Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wybierałyście soczewki???
Autor Wiadomość
bejbe 

Wysłany: 2008-05-10, 22:00   

Cytat:
czy to wina soczewek?

To wina soczewek,bo słabo przepuszczają powietrze. Ja jakiś czas temu kupiłam soczewki IWear miesięczne i ich noszenie to była dosłownie masakra. Już po włożeniu czułam dyskomfort,który po kilku minutach mijał,ale nie mogłam nosić tych soczewek dłużej niż 3-4 godziny,bo potem oczy mnie cholernie piekły i miałam ochotę natychmiast wyjąć je z oka i wyrzucić.
W piątek przyszły moje zamówione na allegro J&J i jak je założyłam to natychmiast poczułam ulgę,nic nie szczypało,w ogóle nie czułam soczewki w oku. Uważam,że to są jedne z najlepszych soczewek,z czystym sumieniem mogę je polecić. Może je nosić nawet 10 godzin dziennie i nie ma uczucia dyskomfortu,nic nie wysycha w oku.

marinka, ja bym Ci radziła wypróbowanie ich,bo są naprawdę komfortowe. Na allegro może kupić opakowanie za 61 zł z przesyłką ( 6 sztuk na 6 tygodni).

marinka 

Wysłany: 2008-05-10, 22:22   

bejbe, a to są miesięczne? czy kilkutygodniowe? hydrożelowe czy silikonowo-hydrożelowe?

bardzo Ci dziękuję, jak widać nasze oczy reagują podobnie więc jesteś megawiarygodna dla mnie :) bo czytałam opinie, że ktoś używał j&j, zmienił na optixy i jest lepiej. wtedy w ogóle wątpiłam, czy mogę mieć soczewki.

Bejbe a płyny to OptiFree i iWear najlepsze? tak pisałaś we wcześniejszych postach, ale może coś się zmieniło :)

bejbe 

Wysłany: 2008-05-10, 22:55   

marinka napisał/a:
bejbe, a to są miesięczne? czy kilkutygodniowe? hydrożelowe czy silikonowo-hydrożelowe?

Dwutygodniowe. A czy hydrożelowe czy silikonowo-hydrożelowe ,to ja w sumie nie wiem :P Przeczytałam gdzieś,że to kombinacja tych dwóch opcji.
Dla mnie najważniejsze jest to,że te soczewki są miękkie i maja składnik nawilżający (HYDRACLEAR) no i wysoką przepuszczalność powietrza.

marinka napisał/a:
Bejbe a płyny to OptiFree i iWear najlepsze? tak pisałaś we wcześniejszych postach

Ja cały czas używam tych dwóch na przemian i jeszcze się nie zawiodłam,dla mnie sa najlepsze. Solo też kiedys uzywałam i był ok,za to po Renu piekły mnie oczy.

marinka 

Wysłany: 2008-05-11, 12:47   

bejbe napisał/a:
Dla mnie najważniejsze jest to,że te soczewki są miękkie i maja składnik nawilżający (HYDRACLEAR) no i wysoką przepuszczalność powietrza.

przepraszam za moją upierdliwość:P ale mam jeszcze pytanie, czy używasz hydraclear czy hydraclear plus :) ?

bejbe 

Wysłany: 2008-05-11, 15:23   

Samych hydraclear, tych z plusem jeszcze nie miałam,ale na razie nie mam potrzeby,bo te,których używam są bardzo komfortowe. Możliwe,że tamte są jeszcze bardziej,więc już w ogóle musiałby być rewelacyjne.

NeynA 

Wysłany: 2008-05-12, 13:09   

Jutro id? do okulisty po nowe szk?a i ?eby stwierdzi? czy mog? nosic soczewki :D Fajnie by by?o móc si? uwolni? od drugiej pary oczu na wakacje...

marinka 

Wysłany: 2008-05-15, 18:18   

Bejbe wielkie podziękowania dla Ciebie! :** mam j&j z hydraclear plus oraz płyn opti free. nic mi nie wysycha i nie piecze. jeszcze raz dziękuję!

bejbe 

Wysłany: 2008-05-16, 12:32   

marinka, cieszę się,że mogłam pomóc :)

Edyta_000 

Wysłany: 2008-05-21, 13:43   

Wróciłam od okulistki :P Ogólnie jestem zadowolona z wizyty. Wyrobiłam sobie prawie niewidoczne okulary takie z filtrem. Będe ich używała przy komputerze, projektach i pewnie przy jeździe samochodem. Tak aby mocno nie przemęczać wzroku. Z bliska widze dobrze, natomiast z daleka troche gorzej.
Zaczęłam gadanke z soczewkami ale babka powiedziała że jak na pierwszy raz okulary są lepsze, soczewki mogą być jedynie uzupełnieniem no i nie zawierają filtrów. Mówiła także o powodowanej przez soczewki suchości oczu ale wiem że są soczewki z jakimś nawilżaczem, tego jest na rynku multi a więc to nie stanowi problemu.
Mam wizyte we wrześniu, gdy nic się nie będzie pogarszało to wtedy pogadam z nią o soczewkach.
Jeśli będe musiała stale chronić wzrok to w grę wchodzą tylko soczewki, wiem że to głupie uprzedzenie ale nic narazie na to nie poradze. :? Jeśli natomiast okazjonalnie, do komputera itd.. to jak najbardziej okularki :)

marinka 

Wysłany: 2008-05-21, 20:35   

Edyta_000 napisał/a:
nie zawierają filtrów

Cytat:
Filtr UV klasy 1 - najwyższa ochrona przed promieniowaniem UV** spośród wszystkich obecnie dostępnych na rynku soczewek kontaktowych

to o tych co mam teraz.

bejbe 

Wysłany: 2008-05-21, 23:17   

Myślę,że tu raczej chodzi o to,że okulary są lepsze do siedzenia przed kompem,bo można sobie je zrobić z antyrefleksem i oczy sie mnie męczą niż w soczewkach :) Bo okulary takie zwykłe to filtrów UV nie mają,a soczewki tak.

Edyta_000 

Wysłany: 2008-05-23, 14:20   

A no to dobrze wiedzieć :) Poczytam jeszcze dogłębniej o soczewkach i przy następnej wizycie wypowiem się więcej na ten temat :P

ewka71 

Wysłany: 2008-07-20, 09:05   

jaaa chyba musze kupic sobie soczewki :/ jade 1. raz nad morze i nie wyobrazam sobie, zebym latala tam po plazy i w ogole slepa jak kret.... a strasznie boje sie zakladania soczewek :( chce kupic tylko takie miesieczne i nie wiem jakie... trzeba isc do okulisty jak chce tylko tak 1razowo?

no_promises 

Wysłany: 2008-07-20, 11:35   

a ja jutro jade odebrac soczewki coprawda bez mocy ale niebieskie <zakochany>

Scully 

Wysłany: 2008-07-20, 12:31   

chyba trzeba iść do okulisty po każde korekcyjne... a potem z kwitkiem z badań do optyka.

ja się już nie bawię w soczewki, bo moje oczy są megawrażliwe - byle paproch sprawia mi cierpienie, henna rzęs u kosmetyczki to była tragedia, wkładanie i zdejmowanie - wolę nie mówić, ile łez przy tym wylałam ;) chodzę w okularach, a że kwalifikuję się pod laser, po 20. urodzinach planuję operację (już niedługo :) )

ewka71 

Wysłany: 2008-07-20, 12:45   

Scully, ja tak samo wole okulary juz i tak czekam do operacji :)
i juz wiem, co zrobie :D pojde do optyka gdzie od razu jest okulista i tam zrobie badanie i kupie soczewki :) mysle o miesiecznych ale takich na dzien i na noc (jade pod namioty to sie nie bede babrac z wkladaniem i sciaganiem :shock: ) wiecie moze ile mniej wiecej koztuja takie?

no_promises 

Wysłany: 2008-07-20, 12:59   

można kupic bez kwitka, tzn pewnie zalezy gdzie ale w wiekszosci bez problemu (;

ewka71 

Wysłany: 2008-07-20, 13:07   

no ale chyba jednak musze isc do okulisty bo nie wiem jakie te soczewki kupic :D

no_promises 

Wysłany: 2008-07-20, 13:38   

ano to na pewno :D

ewka71 

Wysłany: 2008-07-20, 13:42   

a takie na dzien i nan noc to moge nosic jesli nigdy zadnych nie nosilam? i czy do nich musze kupic plyn skoro ich nie bede sciagac?

Odpowiedz do tematu