W młodym wieku podobno niezdrowe jest w ogole picie kawy.
Ja tak samo kocham zapach kawy, ale jesli mam pic to ewentualnie zbożowa albo Capuccino.
Czasem jak chodze spiaca to sobie Capucino zrobie i dosypie np. plaska lyzeczke prawdziwej
Moja kawa wygląda tak, ze zalewam woda kawą i cukrem do polowy kubka. Potem dolewam pol kubka mleka Moja ciotka mowi ze to jakies popluczyny A ja czarnej kawy nie wypilabym w zyciu
PS: Mnie kawa nie pobudza Moge wypic caly kubek i potem zasnac.
Moja kawa wygląda tak, ze zalewam woda kawą i cukrem do polowy kubka. Potem dolewam pol kubka mleka Moja ciotka mowi ze to jakies popluczyny A ja czarnej kawy nie wypilabym w zyciu
ja robie tak samo większe pól nalewam kawe a reszta mleko. Tylko ja mam tak, ze jak wypije taki duzy kubek takiej kawy to i tak nie zasne ale nie pijam kawy aby uchronic się od snu tylko dla przyjemności
no bo jak maja cie pobudzic te popłuczyny z kawy rozpuszczalnej?
A kto mowi ze robie tylko kawe rozpuszczalna , mam taka i taka. Poza tym nawet jak nawale kupe lyzek kawy to i tak zaraz chce mi sie spac. Dodam, ze nie pije kawy regularnie, tylko od czasu do czasu, wiec to nie moze byc przyzwyczajenie. Tak samo mam po wypiciu Red Bulla, Pluszz'a Activa itp.
Mój tata pije czasem przed snem czarną mocną kawę i też potem zasypia.
a to juz jest chyba kwestia przyzwyczajenia organizmu.
Niekoniecznie. Ja nie pije kawy codziennie a mimo tego moge wypic jak mam ochote wieczorem i nie mam zadnych problemow z zasnieciem.
Ja pije najczesciej jak mnie glowa boli. Mam niskie cisnienie i to bardzo odczuwam, a dobra kawka mi bardzo pomaga.
Moja mama z koleji, ktora pije od kilku dziesieciu lat codziennie kawe, nie moze pic jej wieczorem, bo nie zasnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum