Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Depresja
Autor Wiadomość
outsiderka 

Wysłany: 2008-06-03, 14:36   

aniusia napisał/a:
Ale jak tak patrzę na te wszystkie śliczne bluzki i te ładne dziewczyny w nich, to mi się robi żal. Bo to nawet nie to że mam ledwo miseczkę A, ale również ok 68cm pod biustem jestem drobnokoścista czy jak to się nazywa... jestem strasznie szczupła i we wszystkim zwiewnym i za dużym wyglądam jak wieszak.

jesli naprawde Ci to tak przeszkadza, to zawsze mozesz przytyc;)

lea88 

Wysłany: 2008-06-03, 14:46   

outsiderka napisał/a:
jesli naprawde Ci to tak przeszkadza, to zawsze mozesz przytyc;)

no akurat to moze byc ciezkie w przypadku ludzi, ktorzy z natury sa bardzo szczupli. Moj kolega i kolezanka wpierdzielaja jak slonie, a wygladaja jak kosciutrupy. Dopiero jak zaczeli sie odzywiac bardzo niezdrowo (Mc, same tluste rzeczy) to odrobine przytyli.

Ja jestem zdania ze trzeba siebie zaakceptowac, a ie wymyslac :P
Ja np ciagle tyje chociaz malo jem, ale ukrywam tluszczyk pod obraniami :D Niestety jak przyjdzie pelnia lata to trzeba bedzie ruszyc tylek na rower itp, zeby pozbyc sie waleczkow.

aniusia 

Wysłany: 2008-06-03, 14:46   

Hm, staram się przytyć od kilku lat. Jem-moim zdaniem więcej- i co ? Na wadze raczej nie przybieram (w 6 klasie podstawówki ważyłam od 43 do 45kg, teraz ważę 46...)a jeśli chodzi o figurę to tyję tylko w tyłku i brzuchu...
Ja osobiście do swojej figury dużo nie mam, tylko chciałabym mieć więcej siły. ( i troche większe piersi :P już nie wspomnę o nogach krzywych :? )

outsiderka 

Wysłany: 2008-06-03, 14:48   

aniusia napisał/a:
teraz ważę 46...)

a do jakiego wzrostu?

aniusia napisał/a:
Ja osobiście do swojej figury dużo nie mam, tylko chciałabym mieć więcej siły.

cwicz mase miesniowa i wiecej jedz:)

aniusia napisał/a:
już nie wspomnę o nogach krzywych )

to tez sie da ukryc... wystarczy rozbudowac miesnie ud

aniusia 

Wysłany: 2008-06-03, 15:29   

outsiderka napisał/a:
aniusia napisał/a:
teraz ważę 46...)

a do jakiego wzrostu?

162-4 (sama dokładnie nie wiem), ogólnie mam niedowagę.
outsiderka napisał/a:

aniusia napisał/a:
już nie wspomnę o nogach krzywych )

to tez sie da ukryc... wystarczy rozbudowac miesnie ud

w moim przypadku to chyba łydek. Ale i tak uważam że w moich nogach najgorsza nie jest krzywizna, tylko te blizny :? Mam strasznie suchą skórę i jak drapie to momentalnie jest zadrapanie i później zostaje po tym ślad...

Apsik! 

Wysłany: 2008-06-03, 16:16   

aniusia, widzę że trudno ci zacząć myśleć pozytywnie. Czytam te twoje posty i nie widzę w nich wiary w siebie tylko samo narzekanie. Na wszystko jest jakaś rada, może nie każdy problem się da całkowicie zaleczyć ale można go zmniejszyć! Na suchą skórę powinnać skombinować sobie może jakąś maść apteczną (nawet maść z wit.A za jakieś 3-4zł jest porządna). Na krzywe nogi odpowiedni fason spodni i gitara.Rozejrzyj się, ile dziewczyn wokół ciebie ma tak na prawdę krzywe nogi? Na pewno dużo. Nasze kompleksy stają się mniejsze gdy uświadomimy sobie, jak wiele osób ma takie same problemy co my. Póki nie otworzysz na to oczy to sama będziesz się męczyć. Każdy ma jakieś kompleksy, nikt nie jest idealny. Jesteś za młoda, by się aż tak tym dręczyć. Jestem przekonana, że jak już wyjdziesz z tego wszystkiego i lepiej się ze sobą poczujesz, to sama stwierdzisz ile czasu zmarnowałaś na zamartwianie się.

Lotta 

Wysłany: 2008-06-03, 19:07   

o nie moja droga tak nie może być :) zapisz sie na jakies zajecia i to od zaraz. A z prawkiem to pomysl sobie ze sup.er Ci wszystko pojdzie, ze jestes w tym dobra, staraj sie zeby faktycznie cos Ci dobrze poszlo, nikt Ci niczego nigdy nie przyniesie na tacy, a chocby nawet i przyniesie i tak musisz po to sięgnąć rękę także do boju! :)

martunia 

Wysłany: 2008-06-03, 21:29   

aniusia napisał/a:
162-4 (sama dokładnie nie wiem),
tez jestem w tym przedziale wzrostu i do niedawna ważyłam tyle co Ty(mój biust delikatnie mówiąc do wielkich nie nalezy:P), a to nie było nigdy dla mnie jakimś wielkim kmpleksem. W trakcie matury(stresowałam sie i obżerałam) przytyłam do 48 kliogramów, ale poszło mi to w brzuszek i mam teraz taki wystający:P, dlatego zaczynam ćwiczenia na mięsnie brzucha ;)
Wydaje mi sie że nawet mając mieseczkę C i proste nogi byłabys nieszcesliwa, bo tak jak dziewczyny wyżej pisały problemem jest brak samoakceptacji. Postaraj sie popatrzec na siebie przycyhylniejszym okiem i dostrzec to co Tobie piekne,a jesli Ci sie nie uda i nadal będziesz w tak podłym nastroju, to moze warto by było jednak udac się do specjalisty? Skoro jestes na tyle dojrzała, że przyjęłas do wiadomości to, że masz nerwcie,nie oszukujesz siebie i potrafisz o tym otwarcie mówić, to moze warto by było pójść o krok dalej i skonsultowac się z psychologiem.

bejbe 

Wysłany: 2008-06-03, 21:50   

aniusia napisał/a:
Na wadze raczej nie przybieram (w 6 klasie podstawówki ważyłam od 43 do 45kg, teraz ważę 46...)a jeśli chodzi o figurę to tyję tylko w tyłku i brzuchu...

Tez jeszcze chyba w 2 klasie lo ważyłam 46 kg,to byłam przerażona,że coś ze mną nie tak. Kilka razy słyszałam,że wyglądam jakbym miała anoreksję ( ja wpieprzająca na przerwach chipsy,batony,bułki i żarcie z mc donalda). Też prawie cycków nie miałam i strasznie chude ręce. Teraz mam 22 lata,nadal jestem chuda,cycki mi trochę urosły,za to ręce mam dalej chude i wyglądam jak pająk :P
Dziewczyno,zamiast narzekać,że jesteś chuda,powinnaś się cieszyć,że masz dobrą przemianę materii i nie musisz liczyć kalorii :D Ja się zawsze cieszyłam,że mało ważę,bo mnie mogli na rękach nosić bez trudu :D A chudość da się zatuszować strojem bez problemu.

Lotta 

Wysłany: 2008-06-04, 11:02   

jak to moj kolega ze studiow zwykl mowic: "Najwazniejsze zebysmy byli zdrowi, szczesliwi i nie byli samotni na starosc" i w 100% ma racje :)

outsiderka 

Wysłany: 2008-06-04, 11:38   

aniusia napisał/a:
w moim przypadku to chyba łydek.

niekoniecznie. moze robilas złe cwiczenia?

aniusia napisał/a:
Mam strasznie suchą skórę i jak drapie to momentalnie jest zadrapanie i później zostaje po tym ślad...

kup dobry nawilzacz, krem na blizny :)

lea88 

Wysłany: 2008-06-04, 12:22   

bejbe napisał/a:
eraz mam 22 lata,nadal jestem chuda,cycki mi trochę urosły,za to ręce mam dalej chude i wyglądam jak pająk :P
Dziewczyno,zamiast narzekać,że jesteś chuda,powinnaś się cieszyć,że masz dobrą przemianę materii i nie musisz liczyć kalorii :D Ja się zawsze cieszyłam,że mało ważę,bo mnie mogli na rękach nosić bez trudu :D A chudość da się zatuszować strojem bez problemu.

Dokladnie. Ja mam jeszcze gorzej, bo nogi od kolan w dol i rece mam jak pajeczak a reszte taka ze sklonnoscia do otylosci. Jedni jak mnie widza to mowia- dziecko utyj, bo jakie masz okropne rece, a potem inni jak mnie widza w kostiumie to jest "ale masz oponki". Ale wisi mi to juz. Nie mam co zrobic z rekami o nogami zeby przytyly. Jak sie komus nie podoba to neich nie patrzy :P

aniusia 

Wysłany: 2008-06-04, 14:12   

outsiderka napisał/a:
aniusia napisał/a:
w moim przypadku to chyba łydek.

niekoniecznie. moze robilas złe cwiczenia?

Raczej nie ćwiczę :P A uda to mi pewnie się rozrosły, bo w młodości (heh, tzn w podstawówce) dużo na rowerze jeździłam (codziennie co najmniej 10km ).
outsiderka napisał/a:

aniusia napisał/a:
Mam strasznie suchą skórę i jak drapie to momentalnie jest zadrapanie i później zostaje po tym ślad...

kup dobry nawilzacz, krem na blizny :)

Właśnie krem na blizny by się przydał, bo mam okropną szramę za kolanem, bo w styczniu mnie pies (dużyyyy) ugryzł/rysnął i do dziś widzę ślad po kłach :? Tylko, że na No-scar mnie nie stać przy ostatnich wydatkach, a o innym nie słyszałam.

A co do nawilżacza... Miałam mleczko Nivea baby i było dobre, zużyłam 2 opakowania (szybko) i skusiłam się na to czerwone mleczko Garniera.. nie zbyt mi się podoba i nie zachęca mnie do regularnego stosowania.

bejbe 

Wysłany: 2008-06-04, 14:15   

aniusia napisał/a:
Tylko, że na No-scar mnie nie stać przy ostatnich wydatkach, a o innym nie słyszałam.

Najbardziej znaną maścią na blizny jest Cepan,ale jak pójdziesz do apteki i zapytasz o maść na blizny,to na pewno farmaceutka Ci wymieni jeszcze kilka i to dość niedrogich.

aniusia 

Wysłany: 2008-06-04, 14:16   

A mnie ciekawi czy te kremy/ maści w ogóle działają ? Bo jak patrze na te moje blizny, to coś nie wierzę że one zejdą...

Bo mi ogólnie chodzi o to, żeby zbladły, bo są czerwone. A niektóre są już bardzo stare, a wciąż widać przebarwienie :(

lea88 

Wysłany: 2008-06-04, 14:46   

Tzn one dzialaja jak rana jest w miare swieza (przynajmniej Cepan). ALe moze pozniej tez troche chociaz dadza. Moj tata stosowal ja po operacji i nie ma sladu.

W ogole to na sucha skore polecam jakies witaminy, picie duzej ilosci wody i oliwki do ciala dla dzieci, ewentualnie masla do ciala (tez mam mega suche nogi i tylko to na mnie dziala).

bejbe 

Wysłany: 2008-06-04, 15:46   

Te maści,jak się je stosuje na stare blizny,nie daja jakiś spektakularnych efektów,ale przey regularnym stosowaniu bledną.

lea88 napisał/a:
picie duzej ilosci wody i oliwki do ciala dla dzieci,

Jeszcze nie próbowałam pić oliwki :P ;)

Możesz spróbować capivit hydro control połykać trochę :)

Reichea 

Wysłany: 2008-06-04, 16:12   

To nie jest temat o bliznach i suchej skórze ;)

lea88 

Wysłany: 2008-06-04, 16:16   

Cytat:
Jeszcze nie próbowałam pić oliwki :P ;)

oczywiscie oliwka odnosi sie do czasownika polecam, a nie picie :P ;)

Temat moze nie jest o bliznach, ale to one tez sa przyczyna depresji, wiec staramy sie pomoc jak tylko sie da :)

aniusia 

Wysłany: 2008-06-04, 16:39   

Faktyczną przyczyną moich stanów psychicznych pewnie jest brak akceptacji siebie, ale bardzo dziękuję za pomoc. Skorzystam na pewno, tylko nie wiem z czyjej porady, tyle ich było... Mam do wyboru : krem z witaminą A, maść na blizny, oliwki dla dzieci, dobre kremy nawilżające, tabletki capivit hydro control... Muszę się wybrać do apteki i pomyśleć co kupić. Dzięki :*

Odpowiedz do tematu