To wina soczewek,bo słabo przepuszczają powietrze. Ja jakiś czas temu kupiłam soczewki IWear miesięczne i ich noszenie to była dosłownie masakra. Już po włożeniu czułam dyskomfort,który po kilku minutach mijał,ale nie mogłam nosić tych soczewek dłużej niż 3-4 godziny,bo potem oczy mnie cholernie piekły i miałam ochotę natychmiast wyjąć je z oka i wyrzucić.
W piątek przyszły moje zamówione na allegro J&J i jak je założyłam to natychmiast poczułam ulgę,nic nie szczypało,w ogóle nie czułam soczewki w oku. Uważam,że to są jedne z najlepszych soczewek,z czystym sumieniem mogę je polecić. Może je nosić nawet 10 godzin dziennie i nie ma uczucia dyskomfortu,nic nie wysycha w oku.
marinka, ja bym Ci radziła wypróbowanie ich,bo są naprawdę komfortowe. Na allegro może kupić opakowanie za 61 zł z przesyłką ( 6 sztuk na 6 tygodni).
bejbe, a to są miesięczne? czy kilkutygodniowe? hydrożelowe czy silikonowo-hydrożelowe?
bardzo Ci dziękuję, jak widać nasze oczy reagują podobnie więc jesteś megawiarygodna dla mnie bo czytałam opinie, że ktoś używał j&j, zmienił na optixy i jest lepiej. wtedy w ogóle wątpiłam, czy mogę mieć soczewki.
Bejbe a płyny to OptiFree i iWear najlepsze? tak pisałaś we wcześniejszych postach, ale może coś się zmieniło
bejbe, a to są miesięczne? czy kilkutygodniowe? hydrożelowe czy silikonowo-hydrożelowe?
Dwutygodniowe. A czy hydrożelowe czy silikonowo-hydrożelowe ,to ja w sumie nie wiem Przeczytałam gdzieś,że to kombinacja tych dwóch opcji.
Dla mnie najważniejsze jest to,że te soczewki są miękkie i maja składnik nawilżający (HYDRACLEAR) no i wysoką przepuszczalność powietrza.
marinka napisał/a:
Bejbe a płyny to OptiFree i iWear najlepsze? tak pisałaś we wcześniejszych postach
Ja cały czas używam tych dwóch na przemian i jeszcze się nie zawiodłam,dla mnie sa najlepsze. Solo też kiedys uzywałam i był ok,za to po Renu piekły mnie oczy.
Samych hydraclear, tych z plusem jeszcze nie miałam,ale na razie nie mam potrzeby,bo te,których używam są bardzo komfortowe. Możliwe,że tamte są jeszcze bardziej,więc już w ogóle musiałby być rewelacyjne.
Wróciłam od okulistki Ogólnie jestem zadowolona z wizyty. Wyrobiłam sobie prawie niewidoczne okulary takie z filtrem. Będe ich używała przy komputerze, projektach i pewnie przy jeździe samochodem. Tak aby mocno nie przemęczać wzroku. Z bliska widze dobrze, natomiast z daleka troche gorzej.
Zaczęłam gadanke z soczewkami ale babka powiedziała że jak na pierwszy raz okulary są lepsze, soczewki mogą być jedynie uzupełnieniem no i nie zawierają filtrów. Mówiła także o powodowanej przez soczewki suchości oczu ale wiem że są soczewki z jakimś nawilżaczem, tego jest na rynku multi a więc to nie stanowi problemu.
Mam wizyte we wrześniu, gdy nic się nie będzie pogarszało to wtedy pogadam z nią o soczewkach.
Jeśli będe musiała stale chronić wzrok to w grę wchodzą tylko soczewki, wiem że to głupie uprzedzenie ale nic narazie na to nie poradze. Jeśli natomiast okazjonalnie, do komputera itd.. to jak najbardziej okularki
Myślę,że tu raczej chodzi o to,że okulary są lepsze do siedzenia przed kompem,bo można sobie je zrobić z antyrefleksem i oczy sie mnie męczą niż w soczewkach Bo okulary takie zwykłe to filtrów UV nie mają,a soczewki tak.
jaaa chyba musze kupic sobie soczewki jade 1. raz nad morze i nie wyobrazam sobie, zebym latala tam po plazy i w ogole slepa jak kret.... a strasznie boje sie zakladania soczewek chce kupic tylko takie miesieczne i nie wiem jakie... trzeba isc do okulisty jak chce tylko tak 1razowo?
chyba trzeba iść do okulisty po każde korekcyjne... a potem z kwitkiem z badań do optyka.
ja się już nie bawię w soczewki, bo moje oczy są megawrażliwe - byle paproch sprawia mi cierpienie, henna rzęs u kosmetyczki to była tragedia, wkładanie i zdejmowanie - wolę nie mówić, ile łez przy tym wylałam chodzę w okularach, a że kwalifikuję się pod laser, po 20. urodzinach planuję operację (już niedługo )
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
Scully, ja tak samo wole okulary juz i tak czekam do operacji
i juz wiem, co zrobie pojde do optyka gdzie od razu jest okulista i tam zrobie badanie i kupie soczewki mysle o miesiecznych ale takich na dzien i na noc (jade pod namioty to sie nie bede babrac z wkladaniem i sciaganiem ) wiecie moze ile mniej wiecej koztuja takie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum