Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
antyperspirant czy dezodorant??
Autor Wiadomość
Edyta_000 

Wysłany: 2008-05-30, 20:16   

No i jestem zachwycona etiaxilem :) Jak narazie tak samo dobry jak antidral.

Lotta 

Wysłany: 2008-05-30, 22:02   

Cytat:
Lotta, nie pamietam czy pisałaś już czy robiłaś jakieś badania typu hormony tarczycy czy w ogole hormony?

tak robilam tarczycy na pewno a na hormony wybieram sie w najblizszym czasie. Juz jakis czas temu rozmawialam na ten temat z mamą i sie wlasnie wybieram.

gabuś 

Wysłany: 2008-05-31, 17:06   

Mhmm czytam i czytam... i już sama nie wiem co myśleć - wiadomo nieprzyjemne uczucie kiedy ma się mokre plamy pod pachami, ale z drugiej strony pocenie się jest naturalnym chłodzeniem ciała, więc jak to jest -powinno się zwalczać czy nie??
Ja używam kulki Nivea Pure-przynajmniej śladów tak nie zostawia, a w miarę fajny :) kieeedyś baardzo dawno temu miałam sztyft lady speed stick (nie pamiętam jaki) ale okropne było nie dość że brudził to jeszcze takie białe zrolowane kawałki pod pachą zostawały- nieestetycznie to wyglądało! :/
Jeszcze jedno pytanie- czy te sztyfty albo żele są bardziej skuteczne niż kulka?

ewka71 

Wysłany: 2008-05-31, 17:14   

gabuś napisał/a:
śladów tak nie zostawia

mi nigdy zaden nie zostawial sladow. ostatnio zauwazylam, ze tylko na 1, nowej bluzce mam zawsze slady :shock:

Magda87 

Wysłany: 2008-05-31, 19:30   

ewka71 napisał/a:
powinno się zwalczać czy nie??

ja jednak wole zastosowac antyperspirant zeby nie miec smierdzacych plam pod pachami i tyle :D czy to jest zdrowe? nie wiem ale jako uzytkowniczka komunikacji miejskiej robie cos dobrego dla cywilizacji :P

lea88 

Wysłany: 2008-06-01, 15:45   

Dzis znalazlam reklame takiego srodka Driclor antyperspirant 20 ml ( to cos jak Etiaxil i cena podobna). Na razie na wizazu ma 1 pozytywna opinie. Ale brzmi obiecujaco

Edyta_000 

Wysłany: 2008-06-01, 17:58   

Jasne, ze nie można zwalczać. Ale jeśli ktoś poci się maskarycznie, co chwila wieeelkie plamy i nieprzyjemny zapach to trzeba to zminimalizować.
Mocno się nie pocę ale wole mieć suche pachy....przynajmniej jak jestem poza domem.

Agnes 

Wysłany: 2008-12-02, 22:31   

Ja znalazłam coś dla siebie w końcu :) -> Rexona women Cotton TAKI

Świetny jak dla mnie! Zero mokrych plam, pachy suche, dezodorant ma b.delikatny zapach, nie wysusza też pach, bo niektóre dezodoranty to aż susz taki robią, co też dobre nie jest :/ skóra jest po nim miękka i delikatna.
Jestem naprawde zadowolona :)

Wcześniej stosowałam troche Antidral, ale teraz na zimę go odstawiłam, wystarcza mi ta Rexona :D

Cleo80 

Wysłany: 2008-12-03, 07:48   

Dla mnie najlepszym antyperspirantem jest Lady Speed Stick w sztyfcie. Najgorszym natomiast Nivea - zero działania :/

ewka71 

Wysłany: 2008-12-03, 08:19   

Cleo80 napisał/a:
Lady Speed Stick w sztyfcie

na mnie prawie w ogole nie dziala, nie mam swojego najlepszego antyperspirantu, ale uzywam adidasa

Paznokietka :) 

Wysłany: 2008-12-03, 15:06   

u mnie działa tylko i wyłącznie Antidral. i tylko jego używam.

Agnes 

Wysłany: 2008-12-03, 16:17   

Paznokietka :) napisał/a:
u mnie działa tylko i wyłącznie Antidral. i tylko jego używam.

co fakt to fakt, że Antidral DZIAłA :) Ale staram się go używać jak najmniej bo mam przekonanie, że zdrowy to on jednak nie jest bo blokuje naturalne wydzielanie się potu. Jak mus to mus, ale lepiej bez przesady :)

Cleo80 

Wysłany: 2008-12-03, 16:23   

Agnes napisał/a:
Ale staram się go używać jak najmniej bo mam przekonanie, że zdrowy to on jednak nie jest bo blokuje naturalne wydzielanie się potu. Jak mus to mus, ale lepiej bez przesady :)

Zgadzam się. Ja go używam góra raz w tygodniu. Moja siostra natomiast przez jakiś czas używała go codziennie i to w dodatku rano i kiedyś przyszła do pracy , patrzy a tu ma całą koszulkę pod pachami w plamach. Do tego dostała paskudnej wysypki (takie duże czerwone krosty). W sumie to już nie pierwszy raz ma po antidralu wysypkę , ale z uporem maniaka używa go nadal. Ja mam jedno i to samo opakowanie od 1,5 roku i jeszcze mi 1/4 została a ona zużyła cały w miesiąc :/ Zbyt mądra to ona nie jest :?

lea88 

Wysłany: 2008-12-03, 17:33   

Antidral dziala tak dziwnie, ze jak sie go zastosuje rano to potem jest sie gorzej spoconym niz bez niego. Ale na noc super . On niby blokuje wydzialanie potu, ale tylko pod pachami- organizm poci sie wtedy nadal, ale w innych miejscach.
Gorzej ze on starsznie podraznia skore pod pachami i mozna dostac niezlego poraznienia przy takim codzinnym stosowaniu.

Paznokietka :) 

Wysłany: 2008-12-03, 17:43   

Mnie nie podrażnia(już) chociaż mam wrażliwą skórę. Podrażniał gdy za szybko po goleniu nim posmarowałam pachy

outsiderka 

Wysłany: 2008-12-04, 17:23   

Ja na lato planuję zakup Etiaxilu (bo chyba jest tanszy?).
Teraz zaś używam Rexony women aloe, tej w "odwroconym" opakowaniu. Szczerze polecam.
Poza tym lubie Adidasa, idealny na lato.
Nie znosze Nivei i LAdy Speed Stick.

Cleo80 

Wysłany: 2008-12-04, 17:30   

Cytat:
Ja na lato planuję zakup Etiaxilu (bo chyba jest tanszy?).

Tani to on nie jest . Kosztuje ok. 50 zł za 12,5 ml :/

outsiderka 

Wysłany: 2008-12-04, 19:55   

a, to mi sie pomylil z andritalem.

Agnes 

Wysłany: 2008-12-04, 20:40   

outsiderka napisał/a:
Nie znosze Nivei i LAdy Speed Stick.

Lady Speed Stick jest do bani :/ !!

lea88 napisał/a:
Antidral dziala tak dziwnie, ze jak sie go zastosuje rano to potem jest sie gorzej spoconym niz bez niego

:shock: dobrze wiedzieć! Z pośpiechu w ważny dzień mogłoby mi się zdarzyć użyć go rano...

gabuś 

Wysłany: 2009-04-18, 13:15   

Pocenie ostatnio dało mi się we znaki i postanowiłam kupić ostatnio Etiaxil pod pachy (za 38zł) i już go zastosowałam przez dwie noce- faktycznie od razu widać różnicę! Już nie mam pod pachami ogromnych mokrych plam :D Choć jest dość mocny, bo troszkę skórę mi podrażniło tym zastosowaniem noc po nocy, ale myślę, że jak będzie raz w tyg z odstępami czasu to będzie ok :)
A na co dzień już od jakiegoś czasu przerzuciłam się na Rexona biorythm (bardzo fajny jak dla mnie tylko niestety ślady pozostawia) na zmianę z Crystal (bez białych plam ale ochrona jak dla mnie taka jakaś słabsza).. ale po Etiaxilu może i tak wystarczy-zobaczymy :)

Odpowiedz do tematu