Dziś dyskutowałam z koleżanką na temat masażu na "skórkę pomarańczową"... mam pytanie - jak masować uda, w czasie wcierania kremu? Z góry na dół, z dołu do góry... inaczej w ogóle? Każda ma inne zdanie i pewnie każda robi źle i dlatego nie ma efektów
Ostatnio też interesowałam się tym problemem, bo sama zaczęłam walkę z " pomarańczową skórką" i we wszystkich źródłach znalałam tę samą odpowiedź: tak jak pisały Aga BJ i adrianna7, czyli z dołu do góry. Podobno najlepsze efekty przynosi masaż, który rozpoczynamy już od palcyów stóp, dalej stopy, łydki i tak ku górze. Powinno się go wykonywać małymi okrężnymi ruchami w kierunku zgodnym ze wskazówkami zegara.
Tak, to prawda.. trzeba z dołu do góry.. poprawia to krążenie gdyż krew ma trudności z dołu dopłynąć do serca.. zatrzymuje się itd. a takim masażem możemy jej pomóc... w ogóle dobrze jest też potrzymać nogi w górze przez kilkanaście minut dziennie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum