Wysłany: 2007-04-16, 09:09 ~~ 7 Maja "Euromelanoma Day" ~~
Mozesz skontrolować swoje znamiona i to za darmo! 7 Maja podczas akcji "Euromelanoma Day" organizowanej pod patronatem Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego przy współudziale La Roche-Posay. W 30 miastach, we wszystkich klinikach dermatologicznych oraz wybranych gabinetach prywatnych, będą czekać na chętnych dermatolodzy. Podejrzane znamiona obejrzą za pomocą specjalnego urządzenia - dermatoskopu, by wstępnie ocenić, czy dana zmiana skórna nie ma cech nowotworowych. jeśli nawet okaże się, ze to czerniak, usunięcie go we czesnym stadium daje szansę całkowitego wyzdrowienia. Akcja ma też na celu uświadomienie, jak ważna jest ochrona skóry przed słońcem i uzywanie kremów z wysokim filtrem.
Zamieściłam tę informację, bo stwierdziłam, ze niektóre z Was chciałyby z tego skorzystać
Ja na pewno pójde, bo mam dużo znamion i chodze na solarium, wiec takie badanie Mi się przyda ... Chciałam Was też prosić, jakbyście znalazły jakies dokładniejsze informacje ( w jakich dokładnie miastach to się odbędzie) żebyscie tutaj pisały Ja już napisałam maila do Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego z prosba o szczegółowe informacje o tej akcji
oo, szkoda że nie będzie raczej w moim małym mieście, bo bym poszła - mam skórę z wieloma pieprzykami i są wśród nich takie, które mnie niepokoją trochę.. Ale z kolei mama twierdzi, że lepiej dać im spokój. No więc gdyby mogła tylko tak przy okazji je sprawdzić i się upewnić, to bym na pewno poszła. Dziewczyny, jak tylko będziecie mieć szansę to pójdzcie na to! dziś każdy taki zabiegany, albo takie testy są płatne, więc trzeba wykorzystać okazję
Anecia nie wygaduj takich bzdur :*.... Marinka ma racje, powinnas isc jak najszybciej do dermatologa, bo z tym nie ma zartow. Im szybciej tym lepiej. Zrób to dla nas i smigaj kobieto do tego dermatologa.
_________________ P <33:*:*..SZCZĘŚCIEM ODDYCHAM !
No supe r wogóle .... Nie wiem czy Wy sobie żartujecie, ale akcja jest przeciwko rakowi skóry a Wy sie wymieniacie sposobami jak się go najszybciej nabawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum