hmm ciekawe jak to z tą wodą utlenioną, temat chwilowo zamilkł czyżby nie było póki co rezultatów? Może kiedyś to przetestuje. Żeby pozbyć się wągrów oprócz chwilowego oczyszczania po którym i tak wągry wracają trzeba też stosować coś co będzie przeciwdziałać ich ponownemu pojawianiu się, ja osobiście mam lekki trądzik i od pewnego czasu podjęłam z nim walkę, wybrałam się do dermatologa przeszłam małe oczyszczenie i obecnie stosuje krem skinoren, który ma działanie przeciwtrądzikowe ale również przeciwzaskórnikowe i problem wągrów jest już dużo mniejszy, nadal od czasu do czasu się pojawiają ale już w znacznie mniejszym stopniu niż wcześniej
Ja polecam maść Acne derm, okresowe przemywanie twarzy wodą z sokiem z cytryny, regularne peelingi i preparaty hamujące przetłuszczanie się skóry. Aha, no i mycie twarzy płynem do higieny intymnej. Na moją cerę ma zbawienne działanie, na czole już nie miałam dawno wysypu, na dodatek żele podrażniały moje naczynka na nosie.
Teraz jak skończę Acne derm, idę do lekarza po receptę na Duac. Kosztuje 50zł, ale ponoć jest świetny. Zobaczymy. U mnie sytuacja z wągrami o niebo lepsza, jeszcze trochę i chyba w ogóle przestanę cokolwiek maskować na buzi.
Aha, no i mycie twarzy płynem do higieny intymnej. Na moją cerę ma zbawienne działanie, na czole już nie miałam dawno wysypu, na dodatek żele podrażniały moje naczynka na nosie.
EKhm ? Słucham? Nie wyobrażam sobie myć twarzy tym żelem z Ziaji... masakra
Dlaczego masakra? Przecież nie myjesz twarzy wydzielinami "stamtąd".
Wejdź na wizaż i poczytaj sobie, ile dziewczyn poleca mycie żelami... Między innymi AgaBJ. Moja cera naprawdę wygląda o niebo lepiej po płynie, niż żelach do mycia twarzy, rzadko co mi wyskakuje, nie to co kiedyś... Ciągle jakieś wysypy, kaszki na czole-czasem to aż mi się płakać chciało.
Płynu z... Biedronki Jakiś intimea konwaliowy. Wcześniej myłam Venus z korą dębu... Nie ma to raczej znaczenia jakim, bo one wszystkie nie wysuszają skóry Dla mnie lepsze niż te specyfiki bez SLS.
Troszkę mnie zdziwiło, bo taki żel jest przeznaczony do miejsc intymnych, wiem, ze przez to jest delikatny i antybakteryjny. No ciekawe, ale chyba nie wypróbuje.
Tego z wodą utlenioną też nie próbowałam.
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart !
Powoduje wychodzenie tych wągrów, których się potem do końca nie da wycisnąć, a jak próbujesz, to zostają czerwone ślady i strup, który przy kontakcie z wodą utlenioną pieni się.
w sumie to te plyny do higieny intymnej roznia sie od zeli do mycia twarzy tym ze maja bardziej przyjazne ph. tez czasem nimi myje twarz i rzeczywiscie sa lepsze efekty
o kurcze to może jednak spróbuje. Raz na tydzień nie zaszkodzi, tylko trzeba się przełamać. Tylko, że ja mam ten żel z Ziaji.
kiedy byłam rok temu u dermatologa, to mi przepisał(a) ten słynny chyba duet Differin i Clindacne (razem ok 80zł). Używałam jakiś czas, nawet niezły, tylko podrażnia i wysusza strasznie i zrezygnowałam...
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart !
outsiderka A nie orientujesz się może czy ten Duac jest podobny do Dalacin T, ile mniej więcej kosztuje?
Jakiś czas temu mama szła do lekarza rodzinnego i poprosiłam ją żeby wzięła na recepte ten Dalacin T, mam fajnego lekarza i mnie lubi hehe to wypisał mi, Tylko śmiał się, że mi to niepotrzebne bo nie mam trądziku ale co tam
Maść jest . Miałam szczególnie na brodzie takie małe zaczerwienia po krostkach i w te same miejsca robiły się nowe, jak zaczęłam używać tej maści mam ładną czystą twarz.
Edytka, nie mam pojęcia czy jest podobny do Dalacin T, bo nie używałam ani jednego ani drugiego, koleżanka, która poleciła mi Duac chyba też nie A co do ceny, to jest dość drogi, bo ok.50 zł... Ale ponoć , bo hamuje przed jakąś bakterią, która ma wpływ na naszą cerę i szczerze mówiąc to widać. Koleżanka, która miała straszny trądzik na polikach, teraz ma gładziutką cerę. Aż jej zazdroszczę, bo chciałabym mieć taką w strefie T
A czy wysusza jej skórę?
No ceny są podobne, ten Dalacin T ma taką przeźroczystą, delikatną konsystencje i nie zauważyłam żeby wysuszał skórę. Niedługo mi się kończy i chciałabym wybrać jeden z nich.
Dzięki za odpowiedź
no_promises, powiem Ci szczerze, że wągry nie znikną nigdy do końca, a jak znikają, to są potem te nieestetyczne dziurki po nich. Ale ja już przestałam używać podkładu, więc to coś oznacza
Stosuję tę samą taktykę co przedtem, no może trochę się opuściłam, ale grunt, że nie jest gorzej.
Podsumowując, to i tak jestem zadowolona z efektów- wcześniej było masakrycznie, teraz jest ok Nie idealnie, ale do zaakceptowania,.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum