Dziewczyny maja rację! Musisz iść do ginekologa! Po pierwsze by zrobić cytologię i sprawdzić czy nie masz nadżerki, po drugie po to by wziąć leki dla siebie, a także dla chłopaka! On też choruje choć u niego grzybica jest bezobjawowa. Co z tego, że Ty się wyleczysz, jak znów chłopak Cię zarazi? Błędne koło.
nie mialam takiej potrzeby iść przed współzyciem do ginekologa.. jest to mój pierszy partner z ktorym współzyje a on był prawiczkiem.. a co to wizyty to mnie przekonałyście
chcialabym tabletki brac to mi nie przepisze ginekolog poniewaz nie mam skończonych 18tu lat.. ;/ do prywatnego ginekologa musze jechać 15km bo do tutejszej przychodni nie zabardzo mi pasuje..
ja mam 17 lat i poszłam w Twoim wieku do ginekologa to jeszcze mi dziekował ze przyszłam, ze chce sie zabezpieczyc. I przepisał mi tabletki bezproblemowo. Mysle ze Tobie tez by przepisał.
nie mam pojecia. Ale jesli masz grzybice i z nim tym czasie wspólzyłas to jest wysokie prawdopodobienstwo ze on tez jest zarazony. Ktoras z dziewczyn pisała ze faceci objawów nie maja ale mogą zpowrotem zarazic. Wiec jak sie nie wyleczycie oboje to bedzie takie błedne koło. Moze mirra cos dopowie
wydaje mi sie że mam.. miesiac temu może zaczęło mnie bardzo swędzieć i piec.. troche to zignorowałam.. przeszlo po 4dniach samo.. a teraz znowu powróciło a chłopak wydaje mi się że też jest zarażony.. albo ja od niego sie zaraziłam.. ale nie mamy pojecia gdzie może on zrobić badania.. a ta grzybica jest bardzo nieprzyjemna:(
po prostu gdy ginekolog będzie Ci leki przepisywać to poproś go od razu dla swojego faceta (tak na wszelki wypadek) No i się może smarować maścią clotrimazolum (czy jakoś tak)
ps. ja również poszłam do ginekolog kiedy miałam 17 lat po tabletki i była bardzo miła i bez problemu mi przepisała:). Nie ma się więc czego obawiać.
dzięki za rade mirra nie wpadłabym na to żeby zapytać czy tez przepisze dla mojego faceta.. obaiwam sie że jednak nie przepisze bo przyjaciołka wszytkich wydzwoniła i nie chieli przepisać bez rodzica.. ;?
dodam, ze jeśli leczenie będzie obejmowało zarówno Ciebie jak i partnera a po pewnym czasie mimo tego będziesz miała nawrót, to warto zrobić posiew bo czasami lekarze leczą "w ciemno" na grzybicę podczas gdy sie ma infekcję bakteryjną... tyle chciałam
a z lekami dla partnera, to tak jest, że Twój ginek przepisuje dla partnera też. zwykle jakiś flukonazol czy coś
teraz mam miesiaczke i jak wcześniej pisała Kinna swedzenie i pieczenie ustało.. sama nawet nie wiem czy to może być ta grzybica.. a do ginekologa dopiero pojde jak mi się skończy to zobaczymy co mi powie.. a co do tego płynu tantum Rosa to mozna stosować podczas okresu czy w niczym to nie przeszkadza ?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum