Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WS
2006-03-17, 23:10
Wasz ulubiony, trwały podkład...
Autor Wiadomość
ewka71 

Wysłany: 2008-07-22, 14:21   

Scully, swietnie, ze o tym napisalas :D w takim razie nie kupie :( wiec znow mam dylemat everfresh czy lasting performance :D

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-04, 20:46   

A ja znowu szukam podkładu, który dobrze by matował i przede wszystkim na długo. Jestem zrozpaczona, użyłam Kolastyny Satin Make Up wychwalanego na Wizażu, a mnie tak matował, że już po 2 godzinach się świeciłam :( Nie wiem, czego to wina- może pudru?

Magda87 

Wysłany: 2008-08-04, 21:09   

Aga tez go mialam i dla mnie lekka beznadzieja wiec sie nie martw :)

Reichea 

Wysłany: 2008-08-04, 21:22   

outsi, ja też tak mam i po prostu noszę ze sobą puder w kamieniu i po prostu się "poprawiam" co jakiś czas. Nie znam innego sposobu na matową buzię.

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-04, 21:24   

Reichea napisał/a:
outsi, ja też tak mam i po prostu noszę ze sobą puder w kamieniu i po prostu się "poprawiam" co jakiś czas. Nie znam innego sposobu na matową buzię.

To znaczy, że już nigdy się nie uwolnię od pudru chociaż na kilka godzin :P Chciałam sobie kupić dobry puder Burżua albo Isa Dory, ale nie wiem czy warto, a może lepiej zainwestować w dobry podkład?

Rei, a Ty jakiego używasz obecnie podkładu i pudru? Pytam konkretnie Ciebie, bo mamy b.podobne cery...

Reichea 

Wysłany: 2008-08-04, 23:04   

outsiderka napisał/a:
Rei, a Ty jakiego używasz obecnie podkładu i pudru? Pytam konkretnie Ciebie, bo mamy b.podobne cery...

Podkład teraz to głównie Lasting Performance (bo jestem lekko opalona), lepszy mat daje Astor Mattitude. Puder to sypki Clinique (ale jakoś mnie na kolana nie powala). W torebce noszę Astor Antishine i też jak dla mnie niczym szczególnym on się nie wyróżnia.. ot po prostu puder.

MałaMi 

Wysłany: 2008-08-04, 23:17   

outsiderka napisał/a:
To znaczy, że już nigdy się nie uwolnię od pudru chociaż na kilka godzin Chciałam sobie kupić dobry puder Burżua albo Isa Dory, ale nie wiem czy warto, a może lepiej zainwestować w dobry podkład?

Dla cery tłustej, świecącej polecam L'oreal (true match)taki nowy z minerałami.Bardzo dobrze matuje, kryje też.Minus- cena, 55 zł a musiałam płacić z własnej kieszeni :( Aha, i dodatkowo używam jeszcze przed pudrem korektoru Maybelline taki w pędzelku(EverFresh).
PS.Używa ktos bibułek matujacych? Myślałam nad kupnem ale nie wiem czy takie coś się w ogóle opłaca.

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-05, 11:13   

Reichea napisał/a:
W torebce noszę Astor Antishine i też jak dla mnie niczym szczególnym on się nie wyróżnia.. ot po prostu puder.

Też tego używam właśnie i dla mnie jest do d... Teraz mi się kończy, dlatego wolałabym kupić coś lepszego.

MałaMi napisał/a:
L'oreal (true match)taki nowy z minerałami.Bardzo dobrze matuje, kryje też.

A na ile matuje??

Scully 

Wysłany: 2008-08-05, 11:17   

mnie matuje zwykły Rimmel Stay Matte ;) ewentualnie coś sypkiego z Vipery. Ostatnio kupiłam dużo droższy Pierre Rene i mimo, że wykończenie jest ładniejsze to szybciej się świeci :/

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-05, 11:22   

Scully, a jaką masz cerę?
Bo moja to już w ogóle masakra- przetłuszczać się przestała dzięki oliwce, ale dalej świecąca :/ Przebija puder i podkład, jakby nie wiadomo ile łoju było...

Scully 

Wysłany: 2008-08-05, 12:57   

przesuszona przez masci, tłuszczy się okropnie, wręcz masakryczna ;)

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-05, 13:15   

No i kupiłam True Match z L'Oreal :D Wydałam na niego swoje ostatnie pieniądze, ale mam nadzieję, że będę zadowolona. Narazie mi trochę smug zostawia, bo nie umiem się nim jeszcze dobrze obsłużyć, zobaczymy czy mnie zmatowi na trochę. Jak nie, to chyba się wk... :D

W drogerii testowałam jeszcze Maybelline Superstay Silky- beznadziejny :? Kolory mało naturalne, ufajdane opakowanie, wyglądam w nim jak świnka Piggy :/ Wg mnie te kolory mają jakieś domieszki różu, okropne są. Na dodatek nie kryją, nie matują- o kant dupy potłuc taki podkład :P
Dream Matte Mousse Maybelline- nie wiem, jak mogłam być z niego zadowolona :? Też nie kryje, moim zdaniem, wszystkie przebarwienia mi widać- a chciałam mu dać drugą szansę... :lol:

Scully napisał/a:
przesuszona przez masci, tłuszczy się okropnie, wręcz masakryczna

W takim razie będę mieć go na celowniku.

Scully 

Wysłany: 2008-08-05, 13:27   

ale puder, podkłady są do dupy, używam tylko wysokopółkowych bo na nisko nacięłam się nie raz i nie dwa - z pudrami bywa różnie... czasem tańsze są lepsze

Reichea 

Wysłany: 2008-08-05, 13:50   

Scully napisał/a:
używam tylko wysokopółkowych

ja też takie lubie, niech no tylko zacznę tę pracę wreszcie i dostanę wypłatę :D

Scully 

Wysłany: 2008-08-05, 14:31   

ja... no cóż, wolę nie zjeść a kosmetyk kupić - 2w1, chudsza i lepiej umalowana :lol:

teraz nie mam problemów, bo mama mnie rozpieściła (kosmetykami ofkors, nie jedzeniem, bo co jak co, ale ona to potrafi zepsuć nawet danie gotowe do mikrofali :lol: )

aniusia 

Wysłany: 2008-08-26, 14:41   

a co powiecie o Maybelline wonder finish . jakoś przestał mi się podobać Revlon... chyba mi się znudził. niezbyt dopasowuje się do koloru cery, nie umiem wybrać odpowiedniego koloru (Buff za jasny, Nude za ciemny :| ), nie kryje niedoskonałości tak jak bym to chciała i ja noszę okulary, więc wiadomo... również nie mam po nim takiej gładkiej cery... wolałabym coś co tworzy taką delikatną maskę ;)

tenebra 

Wysłany: 2008-08-26, 21:54   

Wonder Finish miałam dawno temu i z tego co pamiętam to mi się go w miarę dobrze stosowało. Jest raczej rzadki i średnio kryjący. O matowieniu nic nie napiszę bo nie pamiętam.

aniusia 

Wysłany: 2008-08-27, 14:22   

outsiderka, jak się True Match sprawuje ? kryje fajnie i długo się utrzymuje ?

outsiderka 

Wysłany: 2008-08-27, 14:29   

Jest ok. Dobrze kryje i daje efekt takiego "naturalnego matu". Tylko trzeba bardzo uważnie dobierać kolor i dobrze rozprowadzić, bo ma tendencje do zostawiania smug. Matuje ok. 4-5 godzin, ale trzyma się trochę dłużej.
Nie polecam nosić go w torebce, bo się bardzo dużo go wysypuje (mnie się na weselu aż pół wysypało i musiałam potem stukać w to opakowanie, żeby wleciało przez te dziurki do pojemniczka). Aha, no i nie można go nakładać na twarz już jak się jest ubranym wyjściowo, bo się prószy przy aplikacji.
Nie zapycha.

aniusia 

Wysłany: 2008-08-27, 14:34   

outsiderka, a Ty jaką masz cerę? (chodzi o kolor) i jaki masz odcień?
dla porównania... używałaś Revlon Colorstay? jeśli tak to jaki miałaś odcień.
muszę się wybrać do drogerii to sobie sprawdzę odcienie...tylko że ja mam jeszcze ponad połowę Revlona :|

Odpowiedz do tematu