mi podklad sie wazy....Cienka warstwa, dosc szybkie nakladaie bo on jest matujacy i dosc suchy dlatego masz z nim problemy:-) napewno nie jest za ciemny???? Powodzenia:-)
Nie Samanto, nie jest za ciemny. Nigdy nie kupuje za ciemnych, zawsze jasne, bo mam jasną karnację. Nawet powiem, że jak miałam malutkie problemy z Dermacolem, tak ten bije wszytskie na łeb A zresztą już data ważności minęła i mogę wywalić bez jakichs wyrzutów. Ja należę do gatunku zbieraczy kosmetyków, ale tego okazu nie potrzebuję w swojej kolekcji
Własnie, miałam próbki i byłam bardzo zadowolona z niego. Jest rzeczywiście leciutki, dobrze się nakłada, nie błyszcze się po nim jak ... (nie powiem co i komu ) i chyba miał ładny zapach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum