Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wybielić zęby ? ...
Autor Wiadomość
outsiderka 

Wysłany: 2011-07-27, 18:43   

ja uzywam bp i sie przyzwyczailam Agnes... po pierwszym uzyciu mialam podobne wrazenia, nosze 2 nakladki naraz;)

Agnes 

Wysłany: 2011-07-27, 22:15   

Nieźle :) Ja chyba za 1 razem dałam wogóle za dużo żelu, teraz aplikuje mniej i już było lepiej, choć nadal siedze raz z jedną a raz z drugą nakładką ;)

Apsik! 

Wysłany: 2011-08-03, 19:43   

Zawsze marzyłam o wybieleniu zębów, ale moje z natury mają dość żółtawy odcień i nigdy śnieżnobiałe nie były - tak już mamy w genach. I ciągle mnie to zastanawia, czy da się takie ząbki rozjaśnić, czy nie ma sensu się w ogóle w to bawić.

aniusia 

Wysłany: 2011-08-06, 11:38   

ja tez mam żółty odcień zębów. niestety nic nie da się z tym zrobić.
oczywiście wkurza mnie fakt, że osoby, które palą papierosy i piją litry kawy mają bielsze zęby ode mnie, ale cóż, taka natura ;)

k81_81 

Wysłany: 2011-08-10, 22:38   

Jak bylam mlodziutka i glupiutka nie urazajac nikogo :) sypalam sobie na nalozona na szczoteczke paste ,sode oczyszczona .Powiem wam ,ze mi pomoglo, ale slyszalam pozniej ,ze niszczy szkliwo i dalam sobie na luz :) .Teraz nie robie nic z tym faktem ,jak jest tak bedzie :) .

aniusia 

Wysłany: 2011-08-11, 12:54   

też kiedyś myłam zęby sodą ;p niedługo... ale w końcu dotarło do mnie, że mam żółta kość i nic z tym nie zrobię;p

sasanka 

Wysłany: 2012-01-11, 11:48   

Dziewczyny, a stosowałyście nakładki z żelem iBright albo paski Cest? Macie jakieś doświadczenia? Szukam czegoś na wybielanie zębów, ale musi być łagodne, żeby nie zniszczyć szkliwa, no i skuteczne, żeby było widać efekty. I tak myślę myślę, co doradzacie?

veaollia 

Wysłany: 2012-02-02, 16:19   

Ja wybielałam ząbki iBright'em i szkliwo mi się w ładnym stanie trzyma, zęby białe, nie bolały, nie były nadwrażliwe, więc ogólnie na plus jest taki sposób na wybielanie.

sasanka 

Wysłany: 2012-02-09, 13:21   

A jak z tą łagodnością? Czy iBright nie szkodzi dziąsłom? Bo dziąsła tez chyba mam wrażliwe ;)

veaollia 

Wysłany: 2012-02-10, 14:57   

Nieeeeee, moim dziąsłom iBright nie zaszkodził, a też raczej mam wrażliwe, bo jak czasem ugryzę jabłko, to czuję zimno, ale akurat ta nakładkowa metoda na wybielanie zębów nie wpływa na dziąsła.

lidka 

Wysłany: 2012-02-15, 11:11   

Żadna pasta czy palstry nie wybielą nam zębów, nie ma się co oszukiwać. Lepiej zdjąć kamień nazębny, będzie poprawa.

outsiderka 

Wysłany: 2012-02-16, 20:54   

lidka napisał/a:
Żadna pasta czy palstry nie wybielą nam zębów, nie ma się co oszukiwać. Lepiej zdjąć kamień nazębny, będzie poprawa.

Czyżby? Ja akurat kamienia nie mam (zresztą jak ktoś ma kamień na zębach, czyli się tak zapuszcza w młodym wieku, to generalnie masakra), nawet pytałam dentystkę, czy mam kość taką kremową i nie wybielę zębów, to ona tak tak, że już nic się z tym nie da zrobić. A używałam białą perłę i zęby po niej miałam takie białe, że aż wyglądały nienaturalnie.

sasanka 

Wysłany: 2012-02-21, 12:09   

veaollia napisał/a:
Nieeeeee, moim dziąsłom iBright nie zaszkodził, a też raczej mam wrażliwe, bo jak czasem ugryzę jabłko, to czuję zimno, ale akurat ta nakładkowa metoda na wybielanie zębów nie wpływa na dziąsła.

Dzięki za odp, a możesz mi jeszcze napisać na forum, czy te nakładki się nie odklejają, czy się łatwo dopasowują, jak to generalnie wygląda w praktycznym zastosowaniu?

veaollia 

Wysłany: 2012-02-28, 14:48   

Nie, mi się te nakładki nie odklejały, nie wiem, jak inne są zrobione, ale iBright ładnie przylega, nie spada, nic takiego się nie dzieje. Łatwy w użyciu jest ten sposób wybielania, zakładasz na zęby i do godzinki w tym siedzisz, żadna sztuka ;) .

naveka 

Wysłany: 2012-03-07, 10:08   

A czy jak się stosuje Białą Perłe czy iBright to można pić kawę? Bo kawa podobno mocno wpływa na odcień zębów. Piłyście podczas wybielania?

outsiderka 

Wysłany: 2012-03-09, 07:58   

Ja podczas wybielania nie pilam kawy, nawet pilam tylko jedna herbate dziennie. teraz pije duzo herbaty (w sumie to to samo co kawa) i zeby sa nadal biale. moze juz nie tak, bo minely dwa lata, ale ostatnio kolezanka mnie spytala, czy wybielalam zeby;p

lidka 

Wysłany: 2012-03-12, 14:22   

Ja kupiłam sobie teraz białą perłę i mam wrażenie, że ciut jakby ładniejsze. Ale piję kawę, herbatę.

tenebra 

Wysłany: 2012-03-17, 12:38   

Kusisz Outsi tą pierłą... mam w planach kupienie jej, ale to dopiero jak na jakiś urlop sobie pójdę bo w pracy kawka za bardzo by mnie kusiła w czasie trwania "kuracji".

Lidka daj znać jak efekty po całej kuracji :)

(\.../)
(O.o)
(> <)

veaollia 

Wysłany: 2012-03-21, 11:05   

naveka napisał/a:
A czy jak się stosuje Białą Perłe czy iBright to można pić kawę? Bo kawa podobno mocno wpływa na odcień zębów. Piłyście podczas wybielania?

No ja sobie odpuściłam kawę jak wybielałam ibrightem, chociaż w sumie jakoś wielkich ilości kawusi nigdy nie piłam, więc wyrzeczenie się nie było dla mnie ciężkim zadaniem ;) . Ale na te kilka dni dobrze chyba zrezygnować, przynajmniej się porządnie wyśpimy ;) .

outsiderka 

Wysłany: 2012-03-23, 20:19   

tenebra napisał/a:

Kusisz Outsi tą pierłą... mam w planach kupienie jej, ale to dopiero jak na jakiś urlop sobie pójdę bo w pracy kawka za bardzo by mnie kusiła w czasie trwania "kuracji".

Jakby co, to naprawdę polecam. Koleżanka zachwala jeszcze paski blend-a-med i widac, że ma bardzo białe zęby, ale mówi, że już np. jej siostra nie miała takiego fajnego efektu. Zależy od człowieka. Tzn. jak ja będę chciała odświeżyć biel, to chyba kupię paski, bo 2 tubki perły to dla mnie za dużo, spokojnie jedna starczy na przeprowadzenie kuracji, a druga by wtedy czekała na lepsze czasy i pewnie by się przeterminowała.

Odpowiedz do tematu