Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
BODY SPACE lub VACU STEP
Autor Wiadomość
Gnomik 

Wysłany: 2006-09-15, 21:25   BODY SPACE lub VACU STEP

Szukam informacji na temat ćwiczeń BODY SPACE, VACU STEP, itp. Czy któraś z Was próbowała już tego typu ćwiczeń? Czytam na internecie, że podobno super działa, na te problematyczne miejsca - uda, pośladki... Chciałabym się za siebie wziąść nawiązując do mojego psychicznego kryzysu...tylko nie wiem jaki typ ćwiczeń wybrać...chodziłam na siłownię, ale żywcem teraz nie mam kiedy, bo to jednak 2-2,5 godzinki, a ja robię prawko i nie mam już więcej czasu do dyspozycji....

Paulette 

Wysłany: 2006-09-15, 22:30   

Też bym chciała wiedzieć..

Gnomik 

Wysłany: 2006-09-16, 22:49   

Paulette napisał/a:
Też bym chciała wiedzieć..

Hehe, to się chyba niestety nie dowiemy :)

outsiderka 

Wysłany: 2006-09-16, 22:49   

ja pierwsze o takim czymś słyszę :D

Paulette 

Wysłany: 2006-09-16, 23:20   

No ja właśnie chyba też :)

kasiaz 

Wysłany: 2006-09-17, 11:18   

Ja może nie mam informacji na ten temat ale mam cały komplet płytek z Shape-a tam są ćwiczenie dosłownie na wszystko i dają niezły wycisk. Kiedyś do nich ćwiczyłam ale teraz już za bardzo nie mam czasu ani kondycji... :grin:

Paulette 

Wysłany: 2006-09-24, 21:40   

>Może zajrzyj na tę stronkę<

Magda87 

Wysłany: 2006-09-25, 07:28   

podobno dzialaja ale sa dosyc drogie bo trzeba to czesto powtarzac

ETNA 

Wysłany: 2006-09-28, 14:47   

Na siłowni, do której chodziłam był ten Vacu Well i cieszył się dużym zainteresowaniem. Babka prowadząca siłownię zrobiła nawet taką tabelkę, na której wpisywane były zmiany w obwodzie talii i ud poszczególnych kobiet korzystających z tego urządzenia. I muszę przyznać, że te wyniki były imponujące. Nie była to żadna ściema bo to urządzenie stało na sali, w której wszyscy ćwiczyli, więc często spotykałam kobiety, które przychodziły regularnie i same potwierdzały, że efekty naprawdę są. Korzystały z tego nawet szczupłe babeczki, nie po to żeby schudnąć, ale to urządzenie też dobrze ujędrnia. Jednak w tym Vacu Wellu trzeba też się nieźle namęczyć. Wkładają Cię w taką kamizelkę, która nie przepuszcza powietrza i wchodzisz do urządzenia. Potem musisz już tylko pedałować trochę jak na rowerku stacjonarnym, albo raczej na stepie tylko jest to znacznie bardziej męczące. Taki zabieg trwał chyba 30 min. Trzeba chodzić codziennie albo co drugi dzień i przynajmniej 20 takich zabiegów, więc trzeba mieć trochę wolnego czasu, żeby sobie pozwolić na takie częste wizyty.

agunha 

Wysłany: 2006-10-08, 23:30   

Ta maszyna daje świetne rezultaty :-)
Ja ćwiczyłam na VACU LINE. Rzeczywiście trzeba przejść cały cykl zabiegów: w pierwszym tygodniu 5, w drugim i trzecim 4, a w czwartym 2. Ale warto się przemóc do regularnych ćwiczeń przez ten miesiąc. Zabieg trwa 30 minut. W VACU LINE jest bieżnia, więc chodzisz sobie spokojnie, jak chcesz się troche bardziej zmęczyć możesz ustawić większy wznios, albo prędkość, ale nie wolno biegać.
Mój rezultat to z dużego 40 na małe 38 :D no i skóra wygląda fantastycznie.
To mi się chyba najbardziej spodobało. Zero cellulitu, rozstępy mniejsze i naczynka nie pękają.

adriana7 

Wysłany: 2006-10-09, 19:56   

agunha, a teraz podaj nam cene tej przyjemności :D
Ja się mocno zastanawiam, czy by się nie udać na takie cuś. Już nie po to, zeby schudnąc, ale żeby skóra była ładna.

k81_81 

Wysłany: 2006-10-09, 19:58   

No fajnie to brzmi ,tylko tez jestem ciekawa ile takie cos kosztuje...

Paulette 

Wysłany: 2006-10-09, 20:21   

O cholera... przydałoby mi się takie coś.. bo z moim callulitem nic sobie nie radzi :( buuu...

agunha 

Wysłany: 2006-10-09, 23:08   

Cena 85 gr za minutę, czyli jakies 25 złotych za 30 minut, a za cały karnet (15 zabiegów) 300 złotych, w tym do każdego zabiegu woda 0,5 litra, bo trzeba w uzupełniać płyny, bo nie chodzi o to by się odwodnić tylko schudnąć i ujędrnić :) )) Czyli z jednej strony troszke kasy idzie... ale jak przekalkulować ze to wydatek raz na pol roku, a efekty sa swietne... Ja polecam :lol:

Magda87 

Wysłany: 2006-10-10, 11:32   

mojego faceta na to wysle ;) bo ja chce przytyc a nie sie odchudzic :) a jemu akurat sie to przyda

Gnomik 

Wysłany: 2007-02-08, 08:25   

Odświeżę temat, bo właśnie wczoraj byłam pierwszy raz na Body Space.... i z sesji 30 minutowej, wytrzymałam 15 minut :( Mało brakowało,a bym odleciała,zrobiło mi się strasznie słabo... nie wiem czy to wina tego,że przez 3 dni miałam grypę żołądkową, i mało jadłam,czy taki mój urok... Po tych 15 minutach mam dziś zakwasy jakbym biegała z 2 godziny...
A dziś idę jeszcze raz - spróbuję... jak mi dziś się nie uda to chyba zrezygnuję :(

black lady 

Wysłany: 2007-02-09, 13:47   

gnomik nie poddawaj się tak łatwo,
może mogłaś troszkę odpocząć po przebytej chorobie....
gdzies tam czytałam, że jak czujesz, że więcej nie wytrzymiesz to przerwij ćwiczenie, albo zabierz się do innego , lżejszego,
kondycję się nabywa z czasem :)
początki są naprawdę trudne, ale póżniej idzie już z górki... :)

Gnomik 

Wysłany: 2007-02-09, 19:20   

Dziękuję black lady :) Dzisiaj byłam własnie 3 raz, już wytrzymuję :) i zaczyna mi się to podobać ... zobaczymy tylko jakie efekty...

ETNA 

Wysłany: 2007-03-02, 10:08   

Gnomik, i jak efekty? Chodzi mi nie tylko o zrzucenie wagi, ale czy zauważyłaś poprawę w wyglądzie skóry, jej ujędrnieniu itp.

adriana7 

Wysłany: 2007-03-02, 18:48   

Własnie, bo i ja bym się na takie cudo wybrała. Już zlokalizowałam je, teraz tylko czy warto tyle4 kasy wydać.

Odpowiedz do tematu