Jak to możliwe, że skoro to grzybica pochwy, to dostaje się (tzn. przynajmniej ja dostałam) maść Przecież ona tylko tak "na zewnątrz" jest smarowana, więc jakim cudem leczy nas tam w środku?
Dziwne ze dostałaś tylko maść...
maść jest po to zeby leczyc i chronić srom przed grzybica (gdy masz upławy,bardzo czesto
grzybica pochwy atakuje również srom, dlatego bardzo ważna jest higiena podczas tej
wrednej choroby, czeste podmywanie i czeste zmienianie wkładki by uniemożliwić grzybowi
rozwój i atakowanie sromu)
Ja dostałam tabletki dopochwowe i maść.
Bardzo dobrze jest w czasie kuracji brać tabletki odbudowywujace flore bakteryja układu moczowo-płciowego i przywracajace właściwe pH pochwy
pomaga i zabezpiecza przed powrotem (dostępne bez recepty) polecam Provag lub Quatrum (1 dziennie!) stosuje się je doustnie są też dopochwowe ale takich nie stosowałam
dlatego bardzo ważna jest higiena podczas tej
wrednej choroby, czeste podmywanie i czeste zmienianie wkładki by uniemożliwić grzybowi
rozwój i atakowanie sromu)
Ja wiem i robiłam tak
Moesha napisał/a:
a dostałam tabletki dopochwowe i maść.
Moja mama mówiła, że raczej osobom w moim wieku nie przepisuje się tabletek dopochwowych. Z tego co wiem, Kinna też miała maść
W sumie, to dobrze, że i tak przeszło. Nawrotów nie mam, bo to było z zapaleniem pęcherza jednocześnie.
Ja mam 21 lat i to też Mój pierwszy raz
A wiesz od koleżanek to sie różnych cudów można dowiedzieć...
Dlatego przepytałam moja lekarke o wszystko
Nawet o to czym mam sie osuszac po kapieli Bo przecież bakterie tak szybko
sie rozmnażaja na mięciutkich recznikach Kazał kupić Mi reczniki kuchenne jednorazowe (białe, naturalne,
bezzapachowe zeby nie podrażniały) i nimi się osuszać
W S.O.S. uroda babka mówiła, że jak się jedzie na jakieś baseny, jeziora, itp., to żeby chronić się przed grzybicą, warto założyć tampon. W sumie nie taki głupi pomysł, raz na jakiś czas można.
W sumie nie taki głupi pomysł, raz na jakiś czas można.
ja sobie nie za bardzo wyobrażam wsadzenie takie tamponu "na sucho", a poza tym, wydaje mi się, że jak tampon nasiąknie to i tak przecież woda basenowa będzie w pochwie...
ja sobie nie za bardzo wyobrażam wsadzenie takie tamponu "na sucho", a poza tym, wydaje mi się, że jak tampon nasiąknie to i tak przecież woda basenowa będzie w pochwie...
chyba nawet gorzej, normalnie jest taka woda 'zatrzymywana', a tak ma możliwość dostania się głębiej.
Reichea napisał/a:
chyba nawet gorzej, normalnie jest taka woda 'zatrzymywana', a tak ma możliwość dostania się głębiej.
to ja gdzies czytalam ze miesnie pochwy sa same z siebie zacisniete w taki sposob ze raczej woda sie do srodka nie dostanie. chyba ze to bujda byla ale to byla bodajze odpowiedz lekarki na jakis list w gazecie.
Kto wie, może wahania wagi biorą się z tego, że w macicy jest woda <hahaha>
Taki balonik. W kąpieli się napełnia, a potem puuuurrrr
no na kilbu chcesz sie napiąc zeby zrobic kupe a tu Ci woda z macicy strzela
[ Dodano: 2008-08-10, 15:40 ]
u mnie poraz kolejny nawroty tyle ze teraz mam stan zapalny pochwy. Dostałam jakies czopki, jutro je kupie. zobaczymy. ehh uciązliwe to max.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum