Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Trądzik - wasze sposoby na walkę z nim!
Autor Wiadomość
anulka20 

Wysłany: 2010-02-17, 12:00   Trądzik - wasze sposoby na walkę z nim!

Witam, męczę się od paru lat z trądzikiem używałam już różnych maści, żelów i lekarstw, niestety nie za bardzo mi pomagały. Ostatnio usłyszałem od znajomej o żelu która nazywa się "Epiduo" i bardzo ją zachwalała, może Wy się podzielicie swoimi wrażeniami na ten temat? Albo macie jakieś inne sprawdzone sposoby?

Kasia45 

Wysłany: 2010-05-12, 09:43   

Bardzo dobry krem na trądzik to la roche posay effeclar duo

anecia 

Wysłany: 2010-05-12, 13:39   

Mnie tam nic nie pomaga i z tym nie walczę, liczę że samo zejdzie.

Kasia45 

Wysłany: 2010-05-12, 13:41   

Ten krem naprawdę pomaga , ja też nie miałam nadziei, ale mi pomógł

outsiderka 

Wysłany: 2010-05-14, 16:02   

dla mnie jest ok krem babydream z rossmana nagietkowy. ma tlenek cynku w skladzie i naprawde mam mniej krostek. wiadomo, cos tam czasem wyskoczy, ale to naprawde rzadko.

lea88 

Wysłany: 2010-05-14, 20:57   

outsiderka- tez go mam, tylko trzeba uwazac jak sie kupuje bo sa 2 nagietkowe prawie takie same z wygladu, a tylko jeden ma w skladzie cynk. Z tradzikiem na twarzy mi nie pomaga, ale z podraznieniami po goleniu albo krostami na dekoldzie, ramionach radzi sobie tak samo jak sudocrem (a cena duzo nizsza)

anecia 

Wysłany: 2010-06-15, 10:13   

Mam tragedię na twarzy, do tego coś bliżej nie określonego z czym jutro idę do dermatologa, ogólnie nigdy w życiu nie miałam nie takiego wysypu na twarzy. I dlatego chyba kupie to co polecają lea i Agniesia.

outsiderka 

Wysłany: 2010-06-18, 14:02   

ja jeszcze polecam zel do mycia twarzy z manhattanu, bo wysusza wszystkie te krostki. ja wole nie wyduszac, bo potem slad zostaje, a po tym wszystko ladnie schodzi

Magda87 

Wysłany: 2010-06-19, 18:58   

Kasia45 napisał/a:
la roche posay effeclar duo

potwierdzam, lepszy niz effacklar k. mialam obydwa i duo jest o wiele lepszy, a pozatym dostalam do niego zel effacklar do mycia twarzy:D

outsiderka 

Wysłany: 2010-06-19, 21:50   

kurde, troche drogi jest... ale mysle, ze tez go wyprobuje.

Reichea 

Wysłany: 2010-06-19, 22:01   

Dziewczyny szczerze wspolczuje jesli macie problem z tradzikiem, bo jeszcze do niedawna myslalam ze wiekszosc osob jest sama sobie winna (nie idzie do lekarza, nie inwestuje w leki/kosmetyki). Zmienilam jednak zdanie po tym jak moj mocno starszy ojciec dostal tradziku rozowatego. Byl nawet w klinice na dermatologii tydzien na obserwacji, pobierali mu wycinki skory, wykupil wszystkie leki jakie mu kazali (kilka stowek poszlo) i NIC. Masakra, do tego stopnia, ze moj ojciec na moj slub zazyczyl sobie make up :) i moja wizazystka go solidnie pudrowala zeby nie byl taki czerwony. Naprawde nie wiem co trzeba zrobic zeby to cholerstwo zwalczyc, a co gorsza moze sie przytrafic czlowiekowi nagle, w kazdym wieku - wczesniej moj ojciec nigdy praktycznie nawet pryszcza nie mial.

outsiderka 

Wysłany: 2010-06-19, 22:04   

Reichea, a Twój tata ma cerę naczynkową?
Masakra

Nie no ja mam nadzieję, że u mnie to kwestia "wybryków młodości" i że mi przejdzie z czasem. Zresztą nie mam nie wiadomo czego, po prostu czasem kilka pryszczy mi wyskoczy, ale wiadomo- to dołuje :P

Reichea 

Wysłany: 2010-06-19, 22:09   

outsiderka, ma, co potęguje jego czerwonosc. Ja sie tylko martwie ze on lyka te wszystkie tabletki co mu zapisuja i jeszcze rozwali sobie watrobe, co w jego wieku naprawde moze sie zdarzyc.

outsiderka 

Wysłany: 2010-06-21, 14:16   

No to dlatego pewnie ten trądzik różowaty :/ jeju, naprawde współczuje. Gdzies czytalam, ze od cery naczynkowej moze byc taki trądzik i na Twoim tacie sie potwierdziło

Odpowiedz do tematu