Lotta, nie pamietam czy pisałaś już czy robiłaś jakieś badania typu hormony tarczycy czy w ogole hormony?
tak robilam tarczycy na pewno a na hormony wybieram sie w najblizszym czasie. Juz jakis czas temu rozmawialam na ten temat z mamą i sie wlasnie wybieram.
Mhmm czytam i czytam... i już sama nie wiem co myśleć - wiadomo nieprzyjemne uczucie kiedy ma się mokre plamy pod pachami, ale z drugiej strony pocenie się jest naturalnym chłodzeniem ciała, więc jak to jest -powinno się zwalczać czy nie??
Ja używam kulki Nivea Pure-przynajmniej śladów tak nie zostawia, a w miarę fajny kieeedyś baardzo dawno temu miałam sztyft lady speed stick (nie pamiętam jaki) ale okropne było nie dość że brudził to jeszcze takie białe zrolowane kawałki pod pachą zostawały- nieestetycznie to wyglądało!
Jeszcze jedno pytanie- czy te sztyfty albo żele są bardziej skuteczne niż kulka?
ja jednak wole zastosowac antyperspirant zeby nie miec smierdzacych plam pod pachami i tyle czy to jest zdrowe? nie wiem ale jako uzytkowniczka komunikacji miejskiej robie cos dobrego dla cywilizacji
Dzis znalazlam reklame takiego srodka Driclor antyperspirant 20 ml ( to cos jak Etiaxil i cena podobna). Na razie na wizazu ma 1 pozytywna opinie. Ale brzmi obiecujaco
Jasne, ze nie można zwalczać. Ale jeśli ktoś poci się maskarycznie, co chwila wieeelkie plamy i nieprzyjemny zapach to trzeba to zminimalizować.
Mocno się nie pocę ale wole mieć suche pachy....przynajmniej jak jestem poza domem.
Ja znalazłam coś dla siebie w końcu Rexona women Cotton TAKI
Świetny jak dla mnie! Zero mokrych plam, pachy suche, dezodorant ma b.delikatny zapach, nie wysusza też pach, bo niektóre dezodoranty to aż susz taki robią, co też dobre nie jest skóra jest po nim miękka i delikatna.
Jestem naprawde zadowolona
Wcześniej stosowałam troche Antidral, ale teraz na zimę go odstawiłam, wystarcza mi ta Rexona
_________________ Because heaven sends and heaven takes
u mnie działa tylko i wyłącznie Antidral. i tylko jego używam.
co fakt to fakt, że Antidral DZIAłA Ale staram się go używać jak najmniej bo mam przekonanie, że zdrowy to on jednak nie jest bo blokuje naturalne wydzielanie się potu. Jak mus to mus, ale lepiej bez przesady
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Ale staram się go używać jak najmniej bo mam przekonanie, że zdrowy to on jednak nie jest bo blokuje naturalne wydzielanie się potu. Jak mus to mus, ale lepiej bez przesady
Zgadzam się. Ja go używam góra raz w tygodniu. Moja siostra natomiast przez jakiś czas używała go codziennie i to w dodatku rano i kiedyś przyszła do pracy , patrzy a tu ma całą koszulkę pod pachami w plamach. Do tego dostała paskudnej wysypki (takie duże czerwone krosty). W sumie to już nie pierwszy raz ma po antidralu wysypkę , ale z uporem maniaka używa go nadal. Ja mam jedno i to samo opakowanie od 1,5 roku i jeszcze mi 1/4 została a ona zużyła cały w miesiąc Zbyt mądra to ona nie jest
Antidral dziala tak dziwnie, ze jak sie go zastosuje rano to potem jest sie gorzej spoconym niz bez niego. Ale na noc . On niby blokuje wydzialanie potu, ale tylko pod pachami- organizm poci sie wtedy nadal, ale w innych miejscach.
Gorzej ze on starsznie podraznia skore pod pachami i mozna dostac niezlego poraznienia przy takim codzinnym stosowaniu.
Ja na lato planuję zakup Etiaxilu (bo chyba jest tanszy?).
Teraz zaś używam Rexony women aloe, tej w "odwroconym" opakowaniu. Szczerze polecam.
Poza tym lubie Adidasa, idealny na lato.
Nie znosze Nivei i LAdy Speed Stick.
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
Pocenie ostatnio dało mi się we znaki i postanowiłam kupić ostatnio Etiaxil pod pachy (za 38zł) i już go zastosowałam przez dwie noce- faktycznie od razu widać różnicę! Już nie mam pod pachami ogromnych mokrych plam Choć jest dość mocny, bo troszkę skórę mi podrażniło tym zastosowaniem noc po nocy, ale myślę, że jak będzie raz w tyg z odstępami czasu to będzie ok
A na co dzień już od jakiegoś czasu przerzuciłam się na Rexona biorythm (bardzo fajny jak dla mnie tylko niestety ślady pozostawia) na zmianę z Crystal (bez białych plam ale ochrona jak dla mnie taka jakaś słabsza).. ale po Etiaxilu może i tak wystarczy-zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum