Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kawa
Autor Wiadomość
NeynA 

Wysłany: 2007-10-15, 20:46   

Moja mama sobie chwali Ricore. Mówi, ze jej bardzooo smakuje

qamila 

Wysłany: 2007-10-16, 12:15   

a co sądzicie o kawach sprzedawanych na stacjach bp, statoil itp. teraz jest tyle reklam z nimi. Próbowałyście juz jakiś, są dobre?

bejbe 

Wysłany: 2007-10-16, 14:17   

Ja generalnie za kawą nie przepadam. Czasami na uczelni wypiję jakieś cappuccino z automatu albo w domu Nescafe 3 w 1 i to raczej ,bo mam ochotę,a nie dlatego,żeby sie pobudzić,bo czymś takim nie da rady. Mnie pobudzić jest w stanie tylko mocna kawa,ale po takiej mi niedobrze,więc nie pijam.

Lotta 

Wysłany: 2007-10-16, 21:00   

jalepsza kawa jest z palarni przy ul.Karmelickiej w Kraku :) swieżo mielona, pachnąca.....

limetka 

Wysłany: 2007-10-17, 13:05   

qamila napisał/a:
a co sądzicie o kawach sprzedawanych na stacjach bp, statoil itp.

na statoil nie piłam ale na bp w wild bean cafe mają bardzo dobrą, według mnie porównywalna do kaw jakie można dostać w coffeheaven czy voyage, ponoć dobre mają też hot dogi i grilowane kanapki ale jeszcze nie próbowałam

outsiderka 

Wysłany: 2009-05-31, 20:04   

A piłyście kawy z McDonald's? :lol: Mnie się zdarzyło parę razy- nie wiem jaka jest proporcja przyrządzania caffe latte, ale w Mac'u jest więcej mleka niż kawy.

Mnie się jakiś czas temu smak chyba zmienił. Capuccino już piłam od dawien dawna, ale kawę polubiłam niedawno- ale rozpuszczalną z mlekiem, takiej fusiastej to chyba nie tknę.

aniusia 

Wysłany: 2009-05-31, 20:11   

a ja lubię Caro :D to jest chyba zbożowa rozpuszczalna czy jakoś tak. capuccino kiedyś piłam, ale odkąd zamiast pocukrować to posoliłam ją to nie lubię jej ;)
a kawy czarnej to też nie lubię, pewnie dlatego, że ja zawsze za mało posłodzę i jest taka gorzka bleee(bo ja słodzę kawę tak jak herbatę :P )

NeynA 

Wysłany: 2009-05-31, 21:20   

ja uwielbiam moche. Czy to ze starbucksa, czy z coffehaven, czy ze statoila (mam na przecziwko szkoły to raz na jakis czas wpadam w trakcie nudnych lekcji :D )

Edyta_000 

Wysłany: 2009-06-04, 18:25   

Nie piję za często kawy a jeśli już to kupuję na wagę w takim małym sklepiku. Są tam różne smaki do wyboru. :) Zawsze piję z mlekiem, nie mogę wypić samej, bo później żołądek boli :?

Lotta 

Wysłany: 2009-06-06, 18:06   

ja pilam Jacobsa tą rozpouszczalną Gold cośtam... Musiałam sie oduczyc, ale i bez niej radze sobie calkiem niezle :)

Cleo80 

Wysłany: 2009-06-08, 19:03   

aniusia napisał/a:
a ja lubię Caro

Ja też ją lubię :)
Ostatnio piję tylko jedną kawę dziennie i to w dodatku rozpuszczalną. Jak za dużo piję to mnie takie migreny dopadają, że wytrzymać się nie da. Bardzo lubię rozpuszczalną kawę z Lidla , taką w podłużnym prostokątnym słoiku .

królowa_kier 

Wysłany: 2009-08-02, 11:44   

Cleo, zawsze bałam się kupić kawy,której marki nie kojarzę, ale skoro mówisz, że jest dobra, o spróbuję, bo kiedyś się nad nią zastanawiałam :)

tagit 

Wysłany: 2009-08-02, 21:37   

Ja pijam parzoną w kafetierce. Ostatnio smakową - migdałową :)

kredka 

Wysłany: 2009-10-22, 14:43   

och kawa musi byc. rano obowiązkowo. ja lubie parzoną, używam zwykłych bibułek i mleczko+cukier. czasami jak mam dzien to tez mrożona nie jest zła:)

bejbe 

Wysłany: 2009-10-22, 15:51   

Ja przez jakiś czas piłam kawę codziennie, bo miałam niskie ciśnienie strasznie i zasypiałam na stojąco. Teraz nie piję wcale,ale od czasu do czasu nie odmówię jakiego cappuccino z pianką dobrego :)

anke 

Wysłany: 2010-06-15, 11:19   Re: Kawa

adriana7 napisał/a:
Jest temat o herbatach, to zróbmy i o kawie. Czy pijecie, jesli tak to jaką - rozpuszczalską czy parzoną. Zwykłą czy jakąs aromatyzowaną?

Hej, jak lubicie kawke z mleczkiem, to polecam napoj sojowy alpro soya, o smaku waniliowym, duzo smaczniejsza jest taka kawusia niz z mlekiem krowim prawde mowiac, a przy okazji mozna sobie przemycic do organizmu troszke witamin i bialka roslinnego o wysokiem wartosciowosci :) . polecam w imieniu alpro soya

Radosna 

Wysłany: 2010-06-21, 15:06   

Ja zwykłej nie pijam. :) Uwielbiam Cappucino wszelkiego rodzaju. :D Nie mam też ulubionej firmy. Lubię wszystko jak leci. :D

anecia 

Wysłany: 2010-06-21, 15:24   

Ja reflektuję ostatnio Cappucino czekoladowe.

lisek-ja 

Wysłany: 2011-12-16, 15:07   

Uwielbiam kawę!

Rano: może być rozpuszczalna, żeby dzień zacząć łagodnie. :smile:
Druga kawa może być zalewana-naturalna, aromatyczna, pachnąca.
Lub może być z ekspresu świeżo zmielona - naturalna, aromatyczna, pachnąca.

Jeśli najdzie ochota napić się kawy późnym popołudniem, to raczej to kawa łagodna z mlekiem. :)
Wieczorem, to tylko ciepłe mleko i przytulanka.

bejbe 

Wysłany: 2011-12-16, 19:11   

Ja ostatnio jak już piję,to robię sobie cappucino,do tego dolewam trochę gorącego mleka z rozpuszczoną w nim białą czekoladą, mieszam,a na koniec wrzucam kilka pianek marshmallow.

Odpowiedz do tematu