Wysłany: 2008-08-13, 22:30
outsiderka napisał/a:
Ja to samo. W ogóle nie wiem, jak można dobrowolnie całkowicie rezygnować z jedzenia i to na dłuższy czas. Totalnie rozdrażnia się żołądek i psuje metabolizm.
Pytałam dzisiaj o to lekarza, nie nie rozwala metabolizmu. Kiedy nie jemy NIC nie rozwali nam to metabolizmu, na pewno. Natomiast jeśli ktos udaje glodowke, tzn nie je nic niby, ale zje kawalek owoca chociazby to to juz rozwala metabolizm.
Kiedy nie jemy NIC nie rozwali nam to metabolizmu, na pewno. Natomiast jeśli ktos udaje glodowke, tzn nie je nic niby, ale zje kawalek owoca chociazby to to juz rozwala metabolizm.
Jakim sposobem? Przecież odcinamy pożywienie, organizm szykuje się na gorsze czasy i spowalnia swoją pracę, oszczędza zapasy energii.
Zresztą już skutecznie przed głodówkami powinno odstraszać słabnięcie z braku pożywienia. Przecież to jest katowanie organizmu na własne życzenie- mózg nie ma z czego czerpać energii, mięśnie też.
Wysłany: 2008-08-16, 14:20
Cytat:
Jakim sposobem? Przecież odcinamy pożywienie, organizm szykuje się na gorsze czasy i spowalnia swoją pracę, oszczędza zapasy energii.
Spowalnia kiedy jemy mało, o wiele mniej niż zwykle.
Cytat:
Zresztą już skutecznie przed głodówkami powinno odstraszać słabnięcie z braku pożywienia.
przyjaciółka mojej mamy ma zalecona wlasnnie 10cio dniową glodówke, przez pierwszy dzien byla SLABSZA, ale potem organizm zaczal usuwac wszystkie toksyny, spalac to co nie potrzebne i czuje sie o wiele lepiej niz przy jedzeniu normalnym.
Istnieje takie słowo jak interpretacja Zresztą jak się po coś zakłada, to szuka się konkretnej informacji dla siebie, a już pisałaś posty o dietach 1000kcal i innych.
Wysłany: 2008-08-17, 21:05
outsiderka napisał/a:
Istnieje takie słowo jak interpretacja
I co w związku z tym?
outsiderka napisał/a:
Zresztą jak się po coś zakłada, to szuka się konkretnej informacji dla siebie, a już pisałaś posty o dietach 1000kcal i innych.
Jest napisane gdzieś w regulaminie, że posty piszemy tylko jeśli szukamy konkretnej informacji?
Konkretną informacją dla MNIE jest Wasze zdanie na ten temat.
A o innych to każdy pisał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum