Zamówiłam sobie dzisiaj okulary z antyrefleksem i jakimiś innymi filtrami itp specjalnie do komputera. Beda chyba dopiero po swietach. Kosztowaly 380zł. Zdam relacje co i jak
nie kupujcie z vision express.
1. jest duża szansa, że badać Was nie będzie okulistka, a osoba dopiero zaczynająca specjalizację.
2. okulary są źle wykończone.
3. plastikowe soczewki są dużo gorszej jakości, niż robione w innym salonie. poprzedniej miałam ok. 3 lat i mają jedną wyskę. te robione w v.e. posiadam od dwóch dni (dbałam o nie jak cholera, żeby nie było) i mają kilka rysek (nie miały ich tuż po zakupie), czym miałam je zniszczyć, rzęsami?
mój tata chcial sobie kupic okulary ze szklem fotochromowym (czy jakos tak). W skrócie są dwa rodzaje - tanszy i drozszy. Najlepsze w Fielmann kosztuja tyle co NAJGORSZE w Vision.
następnym razem jadę do Krakowa po okulary, jeśli dla Was ve jest drogie .
nie mówię, że dla mnie 318zł (tyle zapłaciłam) to mało, wręcz przeciwnie, to BARDZO duża suma. ale tańszych nie znalazłam (oprawki 98zł, tańsze to tylko grube, plastikowe).
marinka, ja bylam wlasnie w niedziele w Galerii Krakowskiej i tam jest fielmann i ve. Mama pytala o te fotochromy dla taty, a ja szukalam przeciwslonecznych z filtrem dla siebie. Nie dosc ze w fielmann byl duzo wiekszy wybor to jeszcze naprawde te okulary byly tańsze, tak przeciętnie o 30,40 zł.
j mam okulary właśnie z antyrefleksem i cóż...wada mi się pogłebiła o 1+, ale dlatego też że siedzę często do nocy bez okularów.w sumie zastanawiam się nad zmianą oprawek w grudniu,ale w vision juz nie zmienię raczej.
W VE też nie ma jakiegos niesamowitego wyboru oprawek (przynajmniej w tym u mnie). A do tego,jak mam przepłacać za szkła,to wolę iśc gdzie indziej. Jak sobie policzyłam,że w ve mam dać za okulary,które będę nosiła w domu i sporadycznie wychodząc gdzieś, jakieś 500 zł( taka wersja z w mirę fajnymi oprawkami+ szkła plastykowe z antyref.),to stwierdziłam,że mam jeszcze stare okulary i aż tak bardzo na razie nie potrzebuję nowych,bo i tak noszę soczewki.
Mnie się wada powiększała,bo nie nosiłam okularów,jak powinnam i musiałam mocno wzrok wytężać. W końcu stwierdziłam,że czas na soczewki,bo już ludzi na ulicy nie poznaję,jak mi machają. Od trzech lat mam wadę -3 i na szczęście się nie pogłębia.
u mnie było tak,że miałam mieć już w 6 klasie ale to były tylko szkolne badania i pielęgniarka powiedziała,że radzi mi iść do okulisty.ale wtedy widziałam wszystko z tablicy i myślalam-po co?(b.mądre )a teraz w sumie nawet nie widzę na zegarku elektronicznym(dużym) z odległości 3 m jaka jest godzina.widać jestem już skazana na okulary.
MałaMi ja to jestem lepsza. Wstydziłam sie tego, że nie widzę. jak mieliśmy badania u pielęgniarki to zapamiętywałam numerki które kloleżanka czytała przedemną i wogóle udawałam, że wszystko widzę. W końcu powiedziałam rodzicom, że z moim wzrokiem jest coś nie tak i poszłam do okulisty. Okazało sie, że mam -0,75 w jednym oku a w drugim -1. To było chyba w 5 klasie. teraz mam z tego co dobrze pamiętam -1,75 w oby dwwóch oczach
Ja rok temu poszlam do okulisty, bo mnie na wykladach strasznie glowa bolala i nie moglam patrzec na profa z przodu, a siedzialam zawsze wysoko u gory z tylu i nie moglam sie koncetrowac. No i okazalo sie, ze na wyklady potrzebuje okulary, mam na jednym oku -0,5 a na drugim -0,25. Nosze je tez przy kompie i oczy i glowa mnie pozniej zaczyna bolec niz przed.
Okularki mam takie dziwaczne fajne czerwono-czarne. Dziwnie bylo mi w nich i nadal sie nie przyzwyczailam. Kupilam je w Vision Optyk (nie express), sa z antyrefleksem i jestem bardzo zadowolona.
Moj facet juz drugie tam sobie ostatnio kupil, on ma gorsza wade i wybral takie z fajnym systemem magnetycznym na ktory zaklada sie szkielka przeciwsloneczne.
Stare okulary, ktore tez kupil rok temu, byly one z poliweglanu sie bardzo psuly, produkcja z tego okresu miala wady i mu wymienia na nowe nawet bez rachunku (zgubilismy).
Bejbe, a zawsze nosisz soczewki? bo ja nie wiem, czy mogę raz nosić okulary, raz nie, czy to może źle dla oczu.
Ja jak nie mam założonych soczewek(noszę je,jak wychodzę z domu),to zakładam okulary,bo bez tego słabo widzę. Poza tym jak się ma sporą wadę wzroku,a sie nie nosi okularów,chociaż się powinno,to bardzo często wada się bardziej pogłębia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum