Jakich past używacie? Droższych, tańszych? Zwracacie uwagę na ich smak i funkcje?
Ja preferuję pasty firmy Blend-a-med i Colgate. Najlepsze są dla mnie Blend-a-med Complete (teraz z systemem pro-mineral complex) i Colgate Total. Nie cierpię natomiast pas ziołowych typu Herbal i Propolis... Są dla mnie niemiłe i niesmaczne ;-) A jakie wasze opinie?
Ja używam past ziołowych, bo co zauważyłam, po niektórych krwawią mi dziąsła Teraz używam akurat skoncentrowanej pasty Ajona, gdzie dosłownie wystarczy kropeleczka. Bardzo się ją opłaca kupować, bo jest niesamowicie wydajna. A tak to Signal często kupuję tez.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja widziałam ostatnio reklame jakiejś znanej pasty <o ile sie nie myle to była Blendamed> i były różne smaki... Pokazane na opakowaniu że jak potrzesz tubke tej pasty to pachnie to może być fajne:D
nie widziałam tej reklamy! Hmmm może być całkiem niezła! A czy ktoś pamięta taką pastę dla dzieci, nie pamiętam nazwy , jak się wyciskało to była w kształcie gwiazdki, taka niebieska, perłowa. Cudnie pachniała i smakowała Mniam
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja od dwóch lat używam tylko jednej pasty- ELMEX (kosztuje ok. 10 zł).Taką poradziło mi kilka dentystów.Ich zdaniem takie pasty jak Blend.... ,czy Colgate nie są zbyt dobre.
_________________ Życie nie pieści, pieśćmy się sami
dla mnie też i wiem,że z past "komercyjnych" i popularnych Blenda jest najlepsza i polecana również przez stomatologów(nie wspominając oczywiście o rewelacyjnej paście ELMEX).
Ja lubię pasty ziołowe, bo często mam w buzi różne drobne podrażnienia przez aparat Ale lubię też odświerzające oddech, ale często są one bardzo mocne, więc bardziej używam ziołowych, a później sobie zgodnie z moim nałogiem żuję gumę... lubię czuć świeżość w buzi
Ja widziałam ostatnio reklame jakiejś znanej pasty <o ile sie nie myle to była Blendamed> i były różne smaki... Pokazane na opakowaniu że jak potrzesz tubke tej pasty to pachnie to może być fajne:D
To nowa Blend-a-med wybielająca w trzech smakach.
Co do pasty dla dzieci to lubiałam o smaku gumy i coli (pamiętam, że nieraz ją odrobinkę zjadałam - wiem, ohydne ale mi smakowało!).
Co do wybielania zębów to można dawać długaśne wykłady. Nie zawsze uda się wybielić zębów:
Odcień zębów jest uwarunkowany genetycznie. Każde dziecko ma początkowo białe ząbki, ale z czasem ona żółkną. Jeśli w naszej rodzinie byli "białozębni", to my też mamy w genach białe zęby i jeśli zżółkną, to dobra pasta na pewno je wybieli.
Natomiast jeśli w rodzinie nie było białych ząbków, to nie ma po co tracić pieniądze na pastrtyy, bo to nie pomoże. Chyba ze zabieg u dentysty.
JA zaakceptowałam swój kolor zębów ale wiem, że wiele kobietek marzy o lśniąca porlistych kłach... Nie zawsdze można mieć to, co się chce!
PS mam ciocię dentystkę więc coś nie coś wiem
Racja, choć pasty wybielające mogą dać niewielki efekt rozjaśnienia, ponieważ dokładniej niż zwykłe pasty usuwają osad po kawie, herbacie i inne tego typu "osadzacze"
PS. Ja, co prawda, nie mam nikogo w rodzinie z dentystów, ale mojej mamy kolega pracuje w takowej branży. No i poza tym co miesiąc jeżdżę na wizyty kontrolne do ortodontki, a owa miła kobieta jest również stomatologiem i często wypytuję ją o różne takie tam rzeczy
No moje zęby nie są idealne , ale ktoś mi kiedyś powiedział ,że to może też być ,przez operacje , które przeszłam . A przeszłam ich ,aż 5 . ale nie jest tak źle ,choć tego nie znoszę to odwiedzam dentystę kilka razy w roku . W pasty wybielające nie wierze ,poprostu myje zęby 3 razy dziennie , no i dodatkowo po zjedzonych słodyczach . a co do past to bardzo lubię ELMEX
_________________ Życie bywa naprawde zaskakujące i piękne...............
Ja myję zęby po każdym posiłku i dodatkowo jeszcze ortodontka poradziła mi, żebym po każdym myciu jeszcze wyszorowała zuby fluoro-żelem, aby próchnicze wstręciochy mi nie pospuły ząbków
Ja mam tą owocową Blenda-med.Mam o zapachu owoców tropikalnych.Wprawdziec zeka jesczez na swoja kolej na polce ale bardzo ladnie pachni.pisze ze wybielajace ale czy na pewno?to sie okaze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum