jak ja uzywalam tej bialej perli to tam bylo napisane ze po jej uzywaniu zeby przez jakis czas stana sie bardzo wrazliwe i moga bolec, Moje bolaly i byly wrazliwe,ale z czasem to minelo a u dentysty jak bylam jakis czas potem powiedziala ze mam bardzo ladne zeby i nie mowila ze mam je zniszczone. Ale z ta coca cola -ja cie az sie przestraszylam
w "pogromcach mitów "obalili ten mit ze cola rozpuszcza zęby w połowie bo rozpuszcza ale tylko "mleczaki" jak byłam mała to coli nie piłam i najlepiej nadaje podobno sie do czyszczenia chromowanych rzeczy...
cola zawiera stosunkowo pokaźne ilości kwasu fosforowego Jony fosforanowe (V) utleniają żelazo tworząc nierozpuszczalny fosforan żelaza, który zalega cienką warstwą zabezpieczając przed dalszą korozją
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
eee, nie namawiam do zaprzestania picia coli bo czas, w jakim się styka z zębami i stężenie kwasu jest de facto nieszkodliwe sama próbowałam na języku w laboratorium soli jak nie byłam pewna co to jest i nic mi nigdy nie było przesadzacie
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
Cola mi jakos specjalnie nigdy nie smakowała, nie to że nie lubiłam, ale nie lubiłam tego uczucia na zębach jakie pozostaje po jej wypiciu....wiec odstawiać jej nie musze, pozostaje mi szukanie w produktach które spożywam innego winowajcy niebiałego koloru moich zębów
_________________ Because heaven sends and heaven takes
ja używam od tygodnia pasty blend-a-med soda bicarbonate
Miałam ją, ale jak dla mnie była jakaś za "ostra". Zawsze długo mmyję zęby, a jak używałam tej pasty to po 2 minutach szczotkowania dziąsła mnie szczypały, więc ją odstawiłam i wróciłam do blend-a-med 3D
znannym domowym sposobem wybielania zebow jest mycie zebow szczoteczka umoczonych w sodzie lub soli ale odradzam sol poniewaz moze rysowac szkliwo... natomiast sody uzywam i hamuje rozwoj bakteri:)
Raczej nie... Po pierwszym razie widac roznice, ale calkiem biale po 3 razie... O tym sposobie mozesz zapytac sie w aptece. Sa rozne preparaty ktore moga zastopic sode i sa jak najbardziej bezpieczne:)
Po pierwszym razie widac roznice, ale calkiem biale po 3 razie...
Ale można myć sodą kilka dni z rzędu, czy robiłaś jakieś odstępy między jednym myciem, a drugim? I jak długo myć, tak jak normalnie pastą kilka minut, czy wystarczy chwilka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum