Wysłany: 2005-05-08, 17:40 ANTIDRAL - nadmierna potliwość. Pytania co do tego środka...
Witam Jest to mój pierwszy post i nie wiem jak za bardzo pisac zrozumiale . Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie ;-)
Mam bardzo ważną sprawę. Cierpię na nadmierną potliwość, próbowałam różnych środków jak np. taki "kryształ" (nie pamiętam nazwy), który kosztował prawie 20 zł. i nic nie pomógł!! Pieniądze w błoto poszły!! Używałam także: REXONY (dezodorant w spreju), DOVE (też w spreju), które tak chwalą i NIC!
Byłam strasznie zdesperowana i poszukałam w internecie o nadmiernej potliowści. Znalazłam pełno pochwał dla ANTIDRALU, który mam zamiar kupić, ale zanim to mam pare ważnych pytań co do tego środka:
- Jak często Go stosować?
- Czy podczas jego używania można się golić?
- Słyszałam, że rano (bo w nocy się stosuję) trzeba umyć mydłem, a potem anty-perspirantem w sztyfcie zrobić, to prawda?
- Są jakieś efekty uboczne?
- Gdy się ogolilam i zacięłam powinnam stosować Go?
Bardzo bym była wdzięczna za odp. Pozdrawiam.
_________________ "Dziewczyna zakochana nie zna nad sobą pana."
Ja niestety nie używałam, ale dziwczyny tutaj bardzo go chwalą .
Poczekaj cierpliwie na ich opiini !!
A co do wysławiania sie, to nie bój żaby, wszystko ok !
Acha, i serdecznie wityamy na forum !!!
Świetnie, kolejna okazja do imprezki !!! big Jupii !!! Nie zgorsz się !! to nasz forumowa tradycja !!!
mnioam, mniam !!
A już się stęskinałam za browarkiem !!!
I zabaw z nami długo! Zobacysz: TO NAJLEPSZE FORUM POD SŁOŃCEM !!!!
Na forum było kilka wypowioedzi o Antidralu, zaraz poszukam i wkleje linki, może coś tam znajdziesz do siebie. Od siebie mogę dodac tyle, że na mnie on nie zadziałał Tak sobie myslę, że zaraz po depilacji pach, raczej bym nie nakładała Antidrala, może lepiej odczekac i posmarować na drugi dzień.
http://www.kosmetyki.nacz...kami--vt378.htm
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Dziękuję za gorące powitanie I Dziękuję Adriano za to, że poszukasz mi tych postów Bo chcę kupić ANTIDRAL ale nie jestem pewna do końca czy warto wydać pieniądze...
Wierzę Ci w 100% zapałko Zanim się tu zajerestrowałam to przeczytałam tu kilka postów, bo szukałam pomocy na moją "przypadłość" Byłam zachwycona zaangażowaniem forumowiczów i pomocą jaką okazują inni, więc szybciutko dołączyłam
[ Dodano: 2005-05-08, 19:18 ]
Bardzo, bardzo Ci dziękuję Adrianno No to mam lekturkę Dziękuję ci naprawdę gorąco
Jesteś nadzwyczajna Adrianno Będe wpadać bardzo często na to forum :):) Podoba mi się, że pomimo tego, że posty się powtarzają nie kasujecie ich jak jest na innych. W ten sposób można się wiecej doiwiedzieć na ten sam temat Dziękuję, dziękuję, dziękuję Ci!!
Już przeczytałam (ale szybciutka jestem ) I chyba kupię ANTIDRAL i wypróbuję, a jak coś nie tak to pójdę do lekarza (Moja babcia pracuje w Śląskiej Akademii Medycznej, więc zawsze moge się popytać tam specjalistów )
Bardzo chętnie Moja babcia już się pytała lekarki i jej doradziła ten "kryształ" ale on na mnie nie zadziałał, więc zapytam się o inny środek. Może się okaże, że mi poleci Antidral??? Zresztą popytam się jej o ten środek i jak zapobiec pieczeniu, jak stosować itp
P.S przepraszam, ale mam tendencję do "połykania" literek
Ja lecę. Pozdrawiam Wszystkich. Będe jutro :* Choć nie wiem... będe się uczyć do biologii (ech.. ta szkoła )
KasiekW
Wysłany: 2005-05-11, 14:21
nadmierna potliwość jest efektem nadaktywności gruczołów potowych. Co do dezedorantów to one tylko "przykryja" zapach,ale nie wylecza. A zapach nie jest wynikiem pocenia się tylko działania bakterii
eczenie nadpotliwści mozna przeprowadzić botoxem, peritolem ale najlepiej skontaktowac sie najpierw z dermatologiem
_________________ żellki i akrylki w wawie
gg 2381045
ja goroco polecam ETIAXIL, jest wprawdzie drogi bo kosztuje w granicach 40-50 zł, i kupicie go wyłącznie w aptece, ale naprawde działa. stosuje sie go na noc, i poczatkowo dwa, trzy dni pod rzad, a potem to juz wystarczy raz w tygodniu. jedyna wada ze trzeba chwile poczekac az sie wchłonie no i zakladajcie wowczas do spania cos czego wam nie szkoda...bo moze odbarwic pizamke zycze milego lata...SUCHEGO:)
A czy po ETIAXILU szczypią pachy? I czy na pewno zadziała? Bo mam 50 zł. z urodzin i chyba wydam na ten srodek ale nie jestem pewna czy ich nie wyrzucę w błoto!
szczypia...doswiadczylam tego i uczucie jest okropne, ale zawinilam sobie sama bo nalozylam go zaraz po depilacji i okroooopnie pieklo, nie pomoglo nawet zmycie:/ale jak nalozysz na przyklad na drugi dzien po depilacji i na umyta SUCHA skore to nie powinno szczypac:)aha...na poczatku spalam z rekami uniesionymi wyzej zeby sie lepiej wchlonelo...a teraz tylko czekam az wyschnie.:)
Witam na forum nowe osóbki
Stosowałam ETIAXIL, teraz jakos to zaniechałam. Trochę pomógł, ale nie do końca, spodziewałam się po nim więcej a tu kapa Teraz znowu kupię sobie rexonę w sztyfcie,m zobaczymy co ona na moją potliwosć.
Mnie Etiaxil nie szczypał, tylko swędział ale da się wytrzymać Czekałam około 10 minut z podniesionymi rękami (leżałam bo stać z podniesionymi na golasa to nie wiem czy przyjemnie tak:P), zeby wchłonął.
Nie, żebym Ci odradzała kupno Etiaxilu, bo pomógł mi, nie do końca ale większą "trochę" pomógł.
A Antidral... no cóż... nie używałam, ale znajoma farmaceutka, gdy kupywałam Etiaxil zastanawiałam się tez nad Antidralem am ona mi odradziła. Mówiła, że się klei i że niezbyt to przyjemne pod pachami. Antidral polecają bardziej do stóp.
Powodzenia w wyborze
Ja tez swego czasu mialam klopoty z nadmierna potliwoscia, wspominam to jak koszmar. Nie moglam zalozyc na siebie tego co chcialam, bo wiedzialam ze i tak bedzie brzydkie mokre ( a to take krempujace). Kombinowalam wiec ubieranie sie na cebulke a potem chodzilam tylko w sfeterkach, bo na nich nie widac mokrych plam. Kiedys w gazecie znalazlam list od czytelniczki, ktora rowniez miala taki problem i jakas Pani polecila jej Etiaxil. Zaczelam wyszukiwac cos o tym w internecie i wiedzialam juz ze musze miec ten specyfik niewazne jakim kosztem. gdy go pierwszy raz nalozylam pod paszki to byl koszmar - pieklo swedzialo niemozliwie, a zmycie tego nie pomoglo. Nie przespalam wtedy nocy. Nastepnego dnia postanowilam sprawdzic efekty i wybralam sie na meczaca wycieczke rowerowa. gdy wrocilam do domu i zobaczylam moje suche paszki bylam w siodmym niebie. straszliwie sie ucieszylam wtedy, spadl mi ten okropny kamien z serca, poczulam ulge. Etiaxil trzeba stosowac jakos 2-3 razy w tygodniu. Przy kolejnych uzyciach juz tak nie pieklo i stosowalam go raz na miesiac gdy po dluuugim czasie on mi sie skonczyl (ale pomimo malego rozmiaru jest bardzo wydajny), wyslalam mame do apteki z poleceniem kupna. Wtedy gdy uslyszala cene troche sie zalamala (ok40-50zl) i kupila Antidral. Nie jestem z niego zadowolona, ten to faktycznie musze stosowac co 2 dni na zarosniete paszki (to kiedy tu golic?), piecze i jest jakis taki niebardzo :| Goraco Tobie i kazdej osobie z takimi problemami polecam Etiaxil! pozdrowionka i przepraszam ze tak sie rozpisalam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum