Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Tanoreksja
Autor Wiadomość
no_promises 

Wysłany: 2008-07-30, 16:09   

hahaha wlasnie! :lol: o ile na pierwszym okej, to ostatnio troche przeginka no.

aniusia 

Wysłany: 2008-07-30, 16:18   

po prostu za długie ma wakacje ;) . a był z tego co wiem... hmm Beverley Hills.. jeszcze to zdjęcie warte zobaczenia [za wyjątkiem Scully ;) )

no_promises 

Wysłany: 2008-07-30, 16:36   

noo, to na pudelku i lansiku i nie wiem gdzie tam jeszcze było, jakos o nogi chodzilo :D

aniusia 

Wysłany: 2008-07-30, 17:39   

ja chodzę po innych serwisach ;) interesuje mnie wszystko co dotyczy WAGs (Wives and Girlfriends). ale to już nie ten temat, sorry za ot :(

no_promises 

Wysłany: 2008-07-30, 18:46   

jaakich?;p

aniusia 

Wysłany: 2008-07-30, 19:13   

moje 3 ulubione serwisy o WAGs (oczywiście chodzi tu o zony i dziewczyny piłkarzy) to :
http://community.livejournal.com/football_wife/
http://www.kickette.com/
i polski serwis...na raczej niskim poziomie, korzystający w dużej mierze z wymienionych wyżej (wchodzę na niego, aby trochę tłumaczeń poczytać, bo słabo z angielskim u mnie ;) )
http://www.ciacha.net/ciacha/0,0.html

a tak w temacie to trafiłam na taką oto wypowiedź w internecie
Tanorektyk
Jestem Tanorektykiem. Młody wiekiem (18), ale już zauwarzyłem skutki codziennego biegania na solarium po 20-25 minut sesja... Uwielbiam skórę mocno opaloną - zawsze wydawało mi się ze to jest wyznacznik udanych wakacji itd. Każdy mówił mi ze mam ładną (chodź czesto, że o wiele za mocną) opaleniznę. Kobiety oglądały się, a w połączeniu z wybielonymi zębami dawało to duży kontrast ;) Dalej tak jest, ale coraz cześciej zaczynam mysleć o tym ze robie źle. Zaczeło sie od tego, ze po "wyrobieniu" 2h w ciągu tygodnia pojawiły się plamy kolorytowe... Wygląda ochydnie i nie estetycznie. Co gorsze przy peelingu wcale nie schodzą. Dermatolog mało z krzesła nie spadł, kiedy zobaczył moją cerę. Kiedy skóra blednie (co czesto jest poprostu grą światła) człowiek taki jak ja ma potwornego doła (potegowanego codziennymi problemami) i myśli tylko o tym kiedy tu iść na solarium. Po sesji czuje sie jak nowo narodzony. Kiedy zacząłem przyjmować Betacarotene w tabletkach - skóra poprawiła swój stan

pisownia oryginalna.

Kinna 

Wysłany: 2008-08-22, 19:14   

http://www.fotka.pl/profil/czarnagwiazda19/

mysle ze sie tu nadaje.

ładna dziewczyna, o słodkiej urodzie a tak sie okaleczyła ...

NeynA 

Wysłany: 2008-08-22, 19:24   

Tragedia... Ciekawe co na to jej rodzina i znajomi.
Szkoda, że tak mało osób wie co to jest tanoreksja.

lea88 

Wysłany: 2008-08-22, 20:00   

Cytat:
Szkoda, że tak mało osób wie co to jest tanoreksja.

szkoda, ze nadal jest taka moda na solaria i solaria otwieraja na kazdym rogu ulicy. Szkoda tez, ze faceci jaraja sie takimi pannami, ktore wygladaja jak spalona mandarynka :/ Gdyby tak nie bylo, nie byloby tylu panien z tanoreksja :/

NeynA 

Wysłany: 2008-08-22, 21:22   

I szkoda, że solarium jest stosunkowo tanie

lea88 

Wysłany: 2008-08-22, 21:29   

tez fakt, chociaz mnie i tak na nie nie stac :P .

W ogole kiedys slyszalam rozmowe takiej typowej praskiej parki (Praga= dzielnica Warszawy, gdzie jest dosc sporo menelstwa i dziadostwa). Laska klocila sie z kolesiem, ze chodzi na browara z kolegami,a oni przeciez kasy nie maja. On jej mowi, ze ona chodzi na solare, wiec on i tak mniej kasy na browara wydaje. Na co laska odpowiada "Nie pojedziesz na browara, pojdziemy razem na solarium, to jest pozyteczniejsze"... Super..

MałaMi 

Wysłany: 2008-08-23, 17:59   

Wg mnie nie fair jest to,że jednak ludzie gorzej reaguję jak ktoś jest blady niż np opalony jak czekolada. Że ludzie akcpetują prędzej jak ktoś jest ciemnobrązowy, bo ten kto ma mleczna /jasną cerę jest ,,chory'.

Agnes 

Wysłany: 2008-11-26, 19:49   

MałaMi, święte słowa. Ja jestem biała jak śnieg i ludzie myślą, ze mam mało witamin, że mam jakieś problemy zdrowotne może czy coś, cóż wyniki krwi pokazują, że jestem zdrowa jak ryba. No, ale wyróżniam się znacznie, teraz, kiedy większośc dziewczyn wygląda jakby przyleciały z planety Solaris i to ja jestem "inna", a one "normalne".
Ewentualnie dziewczyny między sobą powiedza, ze ta czy tamta ma skóre koloru spalonej marchewy, ale ogólnie wszystko jest ok, jak wspomniałaś MałaMi, wszyscy to akceptują i nikogo to nie dziwi. Za to jasność np. mojej twarzy owszem...tak jakby w Polsce non stop świeciło słońce :razz: :?

lea88 

Wysłany: 2008-11-26, 21:26   

MałaMi napisał/a:
Wg mnie nie fair jest to,że jednak ludzie gorzej reaguję jak ktoś jest blady niż np opalony jak czekolada. Że ludzie akcpetują prędzej jak ktoś jest ciemnobrązowy, bo ten kto ma mleczna /jasną cerę jest ,,chory'.

Moim zdanie przesada w obie strony jest zla. Jesli ktos jest bialy z natury i jest zdrowy to ok, ale paniczne unikanie slonca tez jest niezdrowe. Moim zdaniem najlepiej wyglada sie ak sie ma srednia karnacje, ani za blado, ani za ciemno. Mi sie nie podoba tylko jak ktos jest tak blady, ze az przezroczysty i zyly mu widac- wyglada to bardzo niefajnie.

tenebra 

Wysłany: 2008-11-26, 22:34   

lea88 napisał/a:
Mi sie nie podoba tylko jak ktos jest tak blady, ze az przezroczysty i zyly mu widac- wyglada to bardzo niefajnie.

mi widać żyły: na dekolcie, rękach, nogach, praktycznie wszędzie, ale mam się z tego powodu pochlastać? nic przecież z tym nie zrobię. a słońca panicznie unikam, bo po prostu źle się na nim czuję, mam zawroty głowy i najchętniej na słońce wychodziłabym albo w kapeluszu z wielkim rondem albo z parasolką przeciwsłoneczną albo też w ogóle. i też nie widzę w tym nic złego, bo co, mam się zmuszać i mdleć, ale być na słońcu? bez sensu. używam filtrów więc nie boję się, że się opalę, ale dużego słońca po prostu nie lubię i będę go unikać jak ognia.

Agnes 

Wysłany: 2008-11-26, 22:53   

Aż w tym kontekście nie mogę nie zauważyć, że te kobitki po 30, które się regularnie od lat solaryzują mają paskudne szyje :lol: Twarze zrobione, wygładzone, wymalowane, ok, ale jak sie takiej spojrzy na szyje to yh... Wiadomo, ze o szyje trzeba dbać bo z biegiem lat skóra tam robi się obwisła i wyjątkowo nieciekawa, ale jak się ją przypieka to wygląda po latach wręcz koszmarnie.
Już wole oglądać bladą osobę o gładkiej, delikatnej skórze i widocznych spod niej żyłami ;) [/b]

bejbe 

Wysłany: 2008-11-27, 12:30   

Już chyba minęła moda na solarę,bo jakoś nie widuję ostatnimi czasy taki przyjaranych lasek,co jest ulgą dla mych oczu ;)

lea88 

Wysłany: 2008-11-27, 14:24   

tenebra napisał/a:
a dekolcie, rękach, nogach, praktycznie wszędzie, ale mam się z tego powodu pochlastać?

Akurat nie o takie zyly mi chodzi (mi tez tam je widac, chociaz blada nie jestem). Na rekach to nawet taki mi widac, ze nhiektorzy sie mnie pytaja co ja mam z rekami nie tak :/ . Chodzi mi o to, ze niektorzy sa tak bladzi, nie biali tylko tacy jakby sini i widac im kazda zyle na twarzy prawie- mi sie to nie podoba, innym moze sie bardzo podobac, przeciez nikomu nie bronie miec innego zdania.
Na pewno juz nie mowie, ze ktos ma sie chlastac i ze jak sie ma jakies niedociagniecia w wygladzie wg mnie to w ogole juz jest spolecznie odrzucony czy cos takiego. Nikt nie jest idealny, jednemu widac zyly, inny jest ciemny i wyglada jak Cygan (nie ublizajac Cyganom i ludziom z ciemna karnacja oczywiscie). Poza tym przeciez nie ma zadnego idealu piekna i kazdemu podoba sie co innego. Ja tylko pisze co mi sie nie podoba, ale nie znaczy ze tego nie akceptuje. To jest moje osobiste zdanie i kazda z was moze w ogole to olac, bo przeciez nie jestem zadna wyrocznia, ani kims dla was waznym. Poza tym napisalam, ze jesli ktos z tym nic zrobic nie moze to przeciez nie powod do jakies rozpaczy, czy przejmowania sie.
Ja nie kaze nikomu siedziec i smazyc sie godzinami na sloncu. Z gola glowa i dlugo tez nie jest zdrowo siedziec na plazy- kazdy by chyba tego nie wytrzymal. Ja mowie np o takim przykladzie, ze panna jedzie do Turcji, gdzie jest 40 stopni w cieniu, siedzi na pelnym sloncu w okularach z kapeluszem na glowie i smaruje sie blokerem, zeby przypadkiem sie nie opalic (spoko niech sie smaruje czym chce, chociaz podobno te mocne blokery sa nie zdrowe, ale w takim razie po co siedzi na pelnym sloncu? duzo latwiej byloby usiasc w cieniu zwyczajnie, albo nie jechac do kraju niemalze tropikalnego w srodku sezonu). Albo druga ekstremalna sytuacja- laska jedzie do gdzies gdzie jest goraca i siedzi caly dzien w pokoju, bo boi sie ze sie opali- znow pytanie, po co wyjezdzac do cieplych krajow w ogole w takim przypadku? A wierzcie mi ze znalam takie delikwentki.

PS: ostatnio poszlam z mama do sklepu i spotkalam znajama babke i mowi do mnie "rany, chyba nie spisz w ogole tylko sie uczysz, albo jakas anemie masz, bo taka okropnie blada jestes :P "- a wcale nie jestem :P . Chcialam zapytac czy lepiej by bylo jakbym sie smazyla godzinami na solarze :P Nie ma to jak komplement od dalekiej znajomej ;) .

PPS: zaczelam ogladac serial Trawka i spodobala mi strasznie aktorka ktora tam gra glowna role Mary Louise Parker, wlasnie u niej to super wyglada jak jest taka blada.

marinka 

Wysłany: 2008-11-27, 22:08   

blade jest piękne. czepiali się i niektórzy czepiają mnie nadal, ale walić ich.

Agnes 

Wysłany: 2008-11-28, 16:12   

marinka, dokładnie. Zrozumiałe jest zwracanie uwagi dziewczynom o spalonych twarzach bo to nie zdrowe i po przekroczeniu pewnego progu wyglądają nie dobrze, tylko już wręcz strasznie (czego same chyba nie widzą). Ale w momencie kiedy ktoś mi mówi, że powinnam złapać troche słońca to mam ochote użyć kilku niecenzuralnych słów, bo nie mam zamiaru dopasowywać się do jakiś ich kryterów i być opalona "bo tak lepiej". No i takie osoby mają zbyt wysokie mniemanie o sobie jeśli sądzą, że ich zdanie w tej sprawie mnie cokolwiek obchodzi ;)
Jak słońce w wakacje będzie i będę mogła spędzać czas na dworze, a nie np. w budynku, czy innym miejscu pracy i sie opale to spoko, nie przeszkadzałoby mi to (o ile nie schodziłaby mi od razu skórą :/ ), ale uwagi, że "powinnam coś z tym - bladością - zrobić" mogą sobie ludzie w d*** wsadzić ;)

Odpowiedz do tematu