Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Grzybica?
Autor Wiadomość
outsiderka 

Wysłany: 2007-08-30, 13:48   

Cytat:
nigdy mi sie do tego tak nie śpieszyło..

Bardzo rozsądnie z Twojej strony ;) Wszędzie się o tym trąbi, a Ty nawet przed rozpoczęciem współżycia nie poszłaś. Congratulations.

mirra 

Wysłany: 2007-08-30, 14:01   

Dziewczyny maja rację! Musisz iść do ginekologa! Po pierwsze by zrobić cytologię i sprawdzić czy nie masz nadżerki, po drugie po to by wziąć leki dla siebie, a także dla chłopaka! On też choruje choć u niego grzybica jest bezobjawowa. Co z tego, że Ty się wyleczysz, jak znów chłopak Cię zarazi? Błędne koło.

Dlatego nie lekceważ sobie tej wizyty

czasem mnie takie dziewczyny przerażają:P

outsiderka 

Wysłany: 2007-08-30, 14:06   

mirra napisał/a:
czasem mnie takie dziewczyny przerażają:P

Hahahaha, jak i większość z nas :lol:

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 14:24   

nie mialam takiej potrzeby iść przed współzyciem do ginekologa.. jest to mój pierszy partner z ktorym współzyje a on był prawiczkiem.. a co to wizyty to mnie przekonałyście :)

Kinna 

Wysłany: 2007-08-30, 14:42   

ale jeśli zaczynasz współzycie to warto isc do ginekologa chocby dlatego by sie przebadac i porozmawiac z nim o najlepszej metodzie atykoncepcyjnej :)

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 14:50   

chcialabym tabletki brac to mi nie przepisze ginekolog poniewaz nie mam skończonych 18tu lat.. ;/ do prywatnego ginekologa musze jechać 15km bo do tutejszej przychodni nie zabardzo mi pasuje..

Kinna 

Wysłany: 2007-08-30, 14:52   

ja mam 17 lat i poszłam w Twoim wieku do ginekologa to jeszcze mi dziekował ze przyszłam, ze chce sie zabezpieczyc. I przepisał mi tabletki bezproblemowo. Mysle ze Tobie tez by przepisał.

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 14:53   

a z kim poszłaś ? lepiej z koleżanką czy chłopakiem ?

Kinna 

Wysłany: 2007-08-30, 15:06   

sama poszłam. :) ale lepiej z kolezanką niz z chłopakiem. Ale wejsc do gabinetu musisz sama.

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 15:24   

a chłopak gdzie ma zrobić badania czy nie jest chory !?

Kinna 

Wysłany: 2007-08-30, 15:30   

nie mam pojecia. Ale jesli masz grzybice i z nim tym czasie wspólzyłas to jest wysokie prawdopodobienstwo ze on tez jest zarazony. Ktoras z dziewczyn pisała ze faceci objawów nie maja ale mogą zpowrotem zarazic. Wiec jak sie nie wyleczycie oboje to bedzie takie błedne koło. Moze mirra cos dopowie :)

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 15:36   

wydaje mi sie że mam.. miesiac temu może zaczęło mnie bardzo swędzieć i piec.. troche to zignorowałam.. przeszlo po 4dniach samo.. a teraz znowu powróciło :( a chłopak wydaje mi się że też jest zarażony.. albo ja od niego sie zaraziłam.. ale nie mamy pojecia gdzie może on zrobić badania.. a ta grzybica jest bardzo nieprzyjemna:(

Kinna 

Wysłany: 2007-08-30, 15:40   

wiec sama widzisz ze musisz isc do ginekologa. Nieleczona grzybica moze sie przerodzic w cos powazniejszego ;)

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 15:46   

tylko tak jakos odwagi do tego nie mam żeby sie zabrać w garść i jechać..

mirra 

Wysłany: 2007-08-30, 15:52   

Odpowie, odpowie

po prostu gdy ginekolog będzie Ci leki przepisywać to poproś go od razu dla swojego faceta (tak na wszelki wypadek) No i się może smarować maścią clotrimazolum (czy jakoś tak)
:)

ps. ja również poszłam do ginekolog kiedy miałam 17 lat po tabletki i była bardzo miła i bez problemu mi przepisała:). Nie ma się więc czego obawiać.

mada2 

Wysłany: 2007-08-30, 16:34   

dzięki za rade mirra :) nie wpadłabym na to żeby zapytać czy tez przepisze dla mojego faceta.. :) obaiwam sie że jednak nie przepisze bo przyjaciołka wszytkich wydzwoniła i nie chieli przepisać bez rodzica.. ;?

Reichea 

Wysłany: 2007-08-30, 20:43   

mada2, jezeli powiesz ginekologowi ze wspołzylas to wrecz POWINIEN przepisac ci cos dla partnera. Ja tez dostalam tabletki majac 17 lat.

Cytat:
tylko tak jakos odwagi do tego nie mam żeby sie zabrać w garść i jechać..

weź sie dziewczyno w garść, to normalna rzecz, nie rób z tego hecy bo naparwde nie ma z czego.

konwalija 

Wysłany: 2007-08-31, 18:54   

dodam, ze jeśli leczenie będzie obejmowało zarówno Ciebie jak i partnera a po pewnym czasie mimo tego będziesz miała nawrót, to warto zrobić posiew bo czasami lekarze leczą "w ciemno" na grzybicę podczas gdy sie ma infekcję bakteryjną... tyle chciałam :D
a z lekami dla partnera, to tak jest, że Twój ginek przepisuje dla partnera też. zwykle jakiś flukonazol czy coś ;)

mada2 

Wysłany: 2007-08-31, 19:23   

teraz mam miesiaczke i jak wcześniej pisała Kinna swedzenie i pieczenie ustało.. sama nawet nie wiem czy to może być ta grzybica.. a do ginekologa dopiero pojde jak mi się skończy to zobaczymy co mi powie.. a co do tego płynu tantum Rosa to mozna stosować podczas okresu czy w niczym to nie przeszkadza ?!

Reichea 

Wysłany: 2007-09-01, 21:52   

mada2 napisał/a:
a co do tego płynu tantum Rosa to mozna stosować podczas okresu czy w niczym to nie przeszkadza ?!

w czasie okresu to bym się wstrzymała z takimi płukankami.

mada2 napisał/a:
a do ginekologa dopiero pojde jak mi się skończy to zobaczymy co mi powie..

słusznie, bo w czasie okresu i tak by nic nie zobaczył.

mada2 napisał/a:
sama nawet nie wiem czy to może być ta grzybica.

nie musi, ale to bardzo prawdopodobne. Napewno takie pieczenie nie jest normalne.

Odpowiedz do tematu