Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zmobilizować do odchudzania?
Autor Wiadomość
Agnes 

Wysłany: 2008-12-02, 22:50   

outsiderka napisał/a:
Prosta dieta: Mniej Żreć i się udało :)

To się wydaje takie proste, że aż za proste, ale cóż, to prawda. Widze po sobie. Ostatnimi czasy moje mysli skupiały się tylko na jednym, wogóle jakoś głodna nie byłam, zajeta byłam tymi właśnie myślami :D I tak oto po tygodniu ignorowania kolacji i skubania połowy dotychczasowych porcji obiadu zrzuciłam 3-4 kilo :) Co prawda teraz znów zaczełam między posiłkami wcinać płatki z mlekiem i jeść (choć nadal nie tak dużo) w godzinach 19-21 i 2 kilo mi się wrociło. Ale mam postanowienie, że pozbędę się balastu z tyłka :D więc spłuczę wszystkie płatki w toalecie i będę jeść solidny obiad tak po 17 (akurat wtedy cała rodzine jest w domu przeważnie), a potem do konca dnia już tylko jakiś jogurcik, owocek albo plasterek sera tostowego no i woda/sok z real pomarańczy :)

Tak się da :D A drobne przyjemności to tylko czasem, bo już sama zauważyłam, że od chipsow można sie odzwyczaić, batony wydają się już "za duże" jak na jedno posiedzenie, zjem 2 gryzy snickersa i już mam duże uczucie nadmiaru słodyczy i cukru (posmaku) w ustach... . Jeść trzeba, niezaprzeczalnie, ale miło kiedy po lekkim i niewielkim posiłku człowiek czuje, że ma energię a przy tym czuje się syto i lekko i na wadze widzi przesuwającą się ku nizinom strzałke i gdy spodnie lepiej leżą :D

Dobrym sposobem jest używanie małego talerza, wtedy nawet jak sie go zapełni to poracja wydaje się duża ;)

MałaMi 

Wysłany: 2009-01-12, 20:24   

Agnes napisał/a:
drobne przyjemności to tylko czasem, bo już sama zauważyłam, że od chipsow można sie odzwyczaić, batony wydają się już "za duże" jak na jedno posiedzenie, zjem 2 gryzy snickersa i już mam duże uczucie nadmiaru słodyczy i cukru (posmaku) w ustach

otóż to.sama po marsie mam taką słodycz w ustach,że aż mnie mdliło,teraz wystarczy mi kubek kakao na dzień. dlatego zastanawiam się,czy ogólnie-kakao jest zdrowe? w zimę jest mi często zimno i dlatego jak wypiję taki kubek to i smaczne, i syte to jest :D w sumie nie liczę kalorii w produktach bo nie mam czasu ale chyba kakao raz na dzień czy dwa można pić podczas odchudzania? nie chce mi się pić zielonej herbaty w mroźny poranek :lol:

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-16, 13:45   

MałaMi, ja pije codziennie kakao i sama z siebie schudlam dwa kilo :lol:
nie jem kolacji, ale dlatego, ze nie jestem glodna o 18. a po 18 to juz nie jem, nawet jak jestem glodna. chyba, ze jakies male jablko

teraz pije kakao i zjadlam drozdzowke :lol: ogolnie duzo jem, nie wiem jakim cudem schudlam. moze przez stres troche

Kinna 

Wysłany: 2009-01-16, 14:24   

ja tam od 2 tygodni sie odchudzam, jem pełnoziarnisty chleb, biały ser, serek wiejski, wafle ryzowe i surówki :) zero białego pieczywa i słodyczy i jakos sie trzymam. mam motywacje bo 15 lutego 100dniówka a ja sie nie mieszcze w sukienke :P

MałaMi 

Wysłany: 2009-01-16, 21:43   

outsiderka napisał/a:
pije codziennie kakao i sama z siebie schudlam dwa kilo

ooo a ja chyba będę je ograniczać,bo ogólnie zastanawiam się wciaż czy mleko jest zdrowe czy nie?
ogólnie to ćwiczę codziennie prócz niedzieli od początku roku.przyzwyczaiłam się, jem tak nawet podobnie jak Kinna tylko na kolacje wcinam fasolke szparagową gotowaną lub jakieś dania warzywne gotowane.wkurza mnie tylko,że obiad muszę jeść u babci- a to często smażone kotlety,ziemniaki itp,ale ograniczam to o 1/4 tego co jadłam wcześniej.najlepsze jest to,że nie mam wagi w domu :D ale przyznam się ze wstydem,wczoraj miałam kryzys -i zjadłam białą bułkę z dżemem i grześka.

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-21, 19:43   

Ja od dzisiaj jestem na diecie, ćwiczę też, mam nadzieje, ze troszke schudne.
przydaloby sie;p

Kinna 

Wysłany: 2009-01-21, 21:14   

waże 51 kilo :D :D

MałaMi 

Wysłany: 2009-01-21, 23:00   

Kinna napisał/a:
waże 51 kilo

o kurcze tyle to bym chciała :D

lea88 

Wysłany: 2009-01-21, 23:15   

MałaMi napisał/a:
Kinna napisał/a:
waże 51 kilo

o kurcze tyle to bym chciała :D

A ja bym nie chciala ;) Jak wazylam tyle to wygladalam jak kosciotrup i wszyscy faceci pytali mnie gdzie podzial sie moj ksztaltny tyleczek :D
Ostatnio przestalam w ogole sie przejmowac moja figura i dieta :( . Brak czasu robi swoje.. Jedyne co chcialabym miec godz w tyg i kase na jakis aerobik albo chociaz cwiczenia w domu :/ . Bo przydaloby sie ujedrnic. No i niejedzenie slodyczy (ale jest sesja wiec sie nie da :/ ).

adriana7 

Wysłany: 2009-01-22, 09:30   

Zima chyba nie jest najlepszym czasem na odchudzanie się w domu ;) Po sobie własnie widzę. Tzn ja się odchudzac nie chce, tylko ujędrnić i wymodelować ciało. wieczorem mi się nie chce ćwiczyć, bo jak wracam ok 18 do domu, to zjem coś i mam dosyć. Rano wstałam moze z 3 razy, żeby brzuszki poćwiczyć, ale jakas niedorobiona ostatnio jestem, przez ta pogode, tylko bym spała. Poszłabym na jakies aerobiki sriki, ale $ :/
słodyczy za dużo nie jem, wogóle mało jem, ale za to siedze przed kompem. Praktycznie zero ruchu :(
Facetami nie ma się co przejmować ;) Ja usłysząłam w ciągu 5 minut - Ty to sama skóra i kości, pfeeeeeeee. A drugi kumpel za chwile - no ja sie nie dziwie, ze masz taką mmmmm figurke, skoro wszędzie na piechote chodzisz.

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-22, 14:08   

adriana7 napisał/a:
Zima chyba nie jest najlepszym czasem na odchudzanie się w domu ;)

Ja mam gimbal w lutym :lol: Także sama rozumiesz :D

lea88 napisał/a:
A ja bym nie chciala ;)

Ale może jesteś wyższa od Kinny :P U każdego inaczej się kg rozkładają.

lea88 

Wysłany: 2009-01-22, 14:18   

outsiderka napisał/a:
lea88 napisał/a:
A ja bym nie chciala ;)

Ale może jesteś wyższa od Kinny :P U każdego inaczej się kg rozkładają.

mam 167 mniej wiecej. ale u kazdego to sie inaczej rozklada :)

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-22, 14:31   

lea88 napisał/a:
mam 167 mniej wiecej.

Kinna ma 161:D (mam pamiec do cyferek :P ) Wiec troszke roznicy jest.

anecia 

Wysłany: 2009-01-22, 15:58   

Ja mam 170 cm i 55 kg i wygladam jak kosciotrup a moglo sie wydawac ze waze duzo :lol:

Paznokietka :) 

Wysłany: 2009-01-22, 16:23   

hm...ja mam 178 i ważę 56 a wcale chudziutka nie jestem - zwłaszcza w biodrach-mam okrąglutki metr ;) to chyba zależy od budowy kości.

Paulette 

Wysłany: 2009-01-22, 17:24   

ja musze schudnac szczegolnie w udach i brzuchu, a motywacji zero ostatnio
nie jem slodyczy i kupilam sobike ciezarki ;p i od tyg cwicze rece, nawet troche miesnie mi wychodza ;]
po sesji sie wezme gruntownie

Kinna 

Wysłany: 2009-01-23, 08:08   

outsiderka napisał/a:
Kinna ma 161:D
161,5 cm ;)

waze 50 kilo teraz ale i tak mam taka figurę ze pozostawia wiele do życzenia ;) ale do wakacji jeszcze da sie ciało wymodelowac :)

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-23, 12:12   

Kinna napisał/a:
161,5 cm ;)

Sorry :oops:

Kinna napisał/a:
waze 50 kilo teraz ale i tak mam taka figurę ze pozostawia wiele do życzenia ;) ale do wakacji jeszcze da sie ciało wymodelowac :)

Pewnie, do wakacji jeszcze jest troche czasu :D

Ja dzisiaj sprawdzilam, ze kakao nie ma duzo kalorii i juz wypilam :lol: Kocham ten boski nektar :P Ale odchudzam sie nadal, jem po prostu mniejsze porcje, a przy tym sie nie glodze ;)

Agnes 

Wysłany: 2009-02-02, 13:04   

outsiderka napisał/a:
U każdego inaczej się kg rozkładają.

Mi "zawisło" na tyłku i udach najwięcej :? Ręce mam chude, ludzie mnie jedną ręką potrafią za oba nadgarstki złapać, za to jak usiąde i mi sie "rozleją" uda to szok :D

aniusia 

Wysłany: 2009-02-02, 13:25   

Agnes napisał/a:

Mi "zawisło" na tyłku i udach najwięcej :? Ręce mam chude, ludzie mnie jedną ręką potrafią za oba nadgarstki złapać, za to jak usiąde i mi sie "rozleją" uda to szok :D

hehe mam tak samo. Palce to mam strasznie chude, twarz też, a biodra, uda, brzuch.... tragedia :P

Odpowiedz do tematu