Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Aparat ortodontyczny
Autor Wiadomość
Lotta 

Wysłany: 2008-02-06, 16:21   

adriana7 napisał/a:
A ja nadal marze o aparacie

ja tez ale jak pomysle ze mam wydac te 6 tys. to wole jednak zainwestowac te pieniadze w samochod albo moze lepiej w jakies wycieczki :p

no_promises 

Wysłany: 2008-02-06, 19:24   

adriana7 napisał/a:
no_promises, strasznie szybko chyba będą Ci sciągać (albo ten czas tak zapieprza :) )
A ja nadal marze o aparacie :/ Mam nadzieje, że w tym roku juz będe zadrutowana. Wiadomo, że wszystko rozbija się o finanse, a dorosłe i samodzielne życie czasem usłane rózami ( w tym przypadku pieniązkami) nie jest :)

I to i to :lol: ale szybko, 7 miesiecy ponad.. Nie wiem co ta kobieta robi, ale mowi ze tak bedzie dobrze. Ja mam zle przeczucie, bo to diastema [ szpara miedzy zebami] byla, a je sie ciezko leczy. Nawet jak na miesiac mi zdjela elastomer i dwa zamki to juz mi sie rozeszly ; /

[ Dodano: 2008-02-06, 19:25 ]
Lotta napisał/a:
ja tez ale jak pomysle ze mam wydac te 6 tys. to wole jednak zainwestowac te pieniadze w samochod albo moze lepiej w jakies wycieczki :p

A pytałaś w rożnych gabinetach? Bo ja placiłam 1200 zł za jeden luk [ a mialam tylko na gorze] i do tego 50zl kazda wizyta [ a mialam raz co miesiac, raz co dwa] no i raz na kika miesiecy 100zl za wymiane luku.

adriana7 

Wysłany: 2008-02-06, 19:47   

A powiedzcie mi, o ile droższe są zamki np porecelanowe i druty jasne ?
no_promises, 7 miesięcy to rzeczywiscie troche mało, jak słyszalam, że średnio to 2 lata się nosi. Ale skoro lekarka tak uznała.

yska207 

Wysłany: 2008-02-06, 19:52   

u mnie były chyba 200zł różnicy , ale te zamki porcelanowe to jest masakra . Po 2 tyg od kawy , herbaty , coli robią się max żółte i wyglądają bardziej nieestetycznie niż zwykłe metalowe

adriana7 

Wysłany: 2008-02-06, 19:56   

O kurde, to nie chce :/ Bo ja kawe pije codziennie.

no_promises 

Wysłany: 2008-02-06, 22:38   

Cytat:
no_promises, 7 miesięcy to rzeczywiscie troche mało, jak słyszalam, że średnio to 2 lata się nosi. Ale skoro lekarka tak uznała.

No otóż to, już z nią rozmawialam ale uznała że jest ok. No nic, najwyżej bedzie mi drugi raz zakladac.

lolenka 

Wysłany: 2008-02-07, 16:04   

no_promises, no bo my praktycznie równo miałyśmy zakładane, tobie już zdejmują,a mnie czeka jeszcze jakiś rok. no ale pewnie miałaś małą wadę :)

no_promises 

Wysłany: 2008-02-07, 17:17   

lolenka, otóż to. W tym samym czasie ; ) Ale faktycznie, wada byla niewielka, tylko ta mała diastema i troche krzywe dwójki.

yska207 napisał/a:
Po 2 tyg od kawy , herbaty , coli robią się max żółte i wyglądają bardziej nieestetycznie niż zwykłe metalowe

Właśniee, a jak ktoś pije często to raczej lepiej zrezygnować, strasznie to wygląda ;/

yska207 napisał/a:
u mnie były chyba 200zł różnicy ,

Chyba coś w tych granicach, ale zależy. Moja koleżanka płaciła 700zł więcej ; o

Lotta 

Wysłany: 2008-02-08, 13:22   

moi rodzice stwierdzili ze wydziwiam i "nie mam co robic z pieniedzmi" inwestuje w siebie to raz, a dwa to sa moje pieniadze :/ na zadne wesele nie musze odkladac bo nic takiego mi nie grozi, a poza tym przeciez na aparat nie wydam znowu wszystkich pieniedzy ;)

[ Dodano: 2008-05-09, 10:37 ]
mam zapytanie dot. 1 wizyty, dadzą mi wtedy skierowanie na to całe zdjęcie panoramiczne czy moge bez problemu najpierw sama podejsc i je zrobic, bo z tego co wiem do wizyty (być może i pierwszej) i do tego by wogole zalozyc aparat jest ono potrzebne.

Odpowiedz do tematu