Wysłany: 2007-07-03, 14:12 Czym podwyższyć ciśnienie ?
Znacie może jakieś sposoby na podwyższenie ciśnienia ? Obiecałam sobie ,że w ciąży nie będę piła kawy, ale niestety przy tak niskim ciśnieniu jest to chyba nie możliwe. Rano jest najgorzej , po prostu nie mogę ustać dłużej na nogach , bo robi mi się słabo. Muszę wypić chociaż kilka łyków kawy , żeby normalnie funkcjonować. Nie wiem czym oprócz kawy można jeszcze podwyższyć ciśnienie ? Może Wy znacie jakieś sposoby ??
Zwykly cukier lub czekolada. Nie wiele a za to czesciej. Moja babcia chodzi zawsze z cukrem po miescie. Takim w kosteczkach. Bo jak jej sie nagle slabo zrobi to to jej szybko pomaga. Albo zapytaj sie lekarza.
Wysłany: 2007-07-03, 16:39 Re: Czym podwyższyć ciśnienie ?
Cleo80 napisał/a:
Znacie może jakieś sposoby na podwyższenie ciśnienia ? Obiecałam sobie ,że w ciąży nie będę piła kawy, ale niestety przy tak niskim ciśnieniu jest to chyba nie możliwe. Rano jest najgorzej , po prostu nie mogę ustać dłużej na nogach , bo robi mi się słabo. Muszę wypić chociaż kilka łyków kawy , żeby normalnie funkcjonować. Nie wiem czym oprócz kawy można jeszcze podwyższyć ciśnienie ? Może Wy znacie jakieś sposoby ??
Cleo80 lampke wina sie napij w obiad,nie zaszkodzi ci a cisnienie napewno pojdzie w gore....Albo nie wiem czy magnez mozna brac w ciazy,bo po nim jest o wiele lepsze samopoczucie...
Cleo80, spróbuj coś z guaraną jak radziły dziewczyny! Jest teraz dużo herbat np. Bio Avtive BioPower , napojów i tablete z guaraną właśnie. Mnie szczególnie rano stawia na nogi w tempie ekspresowym ta herbata
[ Dodano: 2007-07-03, 17:28 ]
Chyba jednak nie dla ciebie jest ta herbata. Teraz zauważyłam że pisze
Cytat:
Zalecenia: produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Więc chyba guarana to nie najlepszy pomysł...
marinka
Wysłany: 2007-07-03, 19:49
Cleo, podwyższa ciśnienie również wiadomo co. Mąż Ci musi pomóc;)
Cleo, podwyższa ciśnienie również wiadomo co. Mąż Ci musi pomóc;)
Haha no tak, jeśli myślę o tym co Ty ,to nie mogę zbyt często, bo mam skurcze i brzuch mnie często boli
Jeśli chodzi o denerwowanie się , to wkurzają mnie czasami oboje i córka, i mąż. Ale to chyba też nie jest dobry pomysł, bo potem z nerwów też boli mnie brzuch
marinka
Wysłany: 2007-07-04, 19:13
Cleo80 napisał/a:
Haha no tak, jeśli myślę o tym co Ty ,to nie mogę zbyt często, bo mam skurcze i brzuch mnie często boli
Jeśli chodzi o denerwowanie się , to wkurzają mnie czasami oboje i córka, i mąż. Ale to chyba też nie jest dobry pomysł, bo potem z nerwów też boli mnie brzuch
myślałaś o tym, co ja kobiet w ciąży denerwować nie wolno!
czy myslicie ze to przez niskie cisnienie jestem taka leniwa, nic mi sie nie chce i czesto zle sie czuje??
a moze to wrodzone
Ja właśnie przez niskie ciśnienie tak się czuję. Znowu jak wypiję kawę , to albo serce mi kołata jak oszalałe, albo jest mi niedobrze, trzęsą mi się ręce albo mnie nosi. Dlatego jeśli już piję kawę to tylko pół kubeczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum