Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pasty do zębów
Autor Wiadomość
Spinka 

Wysłany: 2005-03-02, 14:08   Pasty do zębów

Jakich past używacie? Droższych, tańszych? Zwracacie uwagę na ich smak i funkcje?
Ja preferuję pasty firmy Blend-a-med i Colgate. Najlepsze są dla mnie Blend-a-med Complete (teraz z systemem pro-mineral complex) i Colgate Total. Nie cierpię natomiast pas ziołowych typu Herbal i Propolis... Są dla mnie niemiłe i niesmaczne ;-) A jakie wasze opinie?

adriana7 

Wysłany: 2005-03-02, 15:49   

Ja używam past ziołowych, bo co zauważyłam, po niektórych krwawią mi dziąsła :( Teraz używam akurat skoncentrowanej pasty Ajona, gdzie dosłownie wystarczy kropeleczka. Bardzo się ją opłaca kupować, bo jest niesamowicie wydajna. A tak to Signal często kupuję tez.

Malinka :p 

Wysłany: 2005-03-02, 15:50   

Ja widziałam ostatnio reklame jakiejś znanej pasty <o ile sie nie myle to była Blendamed> i były różne smaki... Pokazane na opakowaniu że jak potrzesz tubke tej pasty to pachnie :shock: to może być fajne:D

adriana7 

Wysłany: 2005-03-02, 15:52   

:shock: nie widziałam tej reklamy! Hmmm może być całkiem niezła! A czy ktoś pamięta taką pastę dla dzieci, nie pamiętam nazwy :/ , jak się wyciskało to była w kształcie gwiazdki, taka niebieska, perłowa. Cudnie pachniała i smakowała :P Mniam :)

Aga BJ 

Wysłany: 2005-03-02, 17:13   

a pamiętacie pastę z lat dzieciństwa?Była różowa i pachniała/smakowała jak guma balonowa :lol:

adriana7 

Wysłany: 2005-03-02, 17:16   

Ja pamiętam tą niebieską z gwiazdką, którą jadłam :P Ona się nazywała jakoś Junior cos tam.

Xandra 

Wysłany: 2005-03-02, 17:19   

Ja od dwóch lat używam tylko jednej pasty- ELMEX (kosztuje ok. 10 zł).Taką poradziło mi kilka dentystów.Ich zdaniem takie pasty jak Blend.... ,czy Colgate nie są zbyt dobre.

Aga BJ 

Wysłany: 2005-03-02, 17:34   

akurat Blenda... jest niezła :wink:

adriana7 

Wysłany: 2005-03-02, 17:35   

Mnie też dentysta polecał Elmex!

Xandra 

Wysłany: 2005-03-02, 17:55   

Dla mnie liczy się zdanie dentystóww "realu", a nie w reklamie :)

Aga BJ 

Wysłany: 2005-03-02, 18:00   

dla mnie też :) i wiem,że z past "komercyjnych" i popularnych Blenda jest najlepsza i polecana również przez stomatologów(nie wspominając oczywiście o rewelacyjnej paście ELMEX).

Xandra 

Wysłany: 2005-03-02, 18:03   

Oczywiście nr 1 jest ELMEX :D

Shameeka 

Wysłany: 2005-03-02, 18:07   

Ja lubię pasty ziołowe, bo często mam w buzi różne drobne podrażnienia przez aparat :( Ale lubię też odświerzające oddech, ale często są one bardzo mocne, więc bardziej używam ziołowych, a później sobie zgodnie z moim nałogiem żuję gumę... lubię czuć świeżość w buzi :) :)

aga 

Wysłany: 2005-03-03, 16:42   

A co myslicie na temat tej wybielającej pasty denivit- na dzien i na noc? I co jest najlepsze na białe ząbki?

Spinka 

Wysłany: 2005-03-03, 17:24   

Cytat:
Ja widziałam ostatnio reklame jakiejś znanej pasty <o ile sie nie myle to była Blendamed> i były różne smaki... Pokazane na opakowaniu że jak potrzesz tubke tej pasty to pachnie to może być fajne:D

To nowa Blend-a-med wybielająca w trzech smakach.
Co do pasty dla dzieci to lubiałam o smaku gumy i coli (pamiętam, że nieraz ją odrobinkę zjadałam - wiem, ohydne ale mi smakowało!).
Co do wybielania zębów to można dawać długaśne wykłady. Nie zawsze uda się wybielić zębów:
Odcień zębów jest uwarunkowany genetycznie. Każde dziecko ma początkowo białe ząbki, ale z czasem ona żółkną. Jeśli w naszej rodzinie byli "białozębni", to my też mamy w genach białe zęby i jeśli zżółkną, to dobra pasta na pewno je wybieli.
Natomiast jeśli w rodzinie nie było białych ząbków, to nie ma po co tracić pieniądze na pastrtyy, bo to nie pomoże. Chyba ze zabieg u dentysty.
JA zaakceptowałam swój kolor zębów ale wiem, że wiele kobietek marzy o lśniąca porlistych kłach... Nie zawsdze można mieć to, co się chce!
PS mam ciocię dentystkę więc coś nie coś wiem

Aga BJ 

Wysłany: 2005-03-03, 17:30   

dokładnie Spineczko :D A taki zabieg u stomatologa jest dość kosztowny,niestety.Wiem coś o tym ,bo mam teściową dentystkę :wink:

Shameeka 

Wysłany: 2005-03-04, 11:23   

Racja, choć pasty wybielające mogą dać niewielki efekt rozjaśnienia, ponieważ dokładniej niż zwykłe pasty usuwają osad po kawie, herbacie i inne tego typu "osadzacze" :)
PS. Ja, co prawda, nie mam nikogo w rodzinie z dentystów, ale mojej mamy kolega pracuje w takowej branży. No i poza tym co miesiąc jeżdżę na wizyty kontrolne do ortodontki, a owa miła kobieta jest również stomatologiem i często wypytuję ją o różne takie tam rzeczy :) :)

pingwin 

Wysłany: 2005-03-04, 20:02   

No moje zęby nie są idealne , ale ktoś mi kiedyś powiedział ,że to może też być ,przez operacje , które przeszłam . A przeszłam ich ,aż 5 . ale nie jest tak źle ,choć tego nie znoszę to odwiedzam dentystę kilka razy w roku . W pasty wybielające nie wierze ,poprostu myje zęby 3 razy dziennie , no i dodatkowo po zjedzonych słodyczach . a co do past to bardzo lubię ELMEX :grin:

Shameeka 

Wysłany: 2005-03-05, 12:48   

Ja myję zęby po każdym posiłku i dodatkowo jeszcze ortodontka poradziła mi, żebym po każdym myciu jeszcze wyszorowała zuby fluoro-żelem, aby próchnicze wstręciochy mi nie pospuły ząbków :)

Bajka 

Wysłany: 2005-03-05, 15:11   

Ja mam tą owocową Blenda-med.Mam o zapachu owoców tropikalnych.Wprawdziec zeka jesczez na swoja kolej na polce ale bardzo ladnie pachni.pisze ze wybielajace ale czy na pewno?to sie okaze

Odpowiedz do tematu