Chciałabym się dowiedzieć co nie co o badaniach sanepidowskich.Ponoć polegają one na tym,że oddaje się próbkę kału do badań.Obrzydlistwo,ale osoby które pracują przy jedzeniu ponoć muszą je mieć zrobione.Czy któraś z was je robiła?Jakie są etapy tcy badań?Słyszałam że trzeba mieć skierowanie do lekarza,potem się robi no wiecie co i zanosi się gdzieś.I jeszcze podobno się jakąś książeczkę podbija...Byłabym wdzięczna za uświadomienie mnie
po pierwsze musisz miec ksiazeczke,skierowanie ja dostalam od pracodawcy ,nie wiem gdzie sie idzie po skierowanie jezeli nie masz od pracodawcy,ale chyba do lekarza.
potem placisz kasiorke za badania ja placilam rok temu 75zl za kupke,25 za przeswietlenie pluc,i 25 za badania,
musisz isc do specjalnego oddzialu gdzie wlasnie oddaje sie kupke,robisz to 3 razy,moze byc to codziennie badz co 2 dni,zalezy jak ci pujdzie w wc ja potem musialam isc na przeswietlenie pluc i z tymi wszystkimi wynikami idzie sie do medycyny pracy do lekarza i on juz konczy badania
mam nadzieje ze cos zrozumialas
ja nie mialam zadnego skierowania po prostu poszlam do sanepidu powiedzialm ze chce zrobic badania zaplacilam ok 50 zl ale to bylo praiwe 2 lata temu 3 dni z rzedu dzien po dniu kupka i tyle nastepnie lekarz podpisal mi podsteplowal i tyle
tylko teraz sanepid nie chce stemplować, bo to już nie należy do jego obowiazków. kupuje się niewypenioną książeczkę i idzie do rodzinnego, który wypełnia i stempluje.
Melduję,że poszłam do sanepidu,taki facet mi dał pojemniczek,powiedział że mam się stawić z nim 21 a przed tym mam iść do pokoju obok i zapłacić 72 zł Potem dać mu ten pojemniczek i tak jeszcze 2 razy(już bez płacenia oczywiście).Jak się zapytałam o książeczkę to powiedział,że były 2 lata temu a teraz jest innaczej.
i nie musisz miec ksiazeczki? nie mozliwe,kazda firma chce zobaczyc czy masz badania a do tego sa potrzebne ksiazeczki,bo inaczej nie maja jak sprawdzic
Hmm no to nie wiem kogo się zapytać Ten facet powiedział,że nie kupuje się książeczek ale może mu chodziło o badania.Mi się wydaje że się kupuje książeczkę w aptece i lekarz pierwszego kontaktu podbija
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum