co do słynnej kofeiny to tak jak pisałyscie znajdziemy ja w kawie ,coli,redbullach natomiast istnieje cos takiego jak teina kofeina której zrodłem jest herbata.Mozna popijac sobie czarna herbatke ma ona takie działenia jak kawa:)Kofiena pobudza miedzyinnymi osrodki naczynioruchowe,przemiane materii,uczula receptory dopaminy przez co bodzce nerwowe sa lepiej przewodzone(krótko mowiac).
Cleo dla cibie najzdrowdza rada to poporstu duzo napojów jakichkolwiek:)Zwiękasza sie objętośc krwi krążącej a co za tym idzie cisnienie bo serduszko zeby "przerobic" ta ilośc krwi musi mocniej pracowac:)
_________________ Być pasją ukochanego mężczyzny
Moesha [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-13, 16:50
W Zielonej Herbacie jest więcej kofeiny niż w kawie
[ Dodano: 2007-08-13, 18:37 ]
Tzn. zielona o smaku mięty.
wakaba
Wysłany: 2007-08-14, 02:29
Glucardiamid! Czysta glukoza i krople nasercowe, biorę to jak mam mroczki stojąc w autobusie (gdzie najbardziej lubię mdleć) albo na imprezach czy dyskotekach jak dopada mnie straszna senność (jestem "słabowita" i mój organizm nie jest w stanie sam z siebie znieść takiego wysiłku, w trakcie dopada mnie taka senność, że jakbym tylko usiadła, to bym zasnęła) . Myślę, że nie ma przeciwskazań dla kobiet w ciąży, ale radzę przeczytać ulotkę (ja właśnie skończyłam opakowanie, więc ulotkę wyrzuciłam).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum