Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Okulary z antyrefleksem
Autor Wiadomość
Reichea 

Wysłany: 2007-04-05, 12:08   

Zamówiłam sobie dzisiaj okulary z antyrefleksem i jakimiś innymi filtrami itp specjalnie do komputera. Beda chyba dopiero po swietach. Kosztowaly 380zł. Zdam relacje co i jak :)

Paulette 

Wysłany: 2007-04-05, 13:52   

outsiderka napisał/a:
Moja mama też ma okulary z antyrefleksami, bo pracuje 8 godzin przy kompie.

moja tez.. ale ma z jedna warstwa.. a podobniez jakies 3 warstwowe sa super dobre..

marinka 

Wysłany: 2007-08-28, 14:23   

nie kupujcie z vision express.
1. jest duża szansa, że badać Was nie będzie okulistka, a osoba dopiero zaczynająca specjalizację.
2. okulary są źle wykończone.
3. plastikowe soczewki są dużo gorszej jakości, niż robione w innym salonie. poprzedniej miałam ok. 3 lat i mają jedną wyskę. te robione w v.e. posiadam od dwóch dni (dbałam o nie jak cholera, żeby nie było) i mają kilka rysek (nie miały ich tuż po zakupie), czym miałam je zniszczyć, rzęsami?

Scully 

Wysłany: 2007-08-29, 11:02   

4. drogo :lol:

bejbe 

Wysłany: 2007-08-29, 11:04   

Scully napisał/a:
4. drogo

Dokładnie! W VE za szkła,które kosztowały gdzie indziej 120 zł,oni chcieli 190 zł. No 70 zł to już spora róznica.

marinka 

Wysłany: 2007-08-29, 18:16   

Scully napisał/a:
4. drogo

na tle innych salonów, które odwiedziłam, ve nie wypadło pod tym względem najgorzej.

Cytat:
Dokładnie! W VE za szkła,które kosztowały gdzie indziej 120 zł,oni chcieli 190 zł. No 70 zł to już spora róznica.

120- zwykle kosztują szkła
190- 'plastiki'

w Lbn nie ma 'plastików' za 120zł, a to dziura. także nie sądzę, żeby gdzieś były za tyle.

NeynA 

Wysłany: 2007-08-29, 18:27   

marinka napisał/a:

Cytat:

120- zwykle kosztują szkła
190- 'plastiki'

w Lbn nie ma 'plastików' za 120zł, a to dziura. także nie sądzę, żeby gdzieś były za tyle.

Mówisz tu o parze czy pojedyńczym szkle?
Ja płaciłam za plastiki z antyrefleksem 80zł za szkło

marinka 

Wysłany: 2007-08-29, 18:59   

NeynA napisał/a:
Mówisz tu o parze czy pojedyńczym szkle?
Ja płaciłam za plastiki z antyrefleksem 80zł za szkło

o parze oczywiście:)

Reichea 

Wysłany: 2007-08-29, 19:11   

Scully napisał/a:
4. drogo :lol:

mój tata chcial sobie kupic okulary ze szklem fotochromowym (czy jakos tak). W skrócie są dwa rodzaje - tanszy i drozszy. Najlepsze w Fielmann kosztuja tyle co NAJGORSZE w Vision.

marinka 

Wysłany: 2007-08-29, 19:18   

następnym razem jadę do Krakowa po okulary, jeśli dla Was ve jest drogie :lol: .
nie mówię, że dla mnie 318zł (tyle zapłaciłam) to mało, wręcz przeciwnie, to BARDZO duża suma. ale tańszych nie znalazłam (oprawki 98zł, tańsze to tylko grube, plastikowe).

Reichea 

Wysłany: 2007-08-29, 19:37   

marinka, ja bylam wlasnie w niedziele w Galerii Krakowskiej i tam jest fielmann i ve. Mama pytala o te fotochromy dla taty, a ja szukalam przeciwslonecznych z filtrem dla siebie. Nie dosc ze w fielmann byl duzo wiekszy wybor to jeszcze naprawde te okulary byly tańsze, tak przeciętnie o 30,40 zł.

MałaMi 

Wysłany: 2007-08-29, 21:46   

j mam okulary właśnie z antyrefleksem i cóż...wada mi się pogłebiła o 1+, ale dlatego też że siedzę często do nocy bez okularów.w sumie zastanawiam się nad zmianą oprawek w grudniu,ale w vision juz nie zmienię raczej.

bejbe 

Wysłany: 2007-08-29, 23:55   

W VE też nie ma jakiegos niesamowitego wyboru oprawek (przynajmniej w tym u mnie). A do tego,jak mam przepłacać za szkła,to wolę iśc gdzie indziej. Jak sobie policzyłam,że w ve mam dać za okulary,które będę nosiła w domu i sporadycznie wychodząc gdzieś, jakieś 500 zł( taka wersja z w mirę fajnymi oprawkami+ szkła plastykowe z antyref.),to stwierdziłam,że mam jeszcze stare okulary i aż tak bardzo na razie nie potrzebuję nowych,bo i tak noszę soczewki.

marinka 

Wysłany: 2007-08-30, 13:46   

MałaMi napisał/a:
wada mi się pogłebiła o 1+

na początku gim robiłam okulary -1,25, teraz mam -2,25 :( a wadę to -3.

bejbe 

Wysłany: 2007-08-30, 16:07   

Mnie się wada powiększała,bo nie nosiłam okularów,jak powinnam i musiałam mocno wzrok wytężać. W końcu stwierdziłam,że czas na soczewki,bo już ludzi na ulicy nie poznaję,jak mi machają. Od trzech lat mam wadę -3 i na szczęście się nie pogłębia.

MałaMi 

Wysłany: 2007-08-30, 23:41   

u mnie było tak,że miałam mieć już w 6 klasie ale to były tylko szkolne badania i pielęgniarka powiedziała,że radzi mi iść do okulisty.ale wtedy widziałam wszystko z tablicy i myślalam-po co?(b.mądre :? )a teraz w sumie nawet nie widzę na zegarku elektronicznym(dużym) z odległości 3 m jaka jest godzina.widać jestem już skazana na okulary.

NeynA 

Wysłany: 2007-08-31, 20:51   

MałaMi ja to jestem lepsza. Wstydziłam sie tego, że nie widzę. jak mieliśmy badania u pielęgniarki to zapamiętywałam numerki które kloleżanka czytała przedemną i wogóle udawałam, że wszystko widzę. W końcu powiedziałam rodzicom, że z moim wzrokiem jest coś nie tak i poszłam do okulisty. Okazało sie, że mam -0,75 w jednym oku a w drugim -1. :? To było chyba w 5 klasie. teraz mam z tego co dobrze pamiętam -1,75 w oby dwwóch oczach

karomegi 

Wysłany: 2007-08-31, 21:18   

Ja rok temu poszlam do okulisty, bo mnie na wykladach strasznie glowa bolala i nie moglam patrzec na profa z przodu, a siedzialam zawsze wysoko u gory z tylu i nie moglam sie koncetrowac. No i okazalo sie, ze na wyklady potrzebuje okulary, mam na jednym oku -0,5 a na drugim -0,25. Nosze je tez przy kompie i oczy i glowa mnie pozniej zaczyna bolec niz przed.
Okularki mam takie dziwaczne fajne czerwono-czarne. Dziwnie bylo mi w nich i nadal sie nie przyzwyczailam. Kupilam je w Vision Optyk (nie express), sa z antyrefleksem i jestem bardzo zadowolona.
Moj facet juz drugie tam sobie ostatnio kupil, on ma gorsza wade i wybral takie z fajnym systemem magnetycznym na ktory zaklada sie szkielka przeciwsloneczne.
Stare okulary, ktore tez kupil rok temu, byly one z poliweglanu sie bardzo psuly, produkcja z tego okresu miala wady i mu wymienia na nowe nawet bez rachunku (zgubilismy).

marinka 

Wysłany: 2007-09-01, 11:27   

bejbe napisał/a:
już ludzi na ulicy nie poznaję,jak mi machają

znam to :P

bejbe napisał/a:
W końcu stwierdziłam,że czas na soczewki,bo już ludzi na ulicy nie poznaję,jak mi machają. Od trzech lat mam wadę -3 i na szczęście się nie pogłębia.

Bejbe, a zawsze nosisz soczewki? bo ja nie wiem, czy mogę raz nosić okulary, raz nie, czy to może źle dla oczu.

bejbe 

Wysłany: 2007-09-02, 16:40   

marinka napisał/a:
Bejbe, a zawsze nosisz soczewki? bo ja nie wiem, czy mogę raz nosić okulary, raz nie, czy to może źle dla oczu.

Ja jak nie mam założonych soczewek(noszę je,jak wychodzę z domu),to zakładam okulary,bo bez tego słabo widzę. Poza tym jak się ma sporą wadę wzroku,a sie nie nosi okularów,chociaż się powinno,to bardzo często wada się bardziej pogłębia.

Odpowiedz do tematu