mam kilka kholi nie nakładam już patyczkiem (czasem tylko plastikową szeroką wykałaczką) tylko wąskim, płaskim i sztywnym pędzelkiem. Nie zamykam przy tym oka, wykonuję takie ruchy jak przy aplikacji w to miejsce zwykłej czarnej kredki
Wczoraj nie wyrobiłam sie ze zdjęciami ani niczym innym, bo się wsciekałam na fryzjerke Dzisiaj mi juz przeszło
Nie wiem, czy juz to pisałam, czy nie, ale maluje sie tak:
1. Jak wyciągam z pojemniczka to trochę otrzepuje ten pyłek z patyczka
2. Przykładam do wewnętrznego kącika oka, na dolną powieke
3. Zamykam powieke
4. Przesuwam patyczkiem od jednego kącika do drugiego, tam i z powrotem, z 2 razy
5 Otwieram oko, ewentualnie poprawiam przy wewnętrzym kąciku
6. Tyle
7. czasem jak się osypie to patyczkiem kosmetycznym namoczonym delikatnie w mleczku przecieram dolną powiekę.
Cytat:
prawie nic mi sie tego proszku nie nabiera na patyczek, to co sie nabiera no nawet na 1mm by nie starczylo zeby umalowac
- on jest szlany? Może zmień sobie na jakąs grubszą wykałaczke, albo patyczek drewniany, tylko go opiłuj, żeby ostry nigdzie nie był. Ponoć się taki drewniany moczy w oliwce kilka godzin i potem juz "chwyta" proszek.
Cytat:
- jak już sobie maluję oko to jest ok, gorzej jak je otworzę... po prostu jakbym sobei sypnęła piaskiem w oczy, strasznie dużo mi tego trafia do oka tam pod dolną powieke od środka i zanim mi to wyleci to troche mija
Moze dlatego, ze ten patyczek dziwny jest. I za dużo Ci sie do oka nasypuje. Spróbuj z innym.
Cytat:
zamiast pięknie wybielonego oka mam czerwone bo mi żyłki bardziej wyskakują od tej czesci kohlu co mi wleciala do środka...
To samo, choć mam niby oryginalny arabski, to nie wybiela oka. Ale w sumie tez mi nie wychodzą dodatkowe żyłki.
Tenebro musisz poćwiczyć i jakąs metode wybrac dla siebie. Ja miałam i w paście i w proszku. Ten drugi uważam za lepszy, bo jest ciemniejszy, jakoś lepiej się trzyma. A tamten to smierdzi i jeszcze gorzej go nałożyć.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
jakos mnie wzielo na to zeby ten khol wreszcie kupic tylko sie boje, ze za duzo sobie tego do oka nasypie.. ;/ a rzeczywiscie ma jakies tam wlasciwosci lecznicze?
Ja na allegro widzialam te kohle i tez przymierzam sie do kupna Jedna kobieta tam napisala ze ma męża Egipcjanina ktory regularnie przywozi ten Kohl - oryginalny bo kupowany w aptekach a nie na bazarach No i cena to bylo 20zł Chyba sie skusze ahhhhhhh
jakos mnie wzielo na to zeby ten khol wreszcie kupic tylko sie boje, ze za duzo sobie tego do oka nasypie.. ;/ a rzeczywiscie ma jakies tam wlasciwosci lecznicze?
Te prawdziwe ponoć chronią oko, wybielają. Ja mam juz chyba z 4 czy 5 kholi i jak dotąd najlepszy był dla mnie czarny, ten któy jest na zdjęciu wyżej. Miałam w paście, efekt słaby jak dla mnie. Kupiłam też kolorowe i oczy mnie niesamowicie pieką.
A co do nasypania do oka, to jesli juz sie takie coś stanie to pozniej, ten cały pyłek zbierze Ci sie w wewnętrznym kąciku oka i jakos będziesz mogła to usunąc. Byle nie grzebać zaraz jak sie nasypie Po namalowaniu zamknąc oko na chwilke, to jakby "utrwalało". Nie brac dużo za pierwszym razem, powolutku poćwiczyć i zanim się skapujesz, juz będziesz miała świetne kreski.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Mnie tylko po tych jednych (ponoć egipskich) piekły cholernie oczy. Od razu lzy pociekly, wszystko sie zmyło, a i tak problem byl z nałozeniem tego, bo dolączony był gruby plastikowy patyk, do niczego nie podobny. Jak zmienilam patyk, nalozyłam, to piekło, więc teraz te dwa uzywam jako cienie. W sumie tez mam wrażliwe oczy, więc nawet jak mi nic nie jest po kholu, to wieczorem i tak zakrapiam sobie.
Nic mi nie jest po tym, co jest na zdjęciu i po tym w paście.
P.S. Tez mam takie napisy na kredkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum