mozecie polecic cos na wrastajace wlosy?
odkąd depiluje nogi depilatorem mam ich coraz wiecej,nie lubie tego bo musze potem siedziec z igłą i je wyciagac, czasami za gleboko wbije i nie to ze boli,leje sie krew to potem mam strupki na nogach
macie jakies sposoby zeby włosy nie wrastały w skóre?
piździulaa ja mam taki problem,ale to nie znaczy ze ty go bedziesz miec
rozumiem, ale często spotykam się w internecie z wypowiedziami dziewczyn, że wrastają im się włoski, a jak mam kupić depilator za 100 zł i później tak jak mówisz męczyć się odpada `
[ Dodano: 2007-06-26, 13:45 ]
marinka napisał/a:
kremy z mocznikiem
z mocznikiem ? łoł. nie wiedziałam, że mocznik jest używany do produkcji niektórych kremów.
po dobrym depilatorze wloski na pewno nie beda wrastac w skore
Sorry ale co ma dobry depilator do wrastania wlosków?
Mysle ze szorstka gąbka powinna troche zmniejszyc problem. Ja po kilku latach uzywania depilatora teraz robie sobie przerwe i gole nogi maszynką, równiez ze wzgledu na wrastajace wloski.
duzo bo wszystko zalezy ile jest dyskow depilacyjnych itd. dane techniczne sa wazne, ja mialam depilato za 50zl i po nim wrastaly wloski teraz mam jakis drozszy i nie ma problemu.
ja takich rekawic nie uzywam, ale mysle ze pomaga, ja mam zwykla gabke jedna strona jest gladka druga szorstka i jest bardzo dobra
ja mam roventy i on tani nie byl,ale i tak mam z tym problem,
mi tez sie wydaje ze jakosc depilatora nie ma nic tu do rzeczy,tylko to zalezy od wlosa bo to on nie umie sie przedostac przez skore i tutaj nic depilator nie zrobi
ja mialam depilato za 50zl i po nim wrastaly wloski teraz mam jakis drozszy i nie ma problemu.
a ja mam droższy i mi wrastaja. Co za roznica czy wlosek jest wyrywany przez depilator za 50 czy 200 zł. Przeciez wrastanie to po prostu skutek oslabienia wlosów wyrywaniem i nie sa one w stanie przebic sie przez skore.
mozliwe ze to zalezy od wloska i skory, ale nic nie jest doskonale, nawet taki wosk czy maszynka, dla mnie i tak depilator bedzie najlepszy mimo tych wrastajacych wloskow
po dobrym depilatorze wloski na pewno nie beda wrastac w skore, a przeciez sa szorstkie gabki, peeling i po problemie
Mnie tam szorowanie szorstką gąbką w ogóle nie pomogło. Włoski, które się wrastały nie były widoczne, ale za to robiły mi się takie małe swędzące krostki. Myślałam, że się zadrapię. To był jeden z powodów , dla których rzuciłam depilator w cholerę.
Ja też chciałam kupic jakiś dobry depilator,ale trochę się boję. d jakiegos czasu jak ogole nogi,to mi jakies uczulenie wyskakuje,włosy jakoś dziwinie odrstają i nie moge ich ponownie ogolić zanim uczulenie nie zniknie,bo wtedy jest już masakra Dlategho własnie obawiam się,że po depilatorze może byc jeszcze gorzej.
Tez nie uważam, aby cena depilatora miała jakis wpływ na wrastanie włosków. Miałam taki za ok 180, wrastały, teraz mam jeden z nowszysch, za ok 300 zł(Braun Xelle) i tez wrastają. Ale wieczorem szoruje nogi gąbką z luffy (jak juz pisałam gdzieś ) a co się nie da to pensetką i taką cieniuteńką igiełką do akupunktury, potem smaruje aloesem np. Robie to zawsze wieczorem, więc rano jest ok. Czasem to mam tak wrośnięte głęboko, że aż krew się leje jak chce wyciągnąc. Jak na razie gąbka + igiełka + penseta to najlesze rozwiązanie, choć troszkę drastyczne
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
moj kosztowal 170 wiec chyba do tych drozszych nie nalezy, a mi wloski nie wrastaja (no moze pojedyncze przypadki) ale na serio nie mam z tym problemu...
marinka
Wysłany: 2007-06-26, 20:43
Aga_B napisał/a:
Oj, a już miałam sobie kupić depilator - chyba odpuszczę... Wolę co parę dni chechłać się maszynką niż później bujać z wrastającymi włoskami
ja wróciłam do maszynki, miałam dosyć wkurzających plamek (pozostałości po każdym włosku).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum