Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ładnie uśmięśnio brzuszek ; DD
Autor Wiadomość
no_promises 

Wysłany: 2007-08-31, 12:42   Ładnie uśmięśnio brzuszek ; DD

Znacie jakieś dobre, dające w miare szybko efekty ćwiczenia na brzuch.?
Bo obroslam w tłuszczyk ( :oops: ) a chcialabym troszkę go wyrzeźbić ; ]]

outsiderka 

Wysłany: 2007-08-31, 12:43   

cheerli napisał/a:
Bo obroslam w tłuszczyk ( )

To najpierw najlepiej aeroby, żeby spalić ten tłuszczyk, a potem wyrzeźbiać mięśnie, chyba, że połączysz jedno z drugim ;] Bo np. jak podczas 6 weidera (czytałam na jakimś forum dla kulturystów :lol: ) to nic nie da, bo mięśnie będą pod tkanką tłuszczową.

no_promises 

Wysłany: 2007-08-31, 12:50   

outsiderka napisał/a:
Bo np. jak podczas 6 weidera (czytałam na jakimś forum dla kulturystów ) to nic nie da, bo mięśnie będą pod tkanką tłuszczową

ćwiczyłam to kiedyś i faktycznie już po 5-6 dniach były efekty, brzuszek byl jakby troche bardziej płaski ale mięśni widać zabardzo nie było :? racja..

Aeroby.. hmmm tylko co robić jak już sie szkoła zaczyna.?
Aerobic w sumie by był ok, ale raz w tygodniu to za mało stanowczo.

outsiderka 

Wysłany: 2007-08-31, 12:56   

Jeszcze możesz do niego dorzucić w domu rowerek stacjonarny, albo skakankę :D Co tam wolisz.

no_promises 

Wysłany: 2007-08-31, 13:21   

ehh jak ja nie lubie ćwiczyć. najchętniej sama dieta. w sumie odchudzałam się już tak kiedyś ale chce sobie mięśni na brzuszku szybko wyrobić :P

hmm to moze codziennie A6W, raz w tygodniu aerobik i skakanka, tylko jak często i po ile. ?

outsiderka 

Wysłany: 2007-08-31, 13:24   

Tak jak wyrobisz kondycyjnie :) Możesz zaczynać od 5 minut, podobno potem jest coraz łatwiej i dłużej wyrabiasz. z 2-3 razy w tyg.

no_promises 

Wysłany: 2007-08-31, 15:43   

o ile wytrzymam te 5 minut :lol:

outsiderka 

Wysłany: 2007-08-31, 15:45   

To możesz interwałami skakać :) Jedna minuta szybko, druga wolno...

marinka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:13   

Cytat:
Znacie jakieś dobre, dające w miare szybko efekty ćwiczenia na brzuch.?

ćwicz razem ze mną, Autsajdercą i Carmen :D czyli 'shape' z płytką się kłania.

[ Dodano: 2007-09-01, 12:14 ]
outsiderka napisał/a:
rowerek stacjonarny, albo skakankę

to głównie rozbuduje nogi.

madziarra 

Wysłany: 2007-09-01, 12:27   

Cwicz szostke Weidera. Jesli masz tluszczyk na brzuchu i bedziesz robic te cwiczenia to po miesiacu bedziesz miala plaski brzuch, a jak pocwiczysz dluzej niz miesiac to zacznie Ci sie robic "kaloryferek". Wiem, bo sama kiedys cwiczylam i jest to najskuteczniejsze cwiczenie na miesnie brzucha. Kazda zawodowa fitnesska Ci to powie. Ja nawet jak pol roku temu chodzilam na aerobik to moja fitnesska mowila to samo i cwiczylismy tę szostke na aerobiku :)

[ Dodano: 2007-09-01, 12:29 ]
Jesli skaczesz na skakance to chudniesz na calym ciele proporcjonalnie - a szostka Weidera to cwiczenie typowe na brzuch.
Poza tym sama dieta da Ci tylko tyle ze cale cialo schudnie a jesi chcesz miec wyrobione miesinie brzucha to niestety trzeba sie troszke pomeczyc.

marinka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:30   

madziarra napisał/a:
Cwicz szostke Weidera. Jesli masz tluszczyk na brzuchu i bedziesz robic te cwiczenia to po miesiacu bedziesz miala plaski brzuch, a jak pocwiczysz dluzej niz miesiac to zacznie Ci sie robic "kaloryferek". Wiem, bo sama kiedys cwiczylam i jest to najskuteczniejsze cwiczenie na miesnie brzucha. Kazda zawodowa fitnesska Ci to powie. Ja nawet jak pol roku temu chodzilam na aerobik to moja fitnesska mowila to samo i cwiczylismy tę szostke na aerobiku

ja tych ćwiczeń nie rozumiem :( nawet jak są obrazki, jest opis.

outsiderka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:32   

marinka napisał/a:
to głównie rozbuduje nogi.

Na wizażu, w tym dziale fitness dziewczyny pisały, że po skakaniu na skakance pogubiły trochę cm w udach ;)

madziarra 

Wysłany: 2007-09-01, 12:35   

marinka, nic trudnego :)

Cwiczenia wygladaja mniej wiecej tak, ze kladziesz sie na plecach, nogi w kolanach uginasz, rece kladziesz wzdluz tulowia a potekm probujesz tak jakby rekoma dotknac jak najdalej za nogi.

Aerobiczna "szóstka" Weidera.
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.
Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu

Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.

Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii:

1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie.

[ Dodano: 2007-09-01, 12:36 ]
outsiderka napisał/a:
Na wizażu, w tym dziale fitness dziewczyny pisały, że po skakaniu na skakance pogubiły trochę cm w udach

No tak, bo wkoncu nogi pracuja.

outsiderka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:38   

madziarra napisał/a:
No tak, bo wkoncu nogi pracuja.

No :D A niektorzy boja sie, ze lydki sie rozbuduja, ale one generalnie sie ujedrniaja i ladnie umiesniaja :) I tluszczyk z brzucha tez leci.

marinka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:39   

Cytat:
Na wizażu, w tym dziale fitness dziewczyny pisały, że po skakaniu na skakance pogubiły trochę cm w udach

jeśli miały tłuszczyk, to tak, ale potem rozbudowują się mięśnie ud i łydek. autopsja ;)

[ Dodano: 2007-09-01, 12:40 ]
outsiderka napisał/a:
niektorzy boja sie, ze lydki sie rozbuduja, ale one generalnie sie ujedrniaja i ladnie umiesniaja

ej, mnie rosły :P

outsiderka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:41   

Cytat:
ej, mnie rosły

Uuuu :lol: A rozciagalas sie po cwiczeniach? :)

Niektorzy generalnie maja tendencje do powiekszania masy miesniowej.

madziarra 

Wysłany: 2007-09-01, 12:41   

Lydki tez rosna, nie od razu ale rosna, a duze lydki nie sa ladne :?

Ja jak wiem ze chce wyrobic sobie jakas czesc ciala to robie cwiczenia na konretne partie ciala a nie na ogol.

Chyba ze ktos chce schudnac na calym siele a to inna sprawa.

marinka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:42   

outsiderka napisał/a:
Uuuu A rozciagalas sie po cwiczeniach?

znaczy? :P

outsiderka napisał/a:
Niektorzy generalnie maja tendencje do powiekszania masy miesniowej.

nie przypuszczam, że ja ;) szybko 'flaczeję'.

outsiderka 

Wysłany: 2007-09-01, 12:43   

marinka napisał/a:
znaczy?

No np. nogi wyprostowane (siad prosty), a Ty starasz sie schylac klatka piersiowa do nog... I trzymasz tez stopy tak oplecione dlonmi, albo sa same palce :) to bardzo ciagnie :lol:

madziarra 

Wysłany: 2007-09-01, 12:51   

No to fakt :) To b. dobre cwiczenia rozciagajace :D Kilka powtorzen i na drugi dzien nie mozesz chodzic :lol: Ale to przyjemny bol :D

Odpowiedz do tematu