dziewczyny w czym rozpuścić te saszetki tantum rosa i jak przemywać? Macie jakaś buteleczke do tego? Kupiłam tylko 2 saszetki a nie całe opakowanie. Rozpuścić w ciepłej czy w zimnej odzie??
ja niedawno miałam również problemy intymne i znalazłam stronkę w necie:
To nowa stronka dzięki czemu ma dość aktualne informacje.
znajdziesz tam opis chorób wraz z objawami i przebiegiem choroby i metody leczenia
polecam...
co myslicie o tej stornie? pomogla wam choc troche?bo mi tak
//myślę o tej stronie że jest to nachalna reklama pewnego preparatu, ktora na tym forum tolerowana nie bedzie.- R.
reklama prepaeretu? a czy ktos tu widzi jakis preparat?? bo ja nie..
ja z tej strony duzo sie dowiedzialam o sprawach intynych i dzieki temu zapobieglam dalszemu rozwojowi choroby. dlatego polecam ja innym dziewczynom.mam nadzieje ze im też pomoże..
Ja widzę, to wystarczy. Przejrzałam te stronę i nie ma na niej nic nowego, o czym bysmy tutaj nie pisaly. Nic nowego oczywiscie oprocz reklamy pewnego preparatu. I daruj sobie dyskusję ze mną.
ja z tej strony duzo sie dowiedzialam o sprawach intynych i dzieki temu zapobieglam dalszemu rozwojowi choroby.
myśle ze takich rzeczy najlepiej dowiadywać sie od lekarza a nie ze strony internetowej
Właśnie. Nie możemy się leczyć same czytając stronki, bo wtedy by się okazało, że lekarze są niepotrzebni, a tak nie jest. Czytanie stron czy porad nie zastąpi wizyty u lekarza i leczenia lekami na recepte. Radzę Wam dziewczyny jak coś jest nie tak to w te pędy biegnijcie do lekarza, bo zrobi Wam się coś gorszego. Z takich infekcji dróg rodnych bardzo szybko robi się nadżerka, która jest pierwszym krokiem do raka szyjki macicy Co 4-ta kobieta ma nadżerkę
ano. nadżerka to jeszcze powiedziałabym "małe piwo". czasami jak się tak "zalecza" samemu takie infekcje, to może zaatakować macicę i jajowody (PID - zapalenie narządów miednicy mniejszej), co dalej może doprowadzić do niepłodności, zwiększać ryzyko ciąż pozamacicznych... tak więc zdecydowanie podstawową sprawą powinna być wizyta u lekarza. choć fakt jest faktem, że jeśli chodzi o profilaktykę, to takie probiotyki kobiece z pałeczkami kwasu mlekowego się sprawdzają (i to o dziwo doustne nawet bardziej niż dopochwowe ) a czasami ginekolodzy zapominają wspomnieć o nich. ja trochę pochodziłam do różnych lekarzy zanim trafiłam na kompetentnego.
ale wyleczyć się nie da środkami bez recepty. one mogą pomóc dotrwać do wizyty, złagodzić lekko objawy i służą głównie do profilaktyki, ale leczenie to obowiązkowo jakimś clotrimazolem, gyno-femidazolem, macmirorem... i dodatkowo flukonazolem czy itrakonazolem. wszystko NA receptę. nie ma lekko
miednica mniejsza to jajowody i macica tak? czy jeszcze cos?
dziedziczka
Wysłany: 2007-09-26, 21:18
Miednica mniejsza to część układu kostnego, natomiast narządy o których piszesz znajdują się w miednicy mniejszej. Dokładnie to w miednicy mniejszej znajdują się : pochwa, macica, jajowody, jajniki.
http://www.zdrowie.med.pl.../pic/ryc4_2.gif
Jak to możliwe, że skoro to grzybica pochwy, to dostaje się (tzn. przynajmniej ja dostałam) maść Przecież ona tylko tak "na zewnątrz" jest smarowana, więc jakim cudem leczy nas tam w środku? I cały czas się zastanawiam "Agnieszka, jak to możliwe?"
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum