Zgadzam się z Wami.
Ogólnie opalanie "bo nie wypada być bladym" jest co najmniej absurdalne.
Ale i tak najbardziej dziwią mnie dziewczyny, które korzystają z solarium bez filtra Nawet takie, co nie pieką się na czekoladę, tylko chcą sobie dać brzoskwiniowy odcień.
Ostatnio w ogóle doszłam do wniosku, że opalenizna jest ohydna Modelki są blade i mają piękną skórę, która jest ozdobą.
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
Ale w momencie kiedy ktoś mi mówi, że powinnam złapać troche słońca to mam ochote użyć kilku niecenzuralnych słów, bo nie mam zamiaru dopasowywać się do jakiś ich kryterów i być opalona "bo tak lepiej".
Moim zdaniem takie zwracanie uwagi jest po prostu niekulturalne. Kazdy ma prawo do swojego gustu i ocen, ale nie musi dawac takich durnych rad innym. Mimo iz mi sie podoba srednia karnacja to nikomu "blademu" nie powiedzialabym nic takiego.. Trzeba miec moim zdaniem troche kultury i taktu. Z reszta co kogo obchodzi moja opinia. Juz predzej osobie, ktora przesadza z solara bym powieedziala, zeby sie opanowala troche, bo doprowadzic sie moze do tragedii.
marinka
Wysłany: 2008-11-28, 22:02
"jaka ty jesteś blada!", "blada twarz", "jesteś chora?", "nie wysypiasz się?"- słyszy się co nieco. a jak się opaliłam troszkę niechcący tak pod koniec roku, maj-czerwiec, to słyszałam, że , że źle wyglądam blada, że niezdrowo. jakby co to znów jestem taka.
aniusia
Wysłany: 2008-11-29, 08:37
mam podobnie. "Ania co Ty taka blada?"... heh. popieram Wasze zdanie, to te tzw "solarki" powinno się oskarżać o coś niezdrowego, a nie nas
Wysłany: 2008-11-29, 15:19
dzisiaj pomalowałam się jeszcze swoim białym pudrem mineralnym z ejfonu i byłam dosłownie biała. jak śnieg. ludzie się dziwnie patrzyli
Znam to. Raz w życiu jakimś cudem opaliłam się na brąz (pojęcia nie mam jak ja to zrobiłam, bo było wiele wiele lat temu, dzieciak byłam jeszcze ) i potem słuchałam zachwytów nad zdjęciami z tamtego okresu "o ja, ale sie opaliłaś, ja nie moge ale świetnie wyglądałaś!"... Jakby sie tak choćby chwilkę te osoby zastanowiły nad tym co mówią to zauważyłyby to co ja: "znaczy sie co? że teraz cały czas wyglądam koszmarnie?". Ja nikomu nie mówie np. "ojej ale szczupło kiedyś wyglądałaś, niezła laska z ciebie BYLA"
marinka, ja bym sie mogła przefarbować na czarno i już bym miała gotowy "strój" na halloween
_________________ Because heaven sends and heaven takes
dla mnie ona wyglada jakby ktos ja obil na twarzy kijem.. az taka sina jest + ten makijaz okropny .. blee
W ogole na pudelku jest jej zdjecia jak jest blada- rownie nieciekawe jak to jak jest opalona, ale przynajmniej nie wyglada jak kosmitka
A ta z allegro to moglaby sie opanowac, bo coraz bardziej przypomina Murzynke niz Polke ...
zakranicznych serwisach aukcyjnych i bylam swiecie przekonana ze nie jest polka
no moze i nie . Mi sie wydawalo ze jest, bo zawsze reklamowala te bazarowe ubrania KDT , stadionu albo Nadazyna.. za granhica takich szajsow nie widzialam
Ja nigdy jej na zadnym innym portalu niz polski nie widzialam, stad moja konkluzja. W kazdym razie na pewno jest Europejka z natury ciemnej karnacji nei ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum