Paulette, a z czego się ten komplet składa? Tylko tampony tam są?
z tego co pamietam to jeszcze jakas ksiazeczka o dojrzewaniu i kalendarzyk miesiaczowy no i pudeleczko tamponow (w srodku jest ich chyba tylko 5 lub 6 jedne wieksze i inne mniejsze)
Pytanie proste jak drut. Bo nie umiem... Boje się włożyć i później wyciągnąć.
spróbuj z tymi najmniejszymi.. Gwarantuje Ci, że nic zlego ci sie nie stanie. A tampony są bardzo przydatne np. jezeli chcesz cwiczyc na wfie podczas miesiaczki, albo isc na plaze.
Właśnie już zapełniłam dwa więc mam nadzieję, że mi przyślą
_________________ P <33:*:*..SZCZĘŚCIEM ODDYCHAM !
wakaba
Wysłany: 2008-02-17, 00:37
Odświeżam wątek Tampony są moim wybawieniem! Mam straszny okres, bo nieprzewidywalny, cykle są różne przez moje wieczne chorowanie, raz leci więcej, raz mniej, a potem jest lawina. Zresztą zwykle tak wychodzi, że pierwszy dzień cyklu jestem w domu. Raz wyszłam i musiałam wracać albo szukać co 45 minut kibla na mieście Gdy używałam podpasek, czasem na noc musiałam zakładać trzy Always Night , bo dodatkowo strasznie się wiercę i jeszcze kładłam ręcznik na prześcieradło. Dzięki tamponom liczba prań ręcznych znacznie się ograniczyła , jest o wiele wygodniej, zdarza mi się nawet zapominać na chwile o okresie. A i tak zawsze używam wkładki i z takim podwójnym zabezpieczeniem czuję się naprawdę bezpiecznie
Udało mi się
Wczoraj użyłam tampaxa, ale jest tragiczny. Wielki, wygląda jak zrobiony z bandaża. Nie udało mi się go włożyć tak, żebym go nie czuła, a użyłam najmniejszego (tego fioletowego). Na szczęście to były tylko próbki, więc nie straciłam kasy.Kupiłam OB z tą otoczką i łatwo poszło, nie miałam większych problemów. Już po takiej krótkiej praktyce stwierdzam, że tampony są lepsze od podpasek (w których czuję się pokracznie).
ja sie tak czulam jak nosilam te totalnie plastikowe alwaysy. Teraz kupuje Belle, albo takie podpaski jakby nawilzone czym z Lidla i jest ok. Jak mam cienka podpaske to w ogole jej nie czuje- prawie jak wkladka. Za to jak mam tampona to ciagle mysle ze juz mi przeciekl i pobrudzil bielizne .
ja jak mam założoną podpaske to czuje sie jakbym miala pod tyłkiem pieluchy
Mam dokładnie to samo. Dzisiaj zaskoczyła mnie końcówka okresu, a miałam przy sobie tylko jedną Always ultra, która jest cienka. Koleżanka pożyczyła mi jakąś bellę OBRZYDLIWIE wielką, jak jakaś pielucha dla chorych ludzi. Fuuuj, nie wiem jak można przyklejać do bielizny coś w rodzaju barchanów. Czułam się brudno, niekomfortowo i miałam ochotę wrócić do domu Teraz to już zawsze będę brać "swój" ratunek, bo jak widzę co moje koleżanki mają w plecakach, to... masakra jednym słowem
Takich grubych to nawet moja megi nie chce nosić,jak ma cieczkę Kiedyś jakoś mi się skończyły tampony i podpasek swoich tez nie miałam,a zobaczyłam,że w szafce leży jeszcze kilka takich kupionych na cieczkę megi,to wzięłam jedną. 10 minut później biegłam do sklepu,bo czułam się,jakbym sobie w majtki wsadziła pół kilo waty
Podpaski tylko w nocy i jak siedzę w domu w dresie. Szczególnie jak jest ciepło nie wytrzymałabym, czuję sie niekomfortowo gdy mam podpaskę, nienawidzę uczucia "jak mi leci" Używam tampaxow (zielone), ale też zaczynałam od ob z ta otoczką.
Ja tez uzywam tylko OB. Ostatno kupilam tampony z Biedronki i tez sa (i o ile drozsze). Ja mam czeste problemy z infekcjami ido tego dosc malo obfity okres, wiec dla mnie tampony odpadaja- tylko gdy musze sie ubrac w konstium, obcisle spodnie, krotka spodnice itp.
Kiedys kupilam skuszona reklama i promocyjna cena podpaski Naturella i byly dokladnie jak ksiazki telefoniczne- nawet na noc jest beznadziejna. W Lidlu maja podobne ale normalne- w wersji cienkiej !
te grube to na oko widać że to raczej dla krowy, ale te cienkie są chyba najcieńsze ze wszystkich jakie stosowałam. ja również mam mało obfite okresy więc tampon jak używam to tylko 1-2 dzień i to i tak jest da mnie bardzo nieprzyjemne... wręcz mi ten tampon hamuje, wcale mi ta otoczka nie pomaga. używam zawsze tych najmniejszych, większe tylko wtedy jak nie będę miała możliwości skorzystać z toalety przez dłużej. ale najwygodniej mi jest z tymi z aplikatorem, bo gładko wchodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum