Wysłany: 2006-09-15, 21:25 BODY SPACE lub VACU STEP
Szukam informacji na temat ćwiczeń BODY SPACE, VACU STEP, itp. Czy któraś z Was próbowała już tego typu ćwiczeń? Czytam na internecie, że podobno działa, na te problematyczne miejsca - uda, pośladki... Chciałabym się za siebie wziąść nawiązując do mojego psychicznego kryzysu...tylko nie wiem jaki typ ćwiczeń wybrać...chodziłam na siłownię, ale żywcem teraz nie mam kiedy, bo to jednak 2-2,5 godzinki, a ja robię prawko i nie mam już więcej czasu do dyspozycji....
Ja może nie mam informacji na ten temat ale mam cały komplet płytek z Shape-a tam są ćwiczenie dosłownie na wszystko i dają niezły wycisk. Kiedyś do nich ćwiczyłam ale teraz już za bardzo nie mam czasu ani kondycji...
Na siłowni, do której chodziłam był ten Vacu Well i cieszył się dużym zainteresowaniem. Babka prowadząca siłownię zrobiła nawet taką tabelkę, na której wpisywane były zmiany w obwodzie talii i ud poszczególnych kobiet korzystających z tego urządzenia. I muszę przyznać, że te wyniki były imponujące. Nie była to żadna ściema bo to urządzenie stało na sali, w której wszyscy ćwiczyli, więc często spotykałam kobiety, które przychodziły regularnie i same potwierdzały, że efekty naprawdę są. Korzystały z tego nawet szczupłe babeczki, nie po to żeby schudnąć, ale to urządzenie też dobrze ujędrnia. Jednak w tym Vacu Wellu trzeba też się nieźle namęczyć. Wkładają Cię w taką kamizelkę, która nie przepuszcza powietrza i wchodzisz do urządzenia. Potem musisz już tylko pedałować trochę jak na rowerku stacjonarnym, albo raczej na stepie tylko jest to znacznie bardziej męczące. Taki zabieg trwał chyba 30 min. Trzeba chodzić codziennie albo co drugi dzień i przynajmniej 20 takich zabiegów, więc trzeba mieć trochę wolnego czasu, żeby sobie pozwolić na takie częste wizyty.
Ta maszyna daje świetne rezultaty :-)
Ja ćwiczyłam na VACU LINE. Rzeczywiście trzeba przejść cały cykl zabiegów: w pierwszym tygodniu 5, w drugim i trzecim 4, a w czwartym 2. Ale warto się przemóc do regularnych ćwiczeń przez ten miesiąc. Zabieg trwa 30 minut. W VACU LINE jest bieżnia, więc chodzisz sobie spokojnie, jak chcesz się troche bardziej zmęczyć możesz ustawić większy wznios, albo prędkość, ale nie wolno biegać.
Mój rezultat to z dużego 40 na małe 38 no i skóra wygląda fantastycznie.
To mi się chyba najbardziej spodobało. Zero cellulitu, rozstępy mniejsze i naczynka nie pękają.
agunha, a teraz podaj nam cene tej przyjemności
Ja się mocno zastanawiam, czy by się nie udać na takie cuś. Już nie po to, zeby schudnąc, ale żeby skóra była ładna.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Cena 85 gr za minutę, czyli jakies 25 złotych za 30 minut, a za cały karnet (15 zabiegów) 300 złotych, w tym do każdego zabiegu woda 0,5 litra, bo trzeba w uzupełniać płyny, bo nie chodzi o to by się odwodnić tylko schudnąć i ujędrnić )) Czyli z jednej strony troszke kasy idzie... ale jak przekalkulować ze to wydatek raz na pol roku, a efekty sa swietne... Ja polecam
Odświeżę temat, bo właśnie wczoraj byłam pierwszy raz na Body Space.... i z sesji 30 minutowej, wytrzymałam 15 minut Mało brakowało,a bym odleciała,zrobiło mi się strasznie słabo... nie wiem czy to wina tego,że przez 3 dni miałam grypę żołądkową, i mało jadłam,czy taki mój urok... Po tych 15 minutach mam dziś zakwasy jakbym biegała z 2 godziny...
A dziś idę jeszcze raz - spróbuję... jak mi dziś się nie uda to chyba zrezygnuję
gnomik nie poddawaj się tak łatwo,
może mogłaś troszkę odpocząć po przebytej chorobie....
gdzies tam czytałam, że jak czujesz, że więcej nie wytrzymiesz to przerwij ćwiczenie, albo zabierz się do innego , lżejszego,
kondycję się nabywa z czasem
początki są naprawdę trudne, ale póżniej idzie już z górki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum