Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: adriana7
2006-03-01, 13:06
[odchudzanie] brzuch
Autor Wiadomość
eve 

Wysłany: 2006-03-01, 10:47   [odchudzanie] brzuch

nie wiem czy w dobrym dziale to umieszczam, ale mam problem:)

dzisiaj zaczyna sie post i jak zawsze od 8 lat nie jem slodkiego przez te 40 dni (i 40 nocy :D )
chce to wykorzystac i przy okazji zgubic troche tłuszczyku. generalnie nie mam z nim problemow i jest glooownie na brzusiu :cry: znacie jakies metody na szybka strate tłuszczu głownie z boczków i dolnej partii brzucha? mam jeszcze taki problem, ze mam taka mala warstewke na zebrach... i one mi tak gloopio jakby odcinaja sie....i nie znam zadnych cwiczen na tamte miesnie....

jesli macie jakies rady/pomysly to bardzo chetnie wszytsko przyjme :grin: w koncu nadchodzi lato (i jak co roku) obiecuje sobie ze tym raze załoze bikini:D:D

Apsik! 

Wysłany: 2006-03-01, 17:31   

Ja też odmawiam sobie słodyczy podczas Postu. Jest ciężko, ale jakoś idzie :D

Moja siostra też ma wałeczki na brzuszku i upierdliwe "boczki", ale żadna dieta jej nie pomaga. Trzeba po prostu ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć. Jeśli nie możesz iść na siłkę, to ćwicz regularnie w domu. Efekty oczywiście są, ale po jakichś 2 miesiącach minimum...

adriana7 

Wysłany: 2006-03-01, 18:54   

Możesz wcierać w brzuch i boczki krem wyszczuplający, potem owijać folią i przez jakiś czas ponoscić taką"saunę", tylko nie za długi, żeby jakichś odparzeń nie porobić. Możesz też masować brzuch i te miejsca szorstką rękawicą,a potem ten krem(np serum wyszczuplające Eveline - 16 zł).
Zeskanowałam z gazety takie ćwiczenia, może akurat takie Ci będa pasowały, bo bez ćwiczen to ciężkawo może byc z pozbyciem się tłuszczyku. cwiczenie3.jpg - 3.92MB

afrodyta 

Wysłany: 2006-03-01, 20:51   

no a ja mam inny problemik u mnie to jest kłopocik z bioderkami i nogami ;( i juz mi brakuje pomysłów jak sie tego pozybc bo nie jem wcale duzo powiedziałabym ze małoo mam ruch ..itp ale co z tym zrobic??

Ninka 

Wysłany: 2006-03-01, 20:59   

POLECAM!~!!

Aerobiczna "szóstka" Weidera.
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.
Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu

UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.

Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii:

1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie.

2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg.

3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami.

4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim.

5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek).

6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane

JA WŁASNIE JESTEM W TRAKCIE TRENINGU ,EFEKTY SA ZADOWALAJĄCE I DOSYĆ SZYBKIE(JA AKURAT CHCE WYRZEZBIC BRZUSZEK ALE MOJ CHŁOPAK ZRZUCA BRZUCHOLEK WŁASNIE ZA POMOCA TYCH CWICZEN I MUSZE POWIEDZIEC ZE PO KILKU DNIACH TEGO SADEŁKA JESTE DUUUUUZO MNIEJ!!!!)JEDNAK PROPONUJE KOBITKOM POMIEJSZYC ILOSC POWTÓRZEN I SERI PRZEZ PÓŁ PONIEWAZ TE CWICZENIA SA NAPAWRDE CIĘZKIE I UWAZAM NAWET ZE ZBYT CIEZKIE JAK DLA NAS:)

Moesha 

Wysłany: 2006-03-01, 21:05   

Ninka, extra !!!! Ja tez spróbuje :D

Ninka 

Wysłany: 2006-03-01, 21:28   

Moesha, ale uprzedzam -trening jest napwrde ciężki!!Tylko tak ładnie wyglada:)Ale jest do zrobienia!:)Sukcesów życze

Zosiek 

Wysłany: 2006-03-02, 08:30   

Własnie jestem na etapie ostrych ćwiczeń na brzuszek, Ninka, dzięki za zestaw.
Mam jeszcze prośbę, czy macie jakieś ćwiczenia na BOCZNE mięśnie brzuszka?? Piszcie! g:)

Ninka 

Wysłany: 2006-03-02, 17:28   

Zosiek, np brzuszki ale ręce splecione na karku i łokciem dotykamy kolana NA SKOS.Wszystkie te ćwiczenia z aerobicznej szóstki tez mozna w sumie tak sobie robic zamias łokcie do przodu to dotykamy nimi o kolanka na skos.To ejst typowe ćwiczenie na mięśnie skośne brzucha

a tutaj troche dodatkowych ćwiczeń(szczerez mowiac czytałam tę strone szybciorem i niedokładnie wiec nie wiem zabardzo czytam cos ciekawego jest:P)

http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.htm

Paulette 

Wysłany: 2006-03-02, 21:32   

Ja już robiłam A6W i muszę stwierdzić że wymiękłam po 2 tygodniach.. to naprawde wyczerpujące.. jak bede w stanie to sprobuje zrobic jeszcze raz cala serie....

eve 

Wysłany: 2006-03-02, 23:12   

dzieki Wam brdzo!

ja na ^ weidera wymieklam po bodajze 2 dniach....mega wyczerpujace sa!!!

Ninka 

Wysłany: 2006-03-03, 15:46   

Dziewczyny!!!pomniejszcie sobie ilość powtórzeń prze pół bo dla babek to jest za ciezkie:)ja tak robie i daje rade:D

eve 

Wysłany: 2006-03-03, 17:45   

Ninka a czy te masz efekty po 6 tygodniach czy analogicznie po 12?

Ninka 

Wysłany: 2006-03-03, 18:20   

ja sie jeszcze zastanawiam napewno bede robiła te 42dni,narazie zmniejszyłam ilość powtórzeń a potem juz w zalezności od mojego widzimisie i od efetów albo bede ciągneła kolejne 42 albo dam sobie spokoj i za jakis czas znowu rozpoczne "drugą połóweczke".

eve 

Wysłany: 2006-03-03, 19:25   

a masz jakies efekty juz i ile robisz?

Ninka 

Wysłany: 2006-03-03, 22:43   

dzisiaj jest moj 17 dzień i brzuszek ładnie mi sie zarysował i spłaszczył!!!!!:DDDD ja jestem bardzo zadowolona ale to oczywiscie dopieo poczatek:)

[ Dodano: 2006-03-09, 11:17 ]
:( ((((((Trening przerwany:(((((((niestety ale musiałam poniewaz dopadło mnie zapalenie nerwu kulszowego(rwa kulszowa).Bardzo boli i napewno przez dłuzszy czas moge pomarzyc o jakichkolwiek ciwiczeniach:(jak sie podkuruje zaczne od nowa o ile bedzie to wogole możliwe.Na forum tez niestety bede rzadko bo tylko rano moge siedziec,popołudniu rzadko sie zdarza ze jestem w stanie przyjac pozycje siedzaca:/Buziaki i donapisania dziewczyny!!

afrodyta 

Wysłany: 2006-03-12, 16:43   

Ninka, współczuje problemów zdrowotnych ...:* musze powiedziec ze spodobały mi sie te cwiczenia tylko mozesz powiedziec jesli chodzi o ich wykonywanie to sie to robi tak ze jedno cwiczenie powtarzasz 6 razy potem kolejne itd czy robisz wszystkie po jeden raz a potem powtarzasz to jeszcze 6 razy czy jeszcze inaczej prosze o pomoc w zrozumieniu tego big

Ninka 

Wysłany: 2006-03-12, 18:17   

robisz po kolei 6 takich 6takich 6innych:)Ja zmniejszyłam o połowe ilosc powtórzen i wtedy zeby było po równo (bo widomo ze 6podzielone na pół to jest 3 a to jest liczba nieparzysta) to te cwiczonka nr 1,3,5 czyli te które sa z nózkami na zmiane robiłam 4 razy a te które wymagają podniesienia dwóch nózek naraz robiłam 3 razy:)

afrodyta 

Wysłany: 2006-03-12, 19:29   

Ninka, dzieki czyli tak jak myslałam acha i jeszcze jedno ile razy dziennie robi sie te cwiczenia ??

Ninka 

Wysłany: 2006-03-13, 11:57   

Afrodytko czytaj uwaznie:DMasz napisne tam ze np 1 dzień - 1 seria;7,8,9,10 - dzień - 3 serie -serria czyli ilosc tych powtórzen w ciagu dnia.I tyle serii ile jest przypisane kazdemu z dni tyle nalezy wykonac.Mozesz sobie Robic odrazu za jednym razem 3 serie lub jedna rana druga w południa trzecia na wieczór.Ja mowie tak jak ja robiłam.

Odpowiedz do tematu