Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Okulary z antyrefleksem
Autor Wiadomość
Reichea 

Wysłany: 2007-03-16, 14:42   Okulary z antyrefleksem

Zastanawiam się ostatnio nad kupnem okularów (zerówek) z antyrefleksem do kompa. Ostatnio spedzam strasznie duzo czasu przed komputerem w domu i na uczelni i chyba powoli "slepne" :) Strasznie szybko zaczynaja bolec mnie oczy i chyba od tego zaczyna tez mnie boleć głowa. Słyszałam własnie o okularach ze szkłami z antyrefleksem, które podobno ludzie sobie chwalą, bo oczy sie wolniej meczą. Macie cos takiego? Słyszalyscie czy warto wydac na cos takiego 300zł?

Candy Killer 

Wysłany: 2007-03-16, 14:46   

ja tez chce okulary ale musze isc do okulistki na badanie bo cos mi ze wzrokiem chyba sie pogorszylo;)

Reichea 

Wysłany: 2007-03-16, 14:48   

no ja tez chyba najpierw pojde do okulisty, a nóż sie okaże że mam wadę..

bejbe 

Wysłany: 2007-03-16, 15:16   

Ja mam w okularach szkła z antyrefleksem. Najczęściej siedze przy kompie własnie w okularach. Podobno oczy się mniej męcza,ale szczególnie jakoś tego nie zaobserwowałam.

marinka 

Wysłany: 2007-03-16, 15:46   

wiesz co, ja miałam okulary z antyrefleksem, teraz mam bez i nie widzę ŻADNEJ różnicy...

ooolusia88 

Wysłany: 2007-03-16, 18:27   

Ja też mam ale już parę lat nie używałam.Teraz chyba będę musiała znowu nosić bo też za dużo przy kompie siedzę :P

NeynA 

Wysłany: 2007-03-16, 18:41   

Ja mam szkła z anty refleksem i żeczywiście jest troszeczke lepiej :D I aż tak bardzo mocno nie ślepne. Ja zaołaciłam ok 80zł za jedno szkło + 130 za oprawki

black lady 

Wysłany: 2007-03-16, 21:44   

powiem tak - gdybym nie miała okularów z antyrefleksem to byłabym już ślepa

NeynA 

Wysłany: 2007-03-17, 08:24   

A i jeszcze na zdjęciach wychodze normalnie;D Światła lampy błyskowej nie widać na zdjęciach w moich okularach

Aga_B 

Wysłany: 2007-03-17, 10:46   

Ja też mam okulary z antyrefleksem(kolor złoty), niestety nie są to ozerówki, więc używam ich nie tylko do komputera. Mam wrażenie że trochę mniej bolą oczy, ale wg. mnie nie należy się spodziewać mega spektakularnych efektów. Siedzę 10-12 godzin dzienie przed kompem, wię czy w okularach czy też bez i tak mam dość...

tuRmaNIA 

Wysłany: 2007-03-17, 18:17   

bejbe napisał/a:
Ja mam w okularach szkła z antyrefleksem. Najczęściej siedze przy kompie własnie w okularach. Podobno oczy się mniej męcza,ale szczególnie jakoś tego nie zaobserwowałam.

Ja też w swoich mam antyrefleksa (za same szkła dałam ok. 170zł)...
Oczy jak mi się męczyły to nadal mi się męczą- tylko głowa nie boli (a bez okularów bolała od długiego siedzenia przed monitorem)...

outsiderka 

Wysłany: 2007-03-17, 18:26   

Moja mama też ma okulary z antyrefleksami, bo pracuje 8 godzin przy kompie.

Kinna 

Wysłany: 2007-03-17, 19:49   

Ja nie mam a siedze na kompie około 9 godzin dziennie :P

Reichea 

Wysłany: 2007-03-17, 20:00   

No to chyba sobie takie sprawie jednak, bo musze inwestować w oczy, bo moja przyszłość zawodowa to siedzenie przed kompem. Teraz wyglada to tak, że na uczelni siedzie przed przed kompem, a potem jeszcze zwykle w domu, wychodzi spokojnie po 10 godzin dziennie, bo niestety jestem tez maniaczką gier. Przejde sie jeszcze do okulisty zapytac co on o tym sądzi.

marinka 

Wysłany: 2007-03-18, 10:42   

Kinna napisał/a:
Ja nie mam a siedze na kompie około 9 godzin dziennie

jak masz na to czas? jesteś w lo...

btw. w podstawówce siedziałam na kompie 5 godzin dziennie i nic, wczoraj jestem cztery i myślałam, że oczy mi odpadną... starzeje się człowiek :D

Kinna 

Wysłany: 2007-03-18, 11:04   

jestem w lo ale sie nie ucze :P mam profilowane wiec jest całkiem luzno i mam czas na wszystko :) poza tym najczesciej jest tak ze komp jest właczony i leci muzyka a ja robie co innego :)

marinka 

Wysłany: 2007-03-18, 13:05   

Kinna napisał/a:
mam profilowane wiec jest całkiem luzno i mam czas na wszystko

ale do matury się musisz przygotować! nie żebym była nadgorliwa, ale 9godz w lo to normalnie jakiś rekord chyba.

Reichea napisał/a:
No to chyba sobie takie sprawie jednak, bo musze inwestować w oczy, bo moja przyszłość zawodowa to siedzenie przed kompem. Teraz wyglada to tak, że na uczelni siedzie przed przed kompem, a potem jeszcze zwykle w domu, wychodzi spokojnie po 10 godzin dziennie, bo niestety jestem tez maniaczką gier. Przejde sie jeszcze do okulisty zapytac co on o tym sądzi.

okulista Ci pewnie zaleci antyrefleksy. ale nie pytaj optyków w salonach, oni wszystkim wciskają.

Candy Killer 

Wysłany: 2007-03-18, 14:53   

marinka napisał/a:
ale do matury się musisz przygotować! nie żebym była nadgorliwa, ale 9godz w lo to normalnie jakiś rekord chyba.

heh Malinka..nie przesadzaj:] w LO takie luzy przeciez sa ze masakra:] 9 godzin calkiem normalna sprawa..przyjdzie ze szkoly wlaczy kompa i siedzi ..co w tym dziwnego ?:) a matura to pikus:] przekonasz sie jak pojdziesz na studia i przyjdzie Ci zdawac egzaminy:]
u mnie komputer chodzi przez lekko...14 godzin dziennie..duza czesc tego czasu spedzam przed nim.Tez musze okulary sobie zalatwic bo jednak szkoda oczu:)
teraz zaczynam prace to bede siedziec troche mniej;)ale i tak do okulistki musze sie wybrac:)

Kinna 

Wysłany: 2007-03-18, 20:16   

no i ja juz nic nie dopowiem do tego :) :P

iws 

Wysłany: 2007-03-18, 21:39   

Ja mam okulary z antyrefleksem. Kupiłam ok roku temu. Miały być zerówki, ale są z ćwiartką. Korzystam do komputera tylko choć częśto sobie daruję i siedzę przed monitorem bez nich. Widzę jednak różnicę - znacznie mniejboli mnie głowa.

Odpowiedz do tematu