Wysłany: 2007-03-16, 14:42 Okulary z antyrefleksem
Zastanawiam się ostatnio nad kupnem okularów (zerówek) z antyrefleksem do kompa. Ostatnio spedzam strasznie duzo czasu przed komputerem w domu i na uczelni i chyba powoli "slepne" Strasznie szybko zaczynaja bolec mnie oczy i chyba od tego zaczyna tez mnie boleć głowa. Słyszałam własnie o okularach ze szkłami z antyrefleksem, które podobno ludzie sobie chwalą, bo oczy sie wolniej meczą. Macie cos takiego? Słyszalyscie czy warto wydac na cos takiego 300zł?
Ja mam w okularach szkła z antyrefleksem. Najczęściej siedze przy kompie własnie w okularach. Podobno oczy się mniej męcza,ale szczególnie jakoś tego nie zaobserwowałam.
Ja mam szkła z anty refleksem i żeczywiście jest troszeczke lepiej I aż tak bardzo mocno nie ślepne. Ja zaołaciłam ok 80zł za jedno szkło + 130 za oprawki
Ja też mam okulary z antyrefleksem(kolor złoty), niestety nie są to ozerówki, więc używam ich nie tylko do komputera. Mam wrażenie że trochę mniej bolą oczy, ale wg. mnie nie należy się spodziewać mega spektakularnych efektów. Siedzę 10-12 godzin dzienie przed kompem, wię czy w okularach czy też bez i tak mam dość...
Ja mam w okularach szkła z antyrefleksem. Najczęściej siedze przy kompie własnie w okularach. Podobno oczy się mniej męcza,ale szczególnie jakoś tego nie zaobserwowałam.
Ja też w swoich mam antyrefleksa (za same szkła dałam ok. 170zł)...
Oczy jak mi się męczyły to nadal mi się męczą- tylko głowa nie boli (a bez okularów bolała od długiego siedzenia przed monitorem)...
No to chyba sobie takie sprawie jednak, bo musze inwestować w oczy, bo moja przyszłość zawodowa to siedzenie przed kompem. Teraz wyglada to tak, że na uczelni siedzie przed przed kompem, a potem jeszcze zwykle w domu, wychodzi spokojnie po 10 godzin dziennie, bo niestety jestem tez maniaczką gier. Przejde sie jeszcze do okulisty zapytac co on o tym sądzi.
jestem w lo ale sie nie ucze mam profilowane wiec jest całkiem luzno i mam czas na wszystko poza tym najczesciej jest tak ze komp jest właczony i leci muzyka a ja robie co innego
mam profilowane wiec jest całkiem luzno i mam czas na wszystko
ale do matury się musisz przygotować! nie żebym była nadgorliwa, ale 9godz w lo to normalnie jakiś rekord chyba.
Reichea napisał/a:
No to chyba sobie takie sprawie jednak, bo musze inwestować w oczy, bo moja przyszłość zawodowa to siedzenie przed kompem. Teraz wyglada to tak, że na uczelni siedzie przed przed kompem, a potem jeszcze zwykle w domu, wychodzi spokojnie po 10 godzin dziennie, bo niestety jestem tez maniaczką gier. Przejde sie jeszcze do okulisty zapytac co on o tym sądzi.
okulista Ci pewnie zaleci antyrefleksy. ale nie pytaj optyków w salonach, oni wszystkim wciskają.
ale do matury się musisz przygotować! nie żebym była nadgorliwa, ale 9godz w lo to normalnie jakiś rekord chyba.
heh Malinka..nie przesadzaj:] w LO takie luzy przeciez sa ze masakra:] 9 godzin calkiem normalna sprawa..przyjdzie ze szkoly wlaczy kompa i siedzi ..co w tym dziwnego ?:) a matura to pikus:] przekonasz sie jak pojdziesz na studia i przyjdzie Ci zdawac egzaminy:]
u mnie komputer chodzi przez lekko...14 godzin dziennie..duza czesc tego czasu spedzam przed nim.Tez musze okulary sobie zalatwic bo jednak szkoda oczu:)
teraz zaczynam prace to bede siedziec troche mniej;)ale i tak do okulistki musze sie wybrac:)
Ja mam okulary z antyrefleksem. Kupiłam ok roku temu. Miały być zerówki, ale są z ćwiartką. Korzystam do komputera tylko choć częśto sobie daruję i siedzę przed monitorem bez nich. Widzę jednak różnicę - znacznie mniejboli mnie głowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum