Jezus Maria, czy z Wami wszystko w porządku ?:D
Ja co chwile kryzysy zaliczam, i marze, żeby mi to zdarli, a tu dopiero tydzień... Powoli się zaczyna - kupa kasy idzie na wosk, bo bez tego chyba bym nie wytrzymała. Język zdarty od wewnętrznych rurek, policzki pokłute drutami, wargi poprzecinane drutem i taką"łapką" od zamków metalowych. Raz jest ok, a raz nie moge się śmiać, mówić, bo każdy ruch wargami boli. Wczoraj tak mi poraniło, że az miałam napuchnięte. Do tego zaczyna się ból głowy i ból stawów, bo wreszcie się prawidłowo szczęki ustawiają.
No i już schudłam do 46 kg.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja co chwile kryzysy zaliczam, i marze, żeby mi to zdarli, a tu dopiero tydzień...
No ja tez sie zastanawiam czy wy wiecie w ogole co wiąże się z założeniem aparatu!? Piotrek miał i bardzo się cieszył, że mu ściągnęli.. Jedzenie wszędzie wchodzi, po podkręceniu zęby bolą tak, że spać nie można, druty wbijają się w wew. stronę policzka itd... A o bankowym wydatku kilku tysięcy złotych to nie wspomnę.
No ja tez sie zastanawiam czy wy wiecie w ogole co wiąże się z założeniem aparatu!?
Ja to wiem. Po prostu aparaty na zębach mi się podobają i tyle. I tak nigdy nie będę go mieć, więc rozpatruję względy bardziej dekoracyjne niż praktyczne.
Ja co chwile kryzysy zaliczam, i marze, żeby mi to zdarli, a tu dopiero tydzień...
No ja tez sie zastanawiam czy wy wiecie w ogole co wiąże się z założeniem aparatu!? Piotrek miał i bardzo się cieszył, że mu ściągnęli.. Jedzenie wszędzie wchodzi, po podkręceniu zęby bolą tak, że spać nie można, druty wbijają się w wew. stronę policzka itd... A o bankowym wydatku kilku tysięcy złotych to nie wspomnę.
Dokładnie Rei. To chyba jedna z boleśniejszych i kosztowniejszych metod leczenia. W tym momencie mam w buzi 2400 zł. I to jeszcze nie wszystko, bo za jakis czas jeszcze dojdzie aparat na dół.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
adriana7, taką przezroczystą?żelową? to ja ją miałam i szczerze nie nosiłam, bo u mnie chodziło żeby ząb z dołu nie blokował zęba górnego. Nie nosiłam i sam się wysunął
Tak Lolenka, taka przezroczysta, ale twarda, na takich drutach z boku. I zakłada się te druty za pierścienie. Ja to musze cholerstwo nosić, bo dopoki nie podniesie mi się podniebienie, to dołu nie załoze. Tylko zaczynaja sie schodki, bo ona była robiona z wycisku, jak miałam "stare" zęby,a teraz czuje, że sie delikatnie przesuwają i już tu i tam uwiera.
Lotta, jak tam Twoje przygotowania do aparatu ?:D
Ja dzisiaj idę na wizyte i się doczekac nie moge, po pierwsze, że mi powie, że się ładnie przesuwają a po drugie, że mi usunie te skręcenia ligaturek, bo juz mam po prostu dziurke w policzku Boli jak cholera, tzn piecze i kłuje i wszystko na raz. Bo z każdym ruchem warg drucik się tam wbija. Do tego na końcu szczęki jest kolejny drut, tyle, że drubszy, a o niego zahacza mi się policzek Ogólnie baaardoz wesoło
a dzięki za pamięć
a więc jak narazie koniec miesiaca... i kase odlozona na dentyste wydałam na buty... ale po niedzieli bedzie wypłata wiec pojde zaraz po niej do dentysty zrobie co trzeba i mysle ze uda mi sie w sierpniu juz założyc ten aparat
Ostatnio jak byłam powiedziała mi że jeszcze raz dostane jakiś tam drut, a później mam być przygotowana na zdejmowanie. Bardzo się przyzwyczaiłam do aparatu i jak na razie nie potrafię wyobrazić sobie siebie bez niego.
[ Dodano: 2008-08-28, 21:33 ] lolenka, odnośnie tego komplementu to kiedyś podchodzi do mnie chłopak i mówi; Długo masz ten aparat? ... bo wiesz bardzo ci pasuje do okularów przeciwsłonecznych
aż.. zdębiałam
Wczoraj powiedziała mi, że ogromnie się cieszy, że się wsysztko su.per ustawia (a wade mam naprawde potęzną ). Pozbyłam się jednego sztywnego druta z boku, i metalowych ligaturek - nareszcie juz mnie nic nie będzie raniło (na razie). Dostałam za to grubszy drut i w nocy już nie spałam, a dzisiaj musiałam się obejśc bez śniadania
Dzięki Dziewuszki
Ale Menna to może obdarze stalowym uśmiechem już niedługo A włąsnie te efekty mnie podbudowują strasznie. O np: http://www.ortho.pl/leczenie.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum