Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czerwone plamki od mleczka?
Autor Wiadomość
TiiLi 

Wysłany: 2009-04-10, 09:40   Czerwone plamki od mleczka?

Cześć dziewczyny :) Mój problemik tak naprawde zaczął się 1,5roku temu, gdy zaczęłam się malować pudrem i używac mleczka do demakijażu. Gdy zmywałam makijaż strasznie mleczko podrażniało moja twarz (ciagle mam te mleczko z tamtego czasu i go używam - czy aby nie za długo?), teraz gdy go zmywam nic mnie nie piecze (pewnie skóra sie przyzwyczaiła). Niestety juz dawno (mniej wiecej w tym czasie gdy zaczelam sie malowac) pokazały sie małe krostki (bardziej malutkie czerwone plamki) na skroniach. Stwierdziłam ze to moze od pudru którego uzywam, ale gdy przestałam w ogole sie malowac nadal one były (to było w lato, gdy przestałam, ale to pewnie od słonca bo zawsze tak miałam). Kupiłam na jesien inny puder i ciagle to samo. Nie wiem, sadze ze to mleczko mogło podrażnic moja skóre, jak myslicie? A moze znacie jakies mleczka, płyny do demakijażu bardzo delikatne? Prosze o pomoc, z góry wielkie dzięki :smile:

Parsifal 

Wysłany: 2009-04-10, 11:06   

najlepsze są chyba płyny micelarne np. Bioderma sensibio dla skóry wrażliwej albo Sebium dla tłustej, ja używam tego drugiego i jest rewelacyjny, niestety drogi :?

lea88 

Wysłany: 2009-04-10, 11:17   

Moze masz uczulenie na jakis skladnik tego mleczka?

TiiLi 

Wysłany: 2009-04-10, 11:39   

Nie mam zielonego pojęcia, nic mi na ten temat niewiadomo. Słyszałam o tej Biodermie, moze zainwestuje... tylko wolałabym cos tanszego, moze seria J&J ? A jeszcze jakis delikatny tonik i żel? oj ja juz nie wiem :?

bejbe 

Wysłany: 2009-04-10, 16:30   

Ziaja ma płyn micelarny z serii Sopot(taki niebieski). Jest niedrogi,bo kosztuje ok. 7 zł,a dobry i delikatny. Ja go używam i moja mama, która ma bardzo wrażliwą skórę i oczy i alergię na wiele składników kosmetyków i jak najbardziej ten płyn się sprawdza.
Ja nie używam mleczek do demakijażu,bo po każdym mleczku szczypały mnie oczy i nie mam zamiaru się nimi katować,zdecydowanie bardziej wolę płyny. AA też ma dobry płyn micelarny w cenie ok.13-14 zł. Też go polecam.

marinka 

Wysłany: 2009-04-10, 19:33   

TiiLi, jakie to mleczko? sprawdzimy skład.

swoją drogą, masz jedną cerę, szanuj ją bardziej, jak można używać 1,5 roku mleczko, które, jak sama określiłaś, bardzo podrażniało ? ;)

tenebra 

Wysłany: 2009-04-10, 20:08   

bejbe napisał/a:
AA też ma dobry płyn micelarny w cenie ok.13-14 zł. Też go polecam.

również polecam :) nawet jak wleci do oka to nie szczypie i ogólnie jest przyjemny.

(\.../)
(O.o)
(> <)

bejbe 

Wysłany: 2009-04-10, 20:46   

marinka napisał/a:
jak można używać 1,5 roku mleczko, które, jak sama określiłaś, bardzo podrażniało ? ;)

Niektórzy mają taką naturę,że nic im się nie może zmarnować,nawet jak szkodzi ;)

TiiLi 

Wysłany: 2009-04-14, 15:01   

bejbe napisał/a:
marinka napisał/a:
jak można używać 1,5 roku mleczko, które, jak sama określiłaś, bardzo podrażniało ? ;)

Niektórzy mają taką naturę,że nic im się nie może zmarnować,nawet jak szkodzi ;)

po prostu nie zwracalam na to uwagi, codziennie zmywalam nim makijaz i jeszcze mi sie nie skonczylo, myslalam ze moge je tyle czasu uzywac, skoro po codziennym stosowaniu 1,5roczym dopiero teraz mi sie konczy. w takim badz razie po jakim czasie powinnam taki kosmetyk wyrzucic?

jest to mleczko garniera z żywa woda z owocow do skóry normalnej i mieszanej. skład:
aqua/water, isopropyl myristate, isohexadecane, ethylhexyl palmitate, glycerin, vitis vinifera/grape fruit extract, pyrus malus/apple fruit water, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, carbomer, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, magnesium laureth-8 sulfate, magnesium laureth sulfate, magnesium oleth sulfate, sodium chloride, sodium glycolate, sodium laureth-8 sulfate, sodium laureth sulfate, sodium oleth sulfate, triethanolamine, methylparaben, quaternium-15, parfum/fragrance, benzyl salicylate, butylphenyl, methylpropional, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool (f.i.l. b10516/1).

mam nadzieje ze nic nie poknocilam :razz: (nie podoba mi sie ze jest tyle slsow itp. :? )

bejbe 

Wysłany: 2009-04-14, 15:43   

TiiLi, nie wiem,po jakim czasie trzeba go wyrzucić/zużyć. Nigdy nie miałam tak długo żadnego kosmetyku,ale ja bym go wyrzuciła pewnie po 6 miesiącach.

marinka 

Wysłany: 2009-04-14, 16:04   

bejbe napisał/a:
TiiLi, nie wiem,po jakim czasie trzeba go wyrzucić/zużyć.

informacja jest na opakowaniu każdefo kosmetyku ;) taki kontur otwartego słoiczka z liczbą.

TiiLi 

Wysłany: 2009-04-15, 14:07   

oo wielkie dzięki za podpowiedź :D nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale można sie było w sumie domyslec o co z tym słoiczkiem chodzi :P

Odpowiedz do tematu