No wlasnie ja zawsze tak myslalam.... Z tego tekstu jednak wynika,ze zaskornik to taki wagier we wszystkich jego fazach rozwoju (przed pojawieniem sie kropki i po- czyli kiedy robi sie z niego pryszcz), a wlasciwy wagier to tylko ta czarna kropka.
Jeśli taki zaskórnik nie zostanie „odetkany”, to w wyniku procesów utleniania na jego szczycie pojawia się czarny punkt
mnie sie wydaje ze cos tu ktos pomieszal z tego co mnie uczyli w szkole to zaskornik jest pod skórą, i nie ma mowy o zadnych czarnych kropkach a jezeli nawet to zadko kiedy jest to czarna kropka jak sama nazwa wskazuje jest pod skórą. takie miejsce nakluwa sie igiełką chirurgiczną i dopiero wtedy wyskakuje nam zawartosc... a wągr jest czarny i zawsze mozna go usunac poprzez normalny ucisk.
Nie powiem,co Ty powinnaś A ja nie mam czasu na takie rzeczy,a poza tym to nie jest jakaś istotna kwestia. Nic się nie stanie,jak ktos pomyli zaskórnik z pryszczem albo wągrem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum