Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Aparat na zęby
Autor Wiadomość
Kinna 

Wysłany: 2008-06-15, 10:39   

outsiderka napisał/a:
Wiem, ze to glupie, ale sa tacy ludzie jak ja i Kinna ;p

jakaś aluzja? :lol: :lol:

outsiderka napisał/a:
Kinia, strzele Ci w zeby, Ty mi i bedzie mozna nosic aparat

masz to jak w banku :D mozemy sie umówic na walke w kisielu :D

outsiderka 

Wysłany: 2008-06-15, 11:10   

Kinna napisał/a:
jakaś aluzja?

buhahahah :lol:

nie nie, skądże :D

Kinna 

Wysłany: 2008-06-15, 11:16   

a no takie zycie ze Ci co musza nosic nie nosza a Ci co nie to by chcieli :D człowiekowi nigdy sie nie dogodzi :lol:

adriana7 

Wysłany: 2008-06-15, 13:01   

Jezus Maria, czy z Wami wszystko w porządku ?:D
Ja co chwile kryzysy zaliczam, i marze, żeby mi to zdarli, a tu dopiero tydzień... :( Powoli się zaczyna - kupa kasy idzie na wosk, bo bez tego chyba bym nie wytrzymała. Język zdarty od wewnętrznych rurek, policzki pokłute drutami, wargi poprzecinane drutem i taką"łapką" od zamków metalowych. Raz jest ok, a raz nie moge się śmiać, mówić, bo każdy ruch wargami boli. Wczoraj tak mi poraniło, że az miałam napuchnięte. Do tego zaczyna się ból głowy i ból stawów, bo wreszcie się prawidłowo szczęki ustawiają.
No i już schudłam do 46 kg.

Reichea 

Wysłany: 2008-06-15, 15:04   

adriana7 napisał/a:
Ja co chwile kryzysy zaliczam, i marze, żeby mi to zdarli, a tu dopiero tydzień... :(

No ja tez sie zastanawiam czy wy wiecie w ogole co wiąże się z założeniem aparatu!? Piotrek miał i bardzo się cieszył, że mu ściągnęli.. Jedzenie wszędzie wchodzi, po podkręceniu zęby bolą tak, że spać nie można, druty wbijają się w wew. stronę policzka itd... A o bankowym wydatku kilku tysięcy złotych to nie wspomnę.

outsiderka 

Wysłany: 2008-06-15, 15:21   

Reichea napisał/a:
No ja tez sie zastanawiam czy wy wiecie w ogole co wiąże się z założeniem aparatu!?

Ja to wiem. Po prostu aparaty na zębach mi się podobają i tyle. I tak nigdy nie będę go mieć, więc rozpatruję względy bardziej dekoracyjne niż praktyczne.

Kinna 

Wysłany: 2008-06-15, 16:10   

outsiderka, dokładnie :) chciałabym miec aparat ze względów dekoracyjnych bo uważam ze dziewczyny z aparatem są urocze :D

adriana7 

Wysłany: 2008-06-15, 17:16   

Reichea napisał/a:
adriana7 napisał/a:
Ja co chwile kryzysy zaliczam, i marze, żeby mi to zdarli, a tu dopiero tydzień... :(

No ja tez sie zastanawiam czy wy wiecie w ogole co wiąże się z założeniem aparatu!? Piotrek miał i bardzo się cieszył, że mu ściągnęli.. Jedzenie wszędzie wchodzi, po podkręceniu zęby bolą tak, że spać nie można, druty wbijają się w wew. stronę policzka itd... A o bankowym wydatku kilku tysięcy złotych to nie wspomnę.

Dokładnie Rei. To chyba jedna z boleśniejszych i kosztowniejszych metod leczenia. W tym momencie mam w buzi 2400 zł. I to jeszcze nie wszystko, bo za jakis czas jeszcze dojdzie aparat na dół.

adriana7 

Wysłany: 2008-06-19, 17:49   

Łeeeeeee, jak mnie boli żuchwa i stawy :( Czy któras nosiła kiedyś taką płaszczyzne nagryzową, żeby podnieśc podniebienie?

lolenka 

Wysłany: 2008-06-19, 20:20   

adriana7, taką przezroczystą?żelową? to ja ją miałam i szczerze nie nosiłam, bo u mnie chodziło żeby ząb z dołu nie blokował zęba górnego. Nie nosiłam i sam się wysunął :D

adriana7 

Wysłany: 2008-06-20, 09:52   

Tak Lolenka, taka przezroczysta, ale twarda, na takich drutach z boku. I zakłada się te druty za pierścienie. Ja to musze cholerstwo nosić, bo dopoki nie podniesie mi się podniebienie, to dołu nie załoze. Tylko zaczynaja sie schodki, bo ona była robiona z wycisku, jak miałam "stare" zęby,a teraz czuje, że sie delikatnie przesuwają i już tu i tam uwiera.

adriana7 

Wysłany: 2008-07-31, 09:14   

Lotta, jak tam Twoje przygotowania do aparatu ?:D
Ja dzisiaj idę na wizyte i się doczekac nie moge, po pierwsze, że mi powie, że się ładnie przesuwają :P a po drugie, że mi usunie te skręcenia ligaturek, bo juz mam po prostu dziurke w policzku :( Boli jak cholera, tzn piecze i kłuje i wszystko na raz. Bo z każdym ruchem warg drucik się tam wbija. Do tego na końcu szczęki jest kolejny drut, tyle, że drubszy, a o niego zahacza mi się policzek :D Ogólnie baaardoz wesoło :(

Lotta 

Wysłany: 2008-07-31, 11:00   

a dzięki za pamięć :)
a więc jak narazie koniec miesiaca... i kase odlozona na dentyste wydałam na buty... :oops: ale po niedzieli bedzie wypłata wiec pojde zaraz po niej do dentysty zrobie co trzeba i mysle ze uda mi sie w sierpniu juz założyc ten aparat :)

adriana7 

Wysłany: 2008-08-28, 15:57   

Ide dzisiaj na 19, ciekawe co dzisiaj mi powie. Mam nadzieje, że tak jak ostatnio - same dobre wieści. Za to jutro mi pewnie łeb odpadnie.

Ostatnio z kumplem gadam cos o komplementach.
X: powiedzieć ci jakiś?
A: tak
X: fajny masz aparat.
A: głupi komplement, inny poprosze.

lolenka 

Wysłany: 2008-08-28, 20:31   

Ostatnio jak byłam powiedziała mi że jeszcze raz dostane jakiś tam drut, a później mam być przygotowana na zdejmowanie. Bardzo się przyzwyczaiłam do aparatu i jak na razie nie potrafię wyobrazić sobie siebie bez niego. :grin:

[ Dodano: 2008-08-28, 21:33 ]
lolenka, odnośnie tego komplementu to kiedyś podchodzi do mnie chłopak i mówi; Długo masz ten aparat? ... bo wiesz bardzo ci pasuje do okularów przeciwsłonecznych :D
aż.. zdębiałam

adriana7 

Wysłany: 2008-08-29, 08:16   

Wczoraj powiedziała mi, że ogromnie się cieszy, że się wsysztko su.per ustawia (a wade mam naprawde potęzną ). Pozbyłam się jednego sztywnego druta z boku, i metalowych ligaturek - nareszcie juz mnie nic nie będzie raniło !!!! (na razie). Dostałam za to grubszy drut i w nocy już nie spałam, a dzisiaj musiałam się obejśc bez śniadania :?

NeynA 

Wysłany: 2008-08-29, 09:15   

Ada, będzie dobrze! :D Myśl tylko o tym wspaniałym uśmiechu, którym będziesz mogła obdarzyć Menna na evencie po ściągnięciu drutów

lolenka 

Wysłany: 2008-08-29, 10:17   

adriana7, musisz przetrwać ten cięzki czas! wiem coś o tym :) myśl tylko o efektach! :D

adriana7 

Wysłany: 2008-08-29, 10:21   

Dzięki Dziewuszki :D
Ale Menna to może obdarze stalowym uśmiechem już niedługo :D A włąsnie te efekty mnie podbudowują strasznie. O np: http://www.ortho.pl/leczenie.html

Lotta 

Wysłany: 2008-08-29, 15:25   

ja narazie jestem w kropce bo powolutku rozglądam sie za samochodem... jak nie kupie we wrzesniu to na 1000% w pazdzierniku zakladam aparat.

Odpowiedz do tematu