KingaJ
Wysłany: 2006-11-24, 15:52 Jak wybielić zęby ? ...
Siemka, mam pytanko znacie może jakieś sposoby na wybielanie zębów prócz tego laseru u dentysty ( o ile wogóle on działa ... ) Ja np. słyszałam o tym że się miesza sól z wybielającą pastą do zębów ... ale nie wiem czy to działa. Więc może wy znacie jakieś sposoby albo działające pasty które wybielą zęby ? Czekam na odpowiedzi Pozdro
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-24, 15:56
no nie wiem, chyba nie ma takiej pasty która naprawde dałaby oczekiwany efekt...
słyszałam cos o proszku do pieczenia, ale mozesz sobie podrażnić bużke...
co do lasera,
KingaJ napisał/a:
laseru u dentysty ( o ile wogóle on działa ... )
jeśli by nie działał to w jaki sposób wszystkie gwiazdy miałyby takie śnieżnobiałe uśmiechy?
W temacie "Pasty do zębów" jest trochę wiadomości o pastach wybielających. A jeśli chodzi o takie "domowe sposoby" np. dodawanie do pasty sody, proszku do pieczenia to może one dają jakiś efekt (nie wiem, nie próbowałam), ale raczej nie działają najlepiej na szkliwo.
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-24, 16:02
ETNA napisał/a:
np. dodawanie do pasty sody, proszku do pieczenia to może one dają jakiś efekt (nie wiem, nie próbowałam), ale raczej nie działają najlepiej na szkliwo.
no właśnie, dlatego ja tez tego nie próbowałam bo mam wade szkiwa jakąś, ale słyszałam ze daje efekt, ale nie powinno sie tego stosować cześciej niż raz na 2 tygodnie
proszek do pieczenia rzeczywiscie wybiela... no ale jest to substancja 'żrąca' (przynajmniej tak działa) wiec mozna to zrobic raz na dlugi czas.... a sól aż tak nie niszczy zebów.. no ale rowniez nie nalezy stosowac za czesto...
pamiętajcie tylko dziewczyny, że jeśli macie z NATURY żółtawe zabarwienie zębów, to raczej i dentysta wam nie pomoże. Takie rzeczy są uwarunkowane genetycznie i jeśli wasza rodzinka ma z reguły biały uśmiech, to pewnie i wasz da się doprowadzić do takiego stanu. Ale niestety, jeśli w waszej rodzinie nikt nie miał lśniąco białych ząbków to są nikłe szanse
No wlasnie wtedy tylko dentysta moze pomoc. Ja mam kolezanke ktora ma z natury zolte zeby, po prostu taki kolor kosci. Jej mama też... I robi sobie raz na kilka lat wybielanie u dentysty i pomaga. Nosi tam jakies zelowe wkladki itp na noc, potem jakims światlem jej to robią.. nie pamietam zresztą bo sie na tym nie znam, ale wiem jedno - są efekty.
KingaJ
Wysłany: 2006-11-26, 09:37
Nonkaa o ile wiem to wybielanie kosztuje od 140 zł do 180 zł ale nie wiem czy coś się nie zmieniło
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-26, 12:53
KingaJ napisał/a:
140 zł do 180
serio tak tanio?? ja myślałam ze kilka tys...
wogle wiecie ile w Anglii biorą za wyrwanie zęba? Na ubezpieczenie 90funtów... a za wymiane całej górnej szczęki 1000f z ubezpieczeniem, z bez- 2500f!!! Moja ciotka własni do Polski pojechała sobie ta szczeke zrobić bo tu zbankrutowała...
KingaJ
Wysłany: 2006-11-26, 13:05
! ! ! To ja się nie dziwię że Anglicy są tacy biedni hehe kiedyś przeglądałam Allegro w poszukiwaniu czegoś do wybielenia zębów ( nie mam ich żółtych ale lubię mieć śnieżnobiałe ) no i tam był taki laser do wybielania z żelem ( reklamowali kiedyś taki w tele zakupach mango ... oczywiście na allegro był 4 razy tańszy ) no i pod tym zdjęciem tego laserka pisało że ' okazja laser za 99 zł ! U dentysty zapłacił byś 160 zł ... ' bla bla ale ja wolę iść do dentysty bo raczej do niego miała bym więcej zaufania bo kto wie co by z takiego laserka za 99 zł wyszło ? ( a poza tym czytałam na onecie o wybielaniu ząbków u dentysty i tam właśnie pisało od 140 zł do 180 zł ) Buziaki for Nonkaa :* :*
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-26, 13:15
No pewnie, od dawna wiadomo ze Mango=Szit przeciez to naturalne że opłaca sie zapłacic 2 razy wiecej ale mieć PEWNOŚĆ ze bedziesz miała śnieżnobiałe ząbki a to z Allegro to napewno badziewie... Wiem bo kiedyś mama kupiła na Allero CZARNĄ paste wybielającą, bo tak ja zachwalali, że ma taki skład jakieś minerały itp] że jest czarna ale ma silnie wybielające działanie. Było nawet kilka osób które pisały że ta pasta działa, ze są zachwycone efetkami i wogóle to sie mama skusiła... I jaki efekt? Poza ufajdaną na czarno szczoteczką do zębów- żaden...
A te osoby które tak ją zachwalały były podstawione =/
Buziaki Kiniu =*
Nonkaa o ile wiem to wybielanie kosztuje od 140 zł do 180 zł
U mojej dentystki zabieg wybielania kosztuje 150 zł, ale z tego co ona mówiła, to taki jeden zabieg nie ma wogóle sensu i dla całkowitego efektu trzeba go powtyórzyć 7-10 razy. Można też wybielić ząbki za jednym razem (jest to bardziej szkodliwe dla szkliwa) i wtedy taki zabieg kosztuje 1200 .
Nonkaa o ile wiem to wybielanie kosztuje od 140 zł do 180 zł
U mojej dentystki zabieg wybielania kosztuje 150 zł, ale z tego co ona mówiła, to taki jeden zabieg nie ma wogóle sensu i dla całkowitego efektu trzeba go powtyórzyć 7-10 razy. Można też wybielić ząbki za jednym razem (jest to bardziej szkodliwe dla szkliwa) i wtedy taki zabieg kosztuje 1200 .
Co racja to racja. Wedlug mnie każdy uśmiech (prawie ) jezeli tylko jest szczery i szeroki Kiedys tez mialam jakiś obłęd na punkcie że mam żółte zęby i je wybielałam...a teraz uśmiecham się i nie myślę o tym, przecież nie mam niewiadomo jakich zebów
ja kiedys sobie wybielilam kupilam taki zel w aptece biala perla kosztowala wtedy 50zl, zakladalam nakladki na noc i serio mozno mi wybielilo az kazdy mi mowil jakie ty masz biale zeby... nakladalam jej tak prez 2 tygodnie i to wystarczylo.Na poczatku byly wrazliwe ale wszystko wrocilo do normy.To bylo tak 5 lat temu a jeszce mi tak mocno nie zżółknialy, ale mam zamiar jakos niedlugo znowu ja kupic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum