Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
ANTIDRAL - nadmierna potliwość. Pytania co do tego środka...
Autor Wiadomość
rota 

Wysłany: 2005-05-08, 17:40   ANTIDRAL - nadmierna potliwość. Pytania co do tego środka...

Witam Jest to mój pierwszy post i nie wiem jak za bardzo pisac zrozumiale :grin: . Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie ;-)

Mam bardzo ważną sprawę. Cierpię na nadmierną potliwość, próbowałam różnych środków jak np. taki "kryształ" (nie pamiętam nazwy), który kosztował prawie 20 zł. i nic nie pomógł!! Pieniądze w błoto poszły!! Używałam także: REXONY (dezodorant w spreju), DOVE (też w spreju), które tak chwalą i NIC!
Byłam strasznie zdesperowana i poszukałam w internecie o nadmiernej potliowści. Znalazłam pełno pochwał dla ANTIDRALU, który mam zamiar kupić, ale zanim to mam pare ważnych pytań co do tego środka:
- Jak często Go stosować?
- Czy podczas jego używania można się golić?
- Słyszałam, że rano (bo w nocy się stosuję) trzeba umyć mydłem, a potem anty-perspirantem w sztyfcie zrobić, to prawda?
- Są jakieś efekty uboczne?
- Gdy się ogolilam i zacięłam powinnam stosować Go?
Bardzo bym była wdzięczna za odp. Pozdrawiam. :one:

Zapalka 

Wysłany: 2005-05-08, 17:57   

Ja niestety nie używałam, ale dziwczyny tutaj bardzo go chwalą :) .
Poczekaj cierpliwie na ich opiini :D !!
A co do wysławiania sie, to nie bój żaby, wszystko ok ;) :wink: !!!! !
Acha, i serdecznie wityamy na forum :) !!! hello velcome
Świetnie, kolejna okazja do imprezki :D !!! impr dance big :597: Jupii :D !!! :529: :523: :gitara: :064: :564: :564: :564: Nie zgorsz się :D !! to nasz forumowa tradycja ;) !!! :564: :564: :564:
mnioam, mniam :) !!
A już się stęskinałam za browarkiem :D !!! ;)
I zabaw z nami długo! Zobacysz: TO NAJLEPSZE FORUM POD SŁOŃCEM :) !!!!

adriana7 

Wysłany: 2005-05-08, 18:06   

Na forum było kilka wypowioedzi o Antidralu, zaraz poszukam i wkleje linki, może coś tam znajdziesz do siebie. Od siebie mogę dodac tyle, że na mnie on nie zadziałał :( Tak sobie myslę, że zaraz po depilacji pach, raczej bym nie nakładała Antidrala, może lepiej odczekac i posmarować na drugi dzień.
http://www.kosmetyki.nacz...kami--vt378.htm

rota 

Wysłany: 2005-05-08, 18:10   

Dziękuję za gorące powitanie :) I Dziękuję Adriano za to, że poszukasz mi tych postów ;) Bo chcę kupić ANTIDRAL ale nie jestem pewna do końca czy warto wydać pieniądze...

adriana7 

Wysłany: 2005-05-08, 18:15   

Jeszcze tutaj jest coś o antyperspirantach
http://www.kosmetyki.nacz...e-sie-vt306.htm

rota 

Wysłany: 2005-05-08, 18:16   

Zapalka napisał/a:
Zobacysz: TO NAJLEPSZE FORUM POD SŁOŃCEM :) !!!!

Wierzę Ci w 100% zapałko ;) Zanim się tu zajerestrowałam to przeczytałam tu kilka postów, bo szukałam pomocy na moją "przypadłość" :) Byłam zachwycona zaangażowaniem forumowiczów i pomocą jaką okazują inni, więc szybciutko dołączyłam :)

[ Dodano: 2005-05-08, 19:18 ]
Bardzo, bardzo Ci dziękuję Adrianno :) No to mam lekturkę :) Dziękuję ci naprawdę gorąco :D

adriana7 

Wysłany: 2005-05-08, 18:20   

OO i jeszcze jeden sie znalazł :)
http://www.kosmetyki.nacz...anty-vt1130.htm

rota 

Wysłany: 2005-05-08, 18:23   

Jesteś nadzwyczajna Adrianno :) Będe wpadać bardzo często na to forum :) :):) Podoba mi się, że pomimo tego, że posty się powtarzają nie kasujecie ich jak jest na innych. W ten sposób można się wiecej doiwiedzieć na ten sam temat :) Dziękuję, dziękuję, dziękuję Ci!! :)

adriana7 

Wysłany: 2005-05-08, 18:28   

Oj nie masz za co dziękować! Ciesze sie, jesli mogłam Ci w czyms pomóc! Poczytaj spokojnie i pisz, może jeszcze w czyms bedziemy Ci umiały pomóc. :)

rota 

Wysłany: 2005-05-08, 18:32   

Już przeczytałam (ale szybciutka jestem :) ) I chyba kupię ANTIDRAL i wypróbuję, a jak coś nie tak to pójdę do lekarza :) (Moja babcia pracuje w Śląskiej Akademii Medycznej, więc zawsze moge się popytać tam specjalistów :) )

adriana7 

Wysłany: 2005-05-08, 18:34   

O widzisz, jak masz dobrze!! To jak się czegoś dowiesz, to napisz nam tutaj koniecznie - sama jestem ciekawa co na to specjaliści.

rota 

Wysłany: 2005-05-08, 18:38   

Bardzo chętnie :) Moja babcia już się pytała lekarki i jej doradziła ten "kryształ" ale on na mnie nie zadziałał, więc zapytam się o inny środek. Może się okaże, że mi poleci Antidral??? Zresztą popytam się jej o ten środek i jak zapobiec pieczeniu, jak stosować itp :)
P.S przepraszam, ale mam tendencję do "połykania" literek :)

adriana7 

Wysłany: 2005-05-08, 18:53   

rota napisał/a:

P.S przepraszam, ale mam tendencję do "połykania" literek :)

Naprawdę? Nie zauważyłam nawet :) Nie przejmuj się, to jest baaardzo tolerancyjne forum :D Ja też cudnie czasem pisze i jeszcze nikt nie zwrócił mi uwagi :D

rota 

Wysłany: 2005-05-08, 19:02   

Ja lecę. Pozdrawiam Wszystkich. Będe jutro :* Choć nie wiem... będe się uczyć do biologii :) (ech.. ta szkoła :( )

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-11, 14:21   

nadmierna potliwość jest efektem nadaktywności gruczołów potowych. Co do dezedorantów to one tylko "przykryja" zapach,ale nie wylecza. A zapach nie jest wynikiem pocenia się tylko działania bakterii
eczenie nadpotliwści mozna przeprowadzić botoxem, peritolem ale najlepiej skontaktowac sie najpierw z dermatologiem

jaga 

Wysłany: 2005-05-12, 15:44   

ja goroco polecam ETIAXIL, jest wprawdzie drogi bo kosztuje w granicach 40-50 zł, i kupicie go wyłącznie w aptece, ale naprawde działa. stosuje sie go na noc, i poczatkowo dwa, trzy dni pod rzad, a potem to juz wystarczy raz w tygodniu. jedyna wada ze trzeba chwile poczekac az sie wchłonie no i zakladajcie wowczas do spania cos czego wam nie szkoda...bo moze odbarwic pizamke :? zycze milego lata...SUCHEGO:)

rota 

Wysłany: 2005-05-13, 19:28   

A czy po ETIAXILU szczypią pachy? I czy na pewno zadziała? Bo mam 50 zł. z urodzin i chyba wydam na ten srodek ale nie jestem pewna czy ich nie wyrzucę w błoto! :(

jaga 

Wysłany: 2005-05-13, 20:32   

szczypia...doswiadczylam tego i uczucie jest okropne, ale zawinilam sobie sama bo nalozylam go zaraz po depilacji i okroooopnie pieklo, nie pomoglo nawet zmycie:/ale jak nalozysz na przyklad na drugi dzien po depilacji i na umyta SUCHA skore to nie powinno szczypac:)aha...na poczatku spalam z rekami uniesionymi wyzej zeby sie lepiej wchlonelo...a teraz tylko czekam az wyschnie.:)

inek 

Wysłany: 2005-05-14, 16:16   

Witam na forum nowe osóbki :) :588:
Stosowałam ETIAXIL, teraz jakos to zaniechałam. Trochę pomógł, ale nie do końca, spodziewałam się po nim więcej a tu kapa :( Teraz znowu kupię sobie rexonę w sztyfcie,m zobaczymy co ona na moją potliwosć.
Mnie Etiaxil nie szczypał, tylko swędział :/ ale da się wytrzymać ;) Czekałam około 10 minut z podniesionymi rękami (leżałam bo stać z podniesionymi na golasa to nie wiem czy przyjemnie tak:P), zeby wchłonął.
Nie, żebym Ci odradzała kupno Etiaxilu, bo pomógł mi, nie do końca ale większą "trochę" pomógł.
A Antidral... no cóż... nie używałam, ale znajoma farmaceutka, gdy kupywałam Etiaxil zastanawiałam się tez nad Antidralem am ona mi odradziła. Mówiła, że się klei i że niezbyt to przyjemne pod pachami. Antidral polecają bardziej do stóp.
Powodzenia w wyborze :)

Guni 

Wysłany: 2005-05-15, 21:43   

Ja tez swego czasu mialam klopoty z nadmierna potliwoscia, wspominam to jak koszmar. Nie moglam zalozyc na siebie tego co chcialam, bo wiedzialam ze i tak bedzie brzydkie mokre ( a to take krempujace). Kombinowalam wiec ubieranie sie na cebulke a potem chodzilam tylko w sfeterkach, bo na nich nie widac mokrych plam. Kiedys w gazecie znalazlam list od czytelniczki, ktora rowniez miala taki problem i jakas Pani polecila jej Etiaxil. Zaczelam wyszukiwac cos o tym w internecie i wiedzialam juz ze musze miec ten specyfik niewazne jakim kosztem. gdy go pierwszy raz nalozylam pod paszki to byl koszmar - pieklo swedzialo niemozliwie, a zmycie tego nie pomoglo. Nie przespalam wtedy nocy. Nastepnego dnia postanowilam sprawdzic efekty i wybralam sie na meczaca wycieczke rowerowa. gdy wrocilam do domu i zobaczylam moje suche paszki bylam w siodmym niebie. straszliwie sie ucieszylam wtedy, spadl mi ten okropny kamien z serca, poczulam ulge. Etiaxil trzeba stosowac jakos 2-3 razy w tygodniu. Przy kolejnych uzyciach juz tak nie pieklo i stosowalam go raz na miesiac :) gdy po dluuugim czasie on mi sie skonczyl (ale pomimo malego rozmiaru jest bardzo wydajny), wyslalam mame do apteki z poleceniem kupna. Wtedy gdy uslyszala cene troche sie zalamala (ok40-50zl) i kupila Antidral. Nie jestem z niego zadowolona, ten to faktycznie musze stosowac co 2 dni na zarosniete paszki (to kiedy tu golic?), piecze i jest jakis taki niebardzo :| Goraco Tobie i kazdej osobie z takimi problemami polecam Etiaxil! pozdrowionka i przepraszam ze tak sie rozpisalam.

Odpowiedz do tematu